صندوق بینالمللی پول: ارزهای دیجیتال و بانکهای مرکزی میتوانند زمینه را برای اکوسیستم پولی غنی فراهم کