اخبار کوتاه را در بخش اخبار فوری ارز دیجیتال سایت آکادمی بیت پین دنبال کنید!
صرافی کوینکس آدرس‌های واریزی شبکه ترون (TRON) را ارتقا داد
درآمد 3350 اتریوم برای آربیتروم DAO حاصل از کارمزد تراکنش‌ها

تکنولوژی بلاکچین و ارزهای دیجیتال روز به روز در حال ورود به جنبه‌های جدیدی از زندگی بشر هستند؛ از سیستم بانکی گرفته تا صنعت بازی‌سازی.

همه‌گیری تکنولوژی بلاکچین سبب شده است بسیاری از افراد تصمیم بگیرند اطلاعات خود را درباره آن افزایش دهند و همچنین با تفاوت بیتکوین و بلاکچین آگاه شوند.

اما متأسفانه به‌دلیل پیچیدگی‌های خاصی که در این مسیر وجود دارد، برخی افراد از انجام این کار منصرف می‌شوند که همین سبب می‌شود نتوانند از فرصت‌های فوق‌العاده‌ای که در این مسیر وجود دارد استفاده کنند؛ درحالی‌که آشنایی با بلاکچین و ارزهای دیجیتال سبب می‌شود فرصت‌های جدیدی برای افراد خلق شود که بتوانند از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که بسیاری از افراد برای آشنایی با تکنولوژی بلاکچین با آن روبه‌رو می‌شوند، آشنایی با تفاوت‌های این تکنولوژی با بیتکوین است.

به‌دلیل اینکه بیتکوین یکی از بهترین سیستم‌هایی است که بر پایه بلاکچین شکل گرفته است، هنوز بسیاری از افراد مبتدیان را با تکنولوژی بلاکچین اشتباه می‌گیرند؛ تا جایی که درصد قابل‌توجهی از آن‌ها بیتکوین را با بلاکچین یکی می‌دانند.

برای اینکه بتوانید با فرصت‌های موجود در دنیای بلاکچین و ارزهای دیجیتال آشنا شوید، باید قبل از هر چیز تکنولوژی بلاکچین را بشناسید.

تکنولوژی بلاکچین با ارز دیجیتال بیتکوین تفاوت‌های مختلفی دارد که تمامی سرمایه‌گذاران و کاربرانی که در دنیای بلاکچین حضور دارند، باید با آن آشنایی پیدا کنند؛ به همین دلیل در این مطلب از سیگما تصمیم گرفته‌ایم به معرفی تفاوت بیتکوین و بلاکچین بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

مفهوم کلی بلاکچین

تفاوت بیتکوین و بلاکچین در چیست؟

قبل از اینکه با تفاوت بیتکوین و بلاکچین آشنا شوید، باید مفهوم کلی بلاکچین را به‌صورت دقیق بررسی کنید.

آشنایی با تکنولوژی بلاکچین سبب می‌شود تا بتوانید متوجه تفاوت‌های بین آن با ارز دیجیتال بیتکوین شوید. بلاکچین یکی از انقلابی‌ترین تکنولوژی‌هایی است که در قرن حاضر با آن روبه‌رو هستیم.

بسیاری از متخصصان معتقدند بلاکچین یکی از بهترین تکنولوژی‌های خواهد بود که می‌توان برای رفع بسیاری از چالش‌های پیش‌روی بشر استفاده کرد، اما بلاکچین دقیقاً چیست؟

برخلاف تصوری که وجود دارد، بلاکچین از ایده‌ای بسیار ساده متولد شده است. این تکنولوژی درواقع یک دفتر کل توزیع شده است که وظیفه ثبت اطلاعات را به عهده دارد. بلاکچین یک دیتابیس یا بانک اطلاعاتی پیشرفته است که به‌صورت کاملاً غیرمتمرکز کنترل می‌شود.

با استفاده از این تکنولوژی کاربران می‌توانند بدون نیاز به نهادهای واسطه به‌صورت کاملاً غیرمتمرکز به نگهداری و مدیریت اطلاعات مختلف بپردازند.

