تحلیل هفتگی بیتکوین – بررسی اتفاقات کلان و نگاهی به نمودار تکنیکال و دادههای آنچین
هفته گذشته با اعلام نرخ بهره فدرال رزرو در روز چهارشنبه گذشت. همچنین کم کم ردپای قانونگذاران را میتوان در فضای کریپتو دنبال کرد و این از عزم جدی آنها برای ساماندهی یا شاید هم سرکوب بازار کریپتو خبر میدهد. در این تحلیل هفتگی به بررسی رویدادها و تحولات قیمت در هفته گذشته میپردازیم و در پایان اتفاقات پیش روی هفته آینده را بررسی خواهیم کرد.
این فایل صوتی برای صرفهجویی در وقت شما آماده شده و حاوی محتوای درون متن است.
اتفاقات کلان هفته پیش – افزایش ۲۵ واحدی نرخ بهره و دیدگاه فدرال رزرو
در جلسه روز چهارشنبه FOMC، این کمیته تصمیم گرفت نرخ بهره را بعد از کشوقوسهای فراوان – مربوط به ورشکستگی بانکها – ۲۵ واحد افزایش دهد و آن را به ۴٫۷۵ تا ۵ درصد رساند.


با توجه به اینکه نرخ وجوه فدرال رزرو اکنون در سطوحی است که از سال ۲۰۰۷ مشاهده نشده است، ایالات متحده اکنون با فشار بیشتری از این ناحیه مواجه است.
همانطور که در تصویر بالا نشان داده شد، میزان کل بدهی عمومی حدود ۲۲ تریلیون دلار (یا 234٪) از آخرین باری که نرخ وجوه فدرال به این میزان بود، افزایش یافته است.
اگر شاهد سرریز این فعالیتها به پایگاه مصرفکننده باشیم – جایی که آمریکاییهای معمولی دیگر قادر به پرداخت قبوض خانهها، خودروها، کارتهای اعتباری خود و غیره نباشند – ایالات متحده احتمالاً با بدترین بحران اقتصادی بعد از مدتها روبرو خواهد شد.
این دلیل اصلی است که بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند که فدرال رزرو تغییری در استراتژی خود در روز چهارشنبه اعمال کند. با این حال، اینطور نشد.
فدرال رزرو BTFP را به منظور وام دادن نقدینگی به بانکها ارائه کرده است. این برنامه با استفاده از اوراق بهادار (عمدتاً خزانه) به عنوان وثیقه، وامهای حداکثر یکساله ارائه میدهد. این باعث رشد ترازنامه فدرال رزرو برای اولین بار از ماه می ۲۰۲۲ شد.
با این حال، فدرال اظهار داشت که آنها ظاهراً نگران بخش بانکی نیستند. سیاستگذاران بر این باورند که نقدینگی ارائه شده توسط BTFP برای جلوگیری از بحران کافی است.
علاوه بر این، تصمیم گرفته شده در مورد نرخ بهره اثبات کرد که فدرال رزرو به قدرت کلی اقتصاد ایالات متحده اعتماد دارد. اگر آنها تصمیم میگرفتند افزایش نرخ را متوقف کنند، FOMC به جهان نشان میداد که معتقدند اقتصاد ایالات متحده به کمک نیاز دارد.
تصمیم برای افزایش 25 واحدی نرخ در میان ۱۲ عضو رای دهنده FOMC به اتفاق آرا بود. با این حال، به دلیل عدماطمینان اقتصادی شدیدی که در مارس ۲۰۲۳ دیده شد، فدرال رزرو به وضوح نیاز داشت که در این نشست یک نمایش اتحاد از خود نشان دهد.


همانطور که در بالا میبینید، بازار آتی در حال حاضر پیشبینی میکند که افزایش ۲۵ واحدی در روز چهارشنبه آخرین دوره از این چرخه خواهد بود. این در حالی است که پاول تکرار کرد که افزایش نرخ بهره در آینده ممکن است همچنان ضروری باشد، و نمودار نقطهای (Dot Plot) فدرال رزرو نشان میدهد که FOMC یک افزایش دیگر در آینده را انتظار دارد.


