بررسی گزارشهای اقتصادی منتشر شده چین مربوط به پایان سپتامبر
درحالیکه این هفته منتظر نرخ بهره بانک مرکزی اتحادیه اروپا هستیم بالاخره روز گذشته چین، این ابرقدرت اقتصادی، گزارشهای اقتصادی مربوط به پایان سپتامبر را منتشر کرد.
گزارشهایی که برای شرکتهای کامودیتی محور ما که اساس رشد بازار بورس هستند، بسیار پراهمیت است.
چین در سه ماه منتهی به سپتامبر یا همان کوارتر سهماههی سوم، از رشد ۳/۹٪ نسبت به کوارتر دوم خبر داد و تا حدودی به فعالین بازار موفقیت سیاستهای محرکه اقتصادی خود را اعلام کرد.
خبری که اگرچه امیدوارکننده بود؛ اما همچنان زیر سایه سیاست کووید صفر و سیاستهای انقباضی بانکهای مرکزی دنیا افق خیلی روشنی پیشروی فعالین اقتصادی نمیگذارد.
بهخصوص وقتی شاخصهای دیگر مثل رشد صادرات، رشد واردات و رشد تقاضای مصرفکنندهها را بررسی کنیم درحالیکه که اداره آمار و اطلاعات دولت کمونیست چین اذعان دارد:The recovery was still not solid، اما واقعا نمیتوانیم بازگشت اقتصاد چین را بعد از گزارش سهماههی دوم قطعی بدانیم؛ برای مثال وقتی رشد فروش به مصرفکننده نهایی (retail sales) را در سپتامبر بررسی کنیم، میبینیم کمترین میزان رشد را نسبت به چهار ماه گذشته داشته است.
اگرچه همچنان این رشد، مدیون خودروهای سواری و محصولات فراوریشده نفتی است؛ اما سرعت رشد این دو گروه کالایی نسبت به ماه آگوست بسیار کم شده است. بهغیراز مشتقات نفتی که رشد آنها ۶/۹٪ نسبت به آگوست کمتر شده است.
خبر بد برای اقتصاد ما رشد منفی تقاضا و فروش Building Materials در چین است، رشد منفی ۸/۱٪ نسبت به سال قبل یکی دیگر از خبرهای بد برای فولادیها و آهنیهای کشور است.
اما خبر جالبتوجه، آمار واردات کشور چین است. درحالیکه مثل ماه پیش، واردات ۰/۳٪ نسبت به ماه مشابه سال پیش رشد داشته است، بهاستثنای روسیه که ارزش صادراتش به چین نسبت به سال قبل ۵۴/۵٪ رشد کرده است سایر کشورها مثل استرالیا، ژاپن، اتحادیه اروپا و آمریکا شاهد رشد منفی ارزش صادرات به چین به ترتیب ۲۲/۴، ۸/۹، ۸/۴ و ۴/۶ درصد بودهاند.
این رشد صادراتی روسیه در حالی رخداده است که حتی رشد صادراتی کشورهای عضو منطقه ASEAN نیز، که با چین پیمان منطقه آزاد دارند، تنها ۴/۹٪ بیشتر از سال پیش بوده است. اینجاست که حتی با وجود برنامههای حمایتی دولت چین برای رشد زیرساختها و نیاز این کشور به واردات مس و حتی رشد ۲۲/۵٪ حجم واردات مس این کشور نسبت به سال پیش، باز ایران به دلیل حضور پرقدرتتر و تخفیفهای بیشتر کشور دوست! روسیه شاهد آن هستیم که کشورمان هیچ درصدی از افزایش تقاضای چین را به دست نیاورده است.
صادرات چین هم کمترین میزان رشد را از ماه آپریل داشته است. همچنین، صادرات چین به آمریکا نسبت به سال پیش رشد منفی ۱۱/۶٪ را تجربه کرده است.
خبر بد دیگر برای ما ادامه سقوط ارزش خرید خانههای جدید چین است. در بحبوحه رکود مداوم در بخش املاک مرتبط با بحران، بدهی فزاینده در میان شرکتهای بزرگ ساختمانی ایجاد شده است. همچنین تأثیر قرنطینه سخت کووید و محدودیتهای گسترده آن، قیمت خرید خانه جدید، با افت ۰/۲٪ نسبت به ماه آگوست، کاهش یافته است و در نهایت، ثبت رکورد کاهش ۱/۵٪ نسبت به سال پیش که از آگوست سال ۲۰۱۵ بیسابقه است را تجربه کرده است.
به معاملهگران و فعالین اقتصادی این پالس میرسد که خیلی امیدوار نباشید.
نویسنده و تحلیلگر: امین شایگان
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.