بلاکچین یک شبکه از کاربران و سیستم‌های کامپیوتری است که هرکدام وظیفه نگهداری و مدیریت اطلاعات موجود در شبکه را به عهده دارند. تمامی کاربرانی که در شبکه بلاکچین وجود دارند، با توجه به نقشی که در شبکه عهده‌دار هستند، می‌توانند به‌صورت اختیاری یا اجباری به نگهداری از نسخه‌ای کامل از تمامی اطلاعات موجود در شبکه بپردازند.

تمامی اطلاعاتی که در شبکه‌های بلاکچین ثبت شده، توسط اعضای شبکه بررسی می‌شود؛ به همین دلیل کاربران می‌توانند از این موضوع مطمئن باشند که همه‌چیز تحت کنترل خواهد بود و امکان تقلب در شبکه وجود نخواهد داشت.

همان‌طور که اشاره کردیم، بلاکچین به خودی خود یک دیتابیس است، اما آنچه باعث می‌شود این تکنولوژی کاربردهای مختلفی داشته باشد، غیرمتمرکز بودن آن است که این امکان را به وجود آورده است در سیستم‌های مالی، ارزهای دیجیتال، بازی‌ها و… از آن استفاده شود.

در بلاکچین به‌هیچ‌وجه امکان تغییر اطلاعات وجود ندارد و کاربران تنها می‌توانند با رعایت پروتکل‌های شبکه به ثبت اطلاعات جدید بپردازند. این موضوع سبب می‌شود شفافیت بالایی در شبکه‌های بلاکچین وجود داشته باشد.

بلا‌کچین چگونه شکل می‌گیرد؟

تفاوت بیتکوین و بلاکچین در چیست؟

شکل‌گیری شبکه‌های بلاکچین با توجه به پروتکل‌هایی است که از پیش در آن‌ها تعریف می‌شود. به‌طورکلی شبکه‌های بلاکچین با استفاده از مکانیسم‌های اجماع شکل می‌گیرند. مکانیسم‌های اجماع سازوکارهایی هستند که برای ثبت اطلاعات جدید در شبکه‌های بلاکچین استفاده می‌شوند.

برای اینکه بدانید مکانیسم اجماع چیست و چه کاربردی دارد، باید پیش از هر چیز با ساختار اطلاعات در شبکه‌های بلاکچین آشنا شوید. در تمامی شبکه‌های بلاکچین ساختاری خاص برای ثبت اطلاعات جدید وجود دارد.

همان‌طور که از نام بلاکچین مشخص است، این تکنولوژی از زنجیره‌ای از بلاک‌ها تشکیل شده است. در شبکه‌های بلاکچین اطلاعات زنجیره‌وار ذخیره می‌شوند.

هرکدام از بلاک‌ها نیز مشخصه‌هایی دارند که می‌توان با استفاده از آن‌ها جایگاهشان را در شبکه‌های بلاکچین مشخص کرد.

بلاک‌ها حاوی اطلاعات مختلفی هستند که مهم‌ترین آن‌ها اطلاعات مرتبط با تراکنش‌هاست.

زمانی که یکی از اعضای شبکه به ثبت یک تراکنش جدید می‌پردازد، اعضایی که وظیفه تأیید آن را دارند، بعد از بررسی صحت اطلاعات آن را در یک بلاک قرار می‌دهند.

زمانی که تمامی تراکنش‌ها در بلاک قرار می‌گیرند، با استفاده از سازوکارهایی که در مکانیسم اجماع قرار گرفته است، مهر و موم می‌شوند و تمامی اعضای شبکه یک نسخه از آن را دریافت می‌کنند. بعد از این به‌هیچ‌وجه امکان تغییر اطلاعات موجود در بلاک نخواهد بود و اطلاعات جدید در بلاک‌های بعدی قرار خواهند گرفت.

جالب است بدانید در حال حاضر در بلاکچین بیتکوین حدود ۱۹ میلیون بلاک وجود دارد که حاوی تمامی تراکنش‌های انجام‌شده در این شبکه هستند. تمامی افراد می‌توانند بدون هیچ‌گونه مجوز به بررسی این بلاک‌ها بپردازند و با استفاده از آن‌ها اطلاعات موردنیاز خود را از تراکنش‌های ثبت‌شده به دست آورند.

قبل از اینکه در سیگما به بررسی تفاوت بیتکوین و بلاکچین بپردازیم، بهتر است مکانیسم‌های اجماع را معرفی کنیم. این مکانیسم‌ها جزء اصلی‌ترین مفاهیمی هستند که در شبکه‌های بلاکچین استفاده می‌شوند.

همان‌طور که اشاره کردیم، در شبکه‌های بلاکچین برای ثبت اطلاعات جدید در شبکه باید به رعایت برخی پروتکل‌ها پرداخت. مکانیسم‌های اجماع سازوکارهایی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان از رعایت پروتکل‌های تعیین‌شده در بلاکچین اطمینان حاصل کرد.

با استفاده از مکانیسم‌های اجماع برخی اعضای شبکه که از شرایط لازم برخوردارند، به تأیید تراکنش‌ها می‌پردازند. مکانیسم‌های اجماع سبب می‌شوند امکان تقلب توسط این اعضا وجود نداشته باشد.

مهم‌ترین ویژگی‌های بلاکچین

یکی از مهم‌ترین نکاتی که درباره تفاوت بیتکوین و بلاکچین باید بدانید این است که بلاکچین چیزی فراتر از یک ارز دیجیتال است. ویژگی‌های بلاکچین سبب شده است این تکنولوژی کاربردهای فراوانی داشته باشد.

در حال حاضر بسیاری از صنایع تمرکز خود را روی این تکنولوژی منعطف کرده‌اند تا بتوانند با استفاده از پتانسیل‌هایی که در آن وجود دارد به توسعه فعالیت‌های خود بپردازند.

ویژگی‌هایی که تکنولوژی بلاکچین دارد، کاملاً منحصربه‌فرد به شمار می‌رود. به گفته کارشناسان سیگما بلاکچین برای اولین بار این امکان را به وجود آورد تا بتوان به‌صورت کاملاً غیرمتمرکز به ایجاد تعامل با یکدیگر پرداخت؛ درحالی‌که تا قبل از این به‌هیچ‌وجه این امکان وجود نداشته است.

  • توزیع‌شدگی

توزیع‌شدگی یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های بلاکچین به شمار می‌رود. تمامی اطلاعات موجود در شبکه‌های بلاکچین میان تمامی اعضای شبکه توزیع می‌شود. این ویژگی سبب می‌شود تا شفافیت بسیار بالایی در شبکه وجود داشته باشد.

با استفاده از قابلیت توزیع‌شدگی بلاکچین تمامی کاربران می‌توانند به بررسی اطلاعات موجود در شبکه بپردازند و از این موضوع اطمینان حاصل کنند که هیچ‌گونه تقلبی در شبکه رخ نداده است.

بهتر است بدانید ویژگی توزیع‌شدگی اصلی‌ترین دلیلی است که سبب شده است ارزهای دیجیتال در مدت‌زمانی کوتاه تا این حد رشد کنند. توزیع‌شدگی شبکه‌های بلاکچین این امکان را برای کاربران به وجود آورده است تا بتوانند به‌سادگی به ارزهای دیجیتال اطمینان کنند.

  • غیرمتمرکز بودن

یکی دیگر از ویژگی‌های شبکه‌های بلاکچین غیرمتمرکز بودن آن است که قبل از بررسی تفاوت بیتکوین با بلا‌کچین باید به آن توجه داشته باشید. شبکه‌های بلاکچین کاملاً غیرمتمرکز مدیریت می‌شوند. این موضوع سبب می‌شود هیچ فرد و نهادی در دنیا امکان تغییر در شبکه بلاکچین را نداشته باشد.

غیرمتمرکز بودن بلاکچین مهم‌ترین ویژگی برای استفاده از آن در سیستم‌های مالی به شمار می‌رود. سال‌هاست سیستم‌های مالی کاملاً متمرکز مدیریت می‌شوند.

با وجود اینکه این سیستم‌های مالی مزایای خاصی خواهند داشت و امنیت نسبی را ایجاد می‌کنند، مشکلاتی که در آن‌ها وجود دارد سبب شده است یک سیستم مالی غیرمتمرکز به‌شدت مورد توجه قرار بگیرد.

در بیشتر بلاکچین‌‌ها تمامی اعضا از قدرت یکسان برای مدیریت و تغییر شبکه برخوردار خواهند بود؛ به همین دلیل می‌توان به سیستم‌هایی که در آن‌ها اجرا می‌شود، به‌شدت اعتماد کرد.

  • هویت ناشناس

در بیشتر سیستم‌های متمرکز تمامی کاربران برای فعالیت باید با استفاده از روش‌های مختلفی که وجود دارد، هویت خود را اثبات کنند؛ در حالی است که بلاکچین این امکان را به وجود می‌آورد تا همه کاربران بتوانند بدون نیاز به احراز هویت به ثبت تراکنش‌های خود در شبکه بپردازند.

هویت ناشناس اعضا یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شبکه‌های بلاکچین به شمار می‌رود؛ زیرا با استفاده از این ویژگی این امکان برای کاربران به وجود خواهد آمد تا با بیشترین سطح حریم خصوصی به استفاده از خدمات مختلف بپردازند.

  • تأیید انتخابی با مکانیسم اجماع

در شبکه‌های بلاکچین می‌توان با استفاده از مکانیسم‌های اجماع، فرایندهای کاملاً منحصربه‌فردی را برای اعتبارسنجی تراکنش‌هایی که در شبکه ثبت می‌شود، طراحی و اجرا کرد. کاربران با تأیید انتخابی توسط مکانیسم‌های اجماع می‌توانند بدون نیاز به اعتماد به سایر کاربران در شبکه حضور پیدا کنند.

با استفاده از بلاکچین این امکان برای کاربران به وجود خواهد آمد تا با تکیه بر پروتکل‌های تعریف‌شده در شبکه به انجام تبادلات مالی بپردازند.

مفهوم کلی ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال دارایی‌هایی هستند که روی شبکه‌های بلاکچین توسعه پیدا می‌کنند. این ارزها به‌دلیل بهره‌مندشدن از زیرساخت‌های بلاکچین کاملاً غیرمتمرکز راه‌اندازی می‌شوند. این موضوع سبب می‌شود کاربرانی که در یک شبکه وجود دارند، بتوانند بدون نیاز به اعتماد به سایر کاربران شبکه از این موضوع اطمینان حاصل کنند که امنیت دارایی‌هایشان حفظ خواهد شد.

ارزهای دیجیتال معمولاً تعداد محدودی دارند. نایاب‌بودن ارزهای دیجیتال سبب می‌شود در بلندمدت ارزش آن‌ها افزایش پیدا کند. بسیاری از ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین با استفاده از روش‌های پیچیده استخراج می‌شوند. استفاده از مکانیسم‌های پیچیده برای استخراج ارزهای دیجیتال این امکان را به وجود می‌آورد تا از ایجاد تورم در آن‌ها جلوگیری شود.

به‌دلیل اینکه ارزهای دیجیتال توسط نهادهای متمرکز و افراد خاص کنترل نخواهند شد، بسیاری از کارشناسان آن‌ها را جایگزینی مناسب برای پول سنتی یا پول فیات می‌دانند. با استفاده از ارزهای دیجیتال می‌توان بدون نیاز به حاکمیت‌ها، بانک‌ها و… به ایجاد تبادلات مالی پرداخت.

در سال‌های اخیر ارزهای دیجیتال زیادی به وجود آمده‌اند که هرکدام ویژگی‌های خاصی دارند، اما همچنان بیتکوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال توانسته است در جایگاه محبوب‌ترین ارز دیجیتال باقی بماند و بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص دهد. این ارز به‌دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد، می‌تواند در آینده جایگزین پول فیات شود.

در حال حاضر به‌دلیل پتانسیل‌های فوق‌العاده‌ای که در بیتکوین وجود دارد، سرمایه‌گذاران زیادی از نقاط مختلف جهان روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

اصلی‌ترین تفاوت‌ بیتکوین و بلاکچین

تفاوت بیتکوین و بلاکچین در چیست؟

اصلی‌ترین تفاوت بیتکوین و بلاکچین، ماهیت آن‌هاست. بلاکچین یک تکنولوژی است که در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود، اما بیتکوین یک ارز دیجیتال به شمار می‌رود که برای انجام تبادلات مالی از آن استفاده می‌شود.