جدول بالا چشمانداز آینده اعضای FOMC را در مورد رشد تولید ناخالص داخلی واقعی، بیکاری، تورم PCE و نرخ صندوقهای فدرال رزرو به ما نشان میدهد.
به طور خلاصه، پیشبینی اقتصادی FOMC به ما نشان میدهد که انتظار میرود:
- یک بار دیگر افزایش نرخ و بدون برنامهای برای کاهش نرخ در سال ۲۰۲۳
- تورم PCE بالاتر در سال ۲۰۲۳
- کاهش رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در سال ۲۰۲۳
- کاهش بیکاری در سال ۲۰۲۳
علیرغم اعتقاد مقامات فدرال رزرو مبنی بر اینکه ممکن است در سال ۲۰۲۳ شاهد ۱ افزایش بیشتر در نرخ بهره باشیم، بازار به وضوح آن را باور نمیکند.
در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شاهد کاهش بازدهی اوراق بودیم، زیرا سرمایهگذاران اوراق قرضه دولتی را با شرطبندی بر روی اینکه افزایش نرخ بهره به اوج خود رسیده است، خریداری کردند (یعنی انتظار افزایش بیشتر ندارند). علاوه بر این، شاهد افت دلار آمریکا بودیم که سیگنال دیگری است مبنی بر اینکه بازار معتقد است فدرال رزرو عقبنشینی خواهد کرد.
البته، درست یا غلط بودن این نظرات در همین جا مشخص نخواهد شد تا زمانی که FOMC دوباره در ۳ می جلسه خود را برگزار کند.
بازار سهام ایالات متحده


روز چهارشنبه، بازار سهام در ابتدا با تصمیم فدرال رزرو رشد کرد، زیرا صحبتهای پاول نشان از کنترل بحران داشت. این اقدام توسط جانت یلن وزیر خزانهداری خنثی شد.
یلن بعدازظهر چهارشنبه به کنگره گفت که بیمه عمومی یا تضمین تمام سپردهها برای بانکهای ایالات متحده را در نظر نمیگیرد. پس اطمینان به عدماطمینان تبدیل شد و سهام در همان روز افت کرد.
در روز پنجشنبه، سهام دوباره به سمت بالا حرکت کرد، اما بار دیگر در اواسط روز فشار فروش را تحمل کرد. این بار فروش بهاندازهای نبود که شاخصها را در محدوده منفی قرار دهد. با این حال، کندلی که ما مشاهده میکنیم آنچنان هم بولیش نیست.
تحلیل تکنیکال بیتکوین
پس از دو هفته رالی صعودی در نهایت شاهد یک فاز تثبیت رنج بودیم.


سطح ۲۸,۸۰۰ دلار در حال حاضر به عنوان یک مقاومت استاتیک در نظر گرفته شده است. جالب اینجاست که این سطح دقیقاً با کف اصلاح تابستان ۲۰۲۱ مطابقت دارد؛ بنابراین این یک ناحیه منطقی برای دیدن اصلاح بیتکوین است. همچنین یک ناحیه حیاتی برای گاوها است که تصمیم بگیرند آیا تمایلی به حفظ رالی صعودی دارند یا فعلاً تصمیم به عقبنشینی دارند.
یک شکست بالای این سطح ایدهآلترین سناریو برای گاوها خواهد بود، اما اگر اصلاح قیمت مشاهده شود، حمایت بعدی را میتوان حوالی ۲۵,۲۰۰ ترسیم کرد.
دادههای آنچین بیتکوین
علیرغم جلسه فدرال رزرو، که اغلب باعث نوسانات میشود، بیتکوین هفتهای نسبتاً آرامی از نظر قیمت داشت و در حوالی ۲۸,۰۰۰ دلار نوسانات کوتاهی داشت. البته شب گذشته قیمت تا ۲۷,۲۰۰ سقوط کرد و فشار فروش از طرف خرسها بر بازار تحمیل شد.
بیتکوین هنوز بالاتر از میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای خود معامله میشود و حفظ این سطح برای حفظ مومنتوم صعودی حائز اهمیت است. همچنین شاخص قیمت تحققیافته هولدرهای کوتاهمدت نیز خود را به عنوان یک حمایت ثابت کرده است (آبی) و به آرامی به سمت بالا حرکت میکند.
دقیقاً سه سال از سقوط بازار کووید ۲۰۲۰ میگذرد. در حالی که بیتکوین از لحاظ آرمانی در نظر داشته که یک دارایی ریسکی نباشد، اما از لحاظ تاریخی مانند یک دارایی ریسکی معامله شده است. بنابراین، هنگام قضاوت در مورد عملکرد داراییهای ریسکی، تحلیل عملکرد آنها در چرخههای نقدینگی بسیار منطقی است، زیرا نقدینگی جهانی بیشترین تأثیر را بر ارزش بازار داراییهای ریسکی دارد.
از مارس ۲۰۲۰ بیتکوین عملکرد بهتری نسبت به سایر داراییهای ریسکی قابل توجه و پوششهای تورمی داشته است:
- بیتکوین: +342٪
- شاخص اساندپی 500: +71٪
- نزدک: + 70٪
- طلا: +32٪
با توجه به اینکه در حال ورود به رژیم افزایش نقدینگی در مقابل BTFP هستیم، این احتمال وجود دارد که بیتکوین بار دیگر از تمام داراییها بهتر عمل کند.


بسیاری از شاخصهای آنچین نشان میدهند که کف بلندمدت بازار در حال شکلگیری است و احتمال شروع یک روند صعودی بعد از تثبیت کف قیمتی محتمل است.




همچنین شاخص SOPR برای هولدرهای بلندمدت در تلاش برای عبور از خط ۱ است که نشان میدهد به طور متوسط این دسته از هولدرها کوینهای خود را در سود (هرچند اندک) جابجا میکنند.


البته از این هم غافل نشویم که این دسته به قیمت تقریباً سربهسر خود رسیدند و همین میتواند سرمایهگذاران بعضاً نگران را وادار به خروج از بازار کند.
مومنتوم نهادهای جدید (New Entities) نیز مثبت است (میانگین متحرک ۳۰ > میانگین متحرک ۳۶۵). تقاضا با سرعتی سریع دوباره وارد بازار میشود. با توجه به افزایش عدماطمینان پیرامون سیستم مالی سنتی، انتظار میرود تعداد نهادهای جدید در طول سال ۲۰۲۳ به میزان زیادی افزایش یابد.


و اما مهمترین نمودار را میتوان به موجودی استیبلکوین در صرافیها اختصاص داد که به شدت کاهش یافته است. ما شاهد بزرگترین کاهش خالص ۳۰ روزه موجودی استیبلکوین در تمام دوران بودهایم.


این کاهش اعتماد به توانایی استیبلکوینها به دلیل حوادث روی داده، تقاضای آنها را به سمت بیتکوین سوق داده است. مقدار زیادی استیبلکوین باقی مانده است که باید توسط بیتکوین جذب شوند و قیمت را بیشتر افزایش دهند. به نظر میرسد ادامه این روند محتمل باشد.
رویدادهای مهم هفته پیش رو
روز جمعه، دفتر تحلیل اقتصادی (BEA) آخرین شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) را منتشر خواهد کرد که این نرخ تورم، نرخ ترجیحی فدرال رزرو است. پیشبینی میشود که این شاخص در ماه گذشته پس از افزایش 0.۶ درصدی در ژانویه، 0.۵ درصد افزایش یابد. به طور سالانه، این شاخص احتمالاً ۵.۱ درصد افزایش یافته که نسبت به ۵.۴ درصد در ژانویه افت کرده است و کمترین رشد سالانه را از سپتامبر ۲۰۲۱ به ثبت رساند. قیمتهای اصلی (Core) – که هزینههای بیثبات مواد غذایی و انرژی را حذف میکنند – احتمالاً 0.۴ درصد در مقایسه با ژانویه و ۴.۷ سال به سال افزایش یافتند.
شاخص قیمت PCE معیار ترجیحی فدرال رزرو برای اندازهگیری فشارهای تورمی است؛ زیرا تصمیمات مصرفکنندگان ایالات متحده را با دقت بیشتری دنبال میکند. سبد کالاها و خدمات شامل این شاخص بیشتر از شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) که از یک سبد کالای ثابت استفاده میکند، به روز میشود. فدرال رزرو نرخ تورم PCE سالانه 2 درصد را هدف قرار داده است.
مثل همیشه کامل مرتب تمیز و شیک و جامع.خدا قوت آقا محسن عزیزدمت گرم بابت وقتی که میذاری برای اینکار