اخبار کوتاه را در بخش اخبار فوری ارز دیجیتال سایت آکادمی بیت پین دنبال کنید!
صرافی کوینکس آدرس‌های واریزی شبکه ترون (TRON) را ارتقا داد
درآمد 3350 اتریوم برای آربیتروم DAO حاصل از کارمزد تراکنش‌ها

چند روز پرآشوب در دنیای ارزهای دیجیتال با بحث و جدل در توییتر، پیشنهاد خرید و سقوط ارزش بازار گذشت.

بزرگ‌ترین صرافی جهان، بایننس اکنون قرار است رقیب بزرگ، اما غرق در مشکل خود یعنی FTX را به‌عنوان نشانه‌ای از تثبیت قدرت در دنیای کریپتو خریداری کند.

بااین‌حال اعلام شد که این تعهد غیرالزام‌آور است و همین برای ایجاد آشفتگی در بازار کافی بود و باعث سقوط بیشتر بازار شد. درحالی‌که کریپتو ممکن است گوشه‌ای مهم از امور مالی به نظر برسد، مشکلات بین دو بازیکن بزرگ آن، اکوسیستم کریپتو را تغییر داده است و احتمالاً پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت.

بایننس و FTX

آنها دو تا از بزرگ‌ترین صرافی‌های کریپتو هستند و بازارهای پویایی دارند که سرمایه‌گذاران توکن‌ها را در آنجا خرید، فروش و ذخیره می‌کنند.

بایننس بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال از نظر حجم است و طبق داده‌های کوین‌مارکت‌کپ – که متعلق به بایننس است – صرافی FTX در بین پنج صرافی برتر قرار دارد.

چه کسی آنها را اداره می‌کند؟

آنها توسط دو نفر از برجسته‌ترین و کاریزماتیک‌ترین افراد در دنیای ارزهای دیجیتال رهبری می‌شوند.

  • بایننس توسط چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao) یا CZ.
  • FTX توسط سم بنکمن – فرید (Sam Bankman-Fried) یا SBF.

تا همین چند هفته پیش، این مرد ۳۰ساله با موهای مجعد که قبلاً یک تریدر در Jane Street بود، در همه‌جا در صنعت کریپتو حضور داشت که اخیرا هم در تقش قیم از پروژه‌های ضعیف مانند BlockFi، Voyager Digital و Celsius حمایت می‌کرد.

ژائو یک شهروند کانادایی متولد چین است که در سن ۱۲ سالگی به ونکوور مهاجرت کرد و در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه مک گیل در مونترال فارغ‌التحصیل شد.

او بایننس را در سال ۲۰۱۷ در شانگهای راه‌اندازی کرد – اما دولت چین در همان سال فعالیت صرافی‌های کریپتو را ممنوع کرد. او در حال حاضر در دبی مستقر است.

در سال ۲۰۱۹، بایننس در FTX سرمایه‌گذاری کرد که در آن زمان یک بازار مشتقات بود. سال بعد، بایننس بازار مشتقات خودش را راه‌اندازی کرد و به‌سرعت هم در این زمینه رشد کرد و پیشتاز شد.

تنش‌ها در حالی افزایش پیدا کرد که این دو شرکت به طور فزاینده ای با تنظیم کننده های قوانین در حوزه کریپتو مخالفت می‌کردند. سم بنکمن در کنگره ایالات متحده مدارکی رو ارایه می‌داد درحالی‌که بایننس با تحقیقات نظارتی در سراسر جهان روبرو بود.

این دو شرکت همچنین برای کسب دارایی‌های بیشتر هم با هم رقابت می‌کردند و به‌عنوان‌مثال هر دو برای به‌دست‌آوردن دارایی‌های Voyager Digital رقابت کردند – حراجی که FTX.US (شعبه آمریکا) برنده شد.

ژائو و بنکمن ماه‌هاست که بر سر مسائل زیادی با هم دیگر در توییتر دعوای لفظی دارند. از لابی با سیاستمداران آمریکایی گرفته تا اتهاماتی مبنی بر دستکاری معاملات که حاصل آن ضرر به مشتریان است.

اما داستان اخیر از کجا شروع شد؟

در تعطیلات آخر هفته گذشته، ژائو توییتی زد و اعلام کرد که قصد دارد دارایی حدوداً ۵۳۰ میلیون دلاری توکن FTT یعنی توکن بومی صرافی FTX را بفروشد، یعنی به‌نوعی سهام خودش را واگذار کند. به گفته مدیرعامل بایننس این توکن‌ها میراث سرمایه‌گذاری کمپانی او در صرافی FTX هست.

این تصمیم ژائو ناشی از گزارشی بود که کوین دسک (CoinDesk) اخیرا منتشر کرد و گفت که بیشتر ترازنامه آلامدا ریسرچ، از توکن FTT هست.

در مجموع این ترازنامه نشان می‌داد که آلامدا ریسرچ ۱۴.۶ میلیارد دلار دارایی و حدود ۸ میلیارد دلار بدهی دارد که شامل ۷.۴ میلیارد دلار وام است.این ترازنامه رابطه نزدیک بین این آلامدا و FTX را نشان می‌داد.

در واقع امپراتوری بنکمن رسما به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود:

  • FTX (صرافی او)
  • آلامدا ریسرچ (شرکت تجاری او)

که هر دو در حوزه خودشان حرفی برای گفتن دارند. اما این مرزبندی طبق ترازنامه مالی افشا شده توسط کوین دسک مشکل‌دار می‌شود: چون این ترازنامه پر شده از توکن‌های FTT، توکنی که قرار بوده برای تخفیف در کارمزد معاملات در صرافی FTX استفاده شود.

خب شاید با خودتان بگویید مشکلش چیست!! این ترازنامه نشان می‌دهد که غول تجاری سم بنکمن یعنی آلامدا بر پایه‌ای استوار است که عمدتا از کوینی ساخته شده که توسط شرکت خواهر صادر می‌شود، نه یک دارایی مستقل مثل ارز فیات یا اصلا ارز دیجیتال دیگری!

(جزییات این ترازنامه را میتونید در سایت کوین دسک بخونید.)

افشای این ترازنامه و در پی آن صحبت‌های ژائو باعث افزایش شک و شبهه سرمایه‌گذاران نسبت به سلامت صرافی FTX شد و شروع به برداشت دارایی خودشان از این صرافی کردند.

این باعث ریزش توکن FTT در روز سه‌شنبه شد به طوری که از زمان باز شدن کندل روزانه در حوالی ۲۲ دلار تا ۲.۵ دلار هم قیمت پایین آمد؛ یعنی سقوطی ۸۸ درصدی. صرافی به طور کامل برداشت‌ها را متوقف کرد و بحران نقدینگی کاملا آشکار شد.

دراین‌بین ژائو توییتی زد و دستیابی به توافقی برای خرید FTX صحبت کرد. او گفت:

امروز بعدازظهر FTX از ما کمک خواست. برای محافظت از کاربران، یک تعهدنامه غیرالزام‌آور امضا کردیم که قصد داشتیم FTX را به طور کامل خریداری کنیم و به پوشش بحران نقدینگی کمک کنیم. ما در روزهای آینده پیش‌نویس کامل تقاضا را انجام خواهیم داد.

موارد زیادی برای پوشش دادن وجود دارد و کمی زمان می‌برد. ما در حال ارزیابی وضعیت هستیم. بایننس این اختیار را دارد که در هر زمانی از معامله خارج شود. ما انتظار داریم که FTT در روزهای آینده با پیشرفت اوضاع بسیار نوسان داشته باشد.

در همین حین بنکمن هم در جواب این توییت نوشت:

ما در مورد یک معامله استراتژیک با بایننس برای FTX به توافق رسیدیم. تیم‌های ما در حال کار بر روی حل مشکلات برداشت‌ها هستند. این امر بحران نقدینگی را برطرف می‌کند. تمام دارایی‌ها ۱:۱ پوشش داده می‌شود.

ممکن است کمی طول بکشد تا تسویه‌حساب‌ها انجام شود و ما از این بابت عذرخواهی می‌کنیم. اما نکته مهم این است که دارایی مشتریان محافظت می‌شود.

یک تشکر بزرگ از CZ، بایننس و همه حامیان خودمان می‌کنم. این یک توسعه کاربرمحور است که به نفع کل صنعت است. CZ یک کار باورنکردنی برای ایجاد اکوسیستم رمزارز جهان و ایجاد یک دنیای اقتصادی آزادتر انجام داده و خواهد کرد.

من می‌دانم که شایعاتی در رسانه‌ها درباره تضاد بین دو صرافی وجود دارد، بااین‌حال بایننس بارها نشان داده است که آنها به یک اقتصاد جهانی غیرمتمرکزتر متعهد هستند و درعین‌حال برای بهبود روابط با تنظیم‌کننده‌ها تلاش می‌کنند.

(اینم در داخل پرانتز بگم که FTX امریکا شامل این قرارداد نیست)

هم‌زمان با انتشار این توییت‌ها قیمت که حوالی ۱۴ دلار بود رشد کرد. خریدهای هیجانی بدون توجه به کلمه الزام‌آور! بعد از مدت کوتاهی که همه متوجه شدند که بایننس هر زمان که دلش بخواهد می‌تواند زیر میز بزند سقوط آزاد قیمت شروع شد که تا روز چهارشنبه ادامه داشت.

سولانا هم از این اتفاقات جون سالم به در نبرد و در روز سه‌شنبه ۲۳ درصد سقوط کرد. چون بنکمن یکی از سرمایه‌گذاران اولیه این توکن هست و در ترازنامه هم به حجم دارایی سولانا اشاره شده است.

عدم اطمینان و به‌نوعی ترس زیادی به سرمایه‌گذاران تزریق شده است که حتی ممکن است شرلایط را بدتر هم بکند. بیتکوین برای مدت کوتاهی به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۲۰ سقوط کرد که باعث شد تعداد زیادی از هولدرها وارد ضرر شوند.

سم بنکمن احتمالا هیچ‌وقت ۸ نوامبر رو فراموش نخواهد کرد. شاخص میلیاردهای بلومبرگ که روز گذشته ثروت او را ۱۵.۶ میلیارد دلار تخمین می‌زد، اکنون کمتر از ۱ میلیارد دلار را نشان می‌دهد. بزرگ‌ترین سقوط در تاریخ شاخص ثروتمندان بلومبرگ

حال بعد از اتفاقات ماه‌های گذشته مربوط به ترا لونا و سلسیوس دنیای رمزارزها با مورد جدیدی مواجه شده است که احتمال زیاد دوباره توجه قانون‌گذاران را به این فضا جلب می‌کند.

هنوز معلوم نیست که بنکمن در چه رویه قضایی گرفتار خواهد شد – این‌طور از نظرات کارشناسان برداشت می‌شود که همه چیز به تصمیمات آتی بایننس بستگی دارد – بسیاری از کارکنان حقوقی امروز شرکت رو ترک کردند، همچنین ناظران آمریکایی در حال بررسی این موضوع هستند که ببینند آیا بنکمن پس از این بحران و خرید بایننس به‌درستی سرمایه مشتریان رو مدیریت کرده یا نه.

اما چیزی که قطعی هست این است که تنظیم‌کنندگان قوانین روزبه‌روز بیشتر مجاب می‌شوند که باید هر چه سریع‌تر این حوزه را تحت نظارت قوانین سختگیرانه درآورند.

5/5 - (2 امتیاز)

کلید واژه ها

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط مجاز نیست.