بلاکچین برخلاف بیتکوین کاربردهای بی‌شماری دارد. با توجه به ویژگی‌هایی که تکنولوژی بلاکچین از آن برخوردار است، در حال حاضر در بسیاری از حوزه‌ها از آن استفاده می‌شود. با استفاده از تکنولوژی بلاکچین می‌توان بسیاری از سیستم‌ها را به‌صورت کاملاً غیرمتمرکز مدیریت کرد.

تجربه نشان داده است اپلیکیشن‌هایی که با استفاده از تکنولوژی بلاکچین توسعه پیدا می‌کنند، توسط کاربران بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند؛ زیرا این اپلیکیشن‌ها از امنیت بسیار بالایی برخوردارند و تمامی کاربران می‌توانند به‌راحتی به آن‌ها اعتماد کنند.

درباره تفاوت بین بیتکوین و بلا‌کچین باید این موضوع را بدانید که بیتکوین یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز و عمومی به شمار می‌رود، اما تمامی شبکه‌های بلاکچین عمومی نیستد و برخی از آن‌ها ممکن است به‌صورت متمرکز مدیریت شوند.

به‌دلیل چالش‌هایی که در دنیای واقعی وجود دارد، برخی شبکه‌های بلاکچین به‌صورت متمرکز مدیریت می‌شوند. در این شبکه‌ها تنها کاربرانی که از دسترسی‌های خاص برخوردارند، می‌توانند به بررسی تراکنش‌ها و انجام برخی اعمال بپردازند.

البته این شبکه‌ها در حوزه‌های خاص کاربرد دارند. در حال حاضر بیشتر پروژه‌های بلاکچین که محبوبیت بالایی دارند، توسط بلاکچین‌‌های عمومی راه‌اندازی شده‌اند.

مورد بعد که درباره تفاوت بیتکوین و بلاکچین باید به آن اشاره کنیم، این است که در حال حاضر بسیاری از دولت‌ها قوانین سرسختانه‌ای را برای کنترل ارزهای دیجیتال به‌ویژه بیتکوین تعیین کرده‌اند؛ درحالی‌که در رابطه با تکنولوژی بلاکچین قوانین خاصی تصویب نشده است.

استفاده از تکنولوژی بلاکچین در تمامی کشورها برای صنایع مختلف قانونی است. کسب‌وکارها می‌توانند با استفاده از تکنولوژی بلاکچین به‌راحتی چالش‌های مختلفی را که با آن روبه‌رو هستند، رفع کنند.

درباره فرق بین بیتکوین و بلا‌ک‌چین باید بدانید که تکنولوژی بلاکچین به‌سرعت در حال توسعه است. در حال حاضر بیتکوین از تکنولوژی‌های قدیمی بلاکچین استفاده می‌کند؛ درحالی‌که تکنولوژی مرتبط با بلاکچین در سال‌های اخیر به‌شدت توسعه یافته‌اند و پیشرفت‌های زیادی در آن‌ها به وجود آمده است.

سخن ‌پایانی

بلاکچین یک تکنولوژی فوق‌العاده برای رفع بسیاری از چالش‌های بشر به شمار می‌رود. این تکنولوژی برای اولین بار به امکان توسعه یکی از منحصربه‌فردترین سیستم‌های پرداخت؛ یعنی بیتکوین را به وجود آورد.

بیتکوین به‌دلیل موفقیت‌های مختلف خود توانست در مدت‌زمانی بسیار کوتاه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند؛ به همین دلیل بسیاری از مردم قبل از آشنایی با تکنولوژی بلاکچین با این ارز دیجیتال آشنا شدند. همین موضوع سبب شد تا بعدها بسیار از افراد مفهوم بلاکچین را با بیتکوین یکی بدانند.

پرسش‌های متداول

  • بلاکچین چیست؟

بلاکچین یک سیستم غیرمتمرکز برای ذخیره اطلاعات است که امکان هک، تقلب و تغییر اطلاعات ثبت‌شده را غیرممکن می‌کند.

  • بیتکوین چیست؟

بیتکوین اولین ارز دیجیتالی است که از زیرساخت‌های بلاکچین بهره‌مند شده است.

  • تفاوت بیتکوین و بلاکچین در چیست؟

بیتکوین یک ارز دیجیتال است؛ درحالی‌که بلاکچین یک تکنولوژی برای ذخیره غیرمتمرکز اطلاعات به شمار می‌رود.

3.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط مجاز نیست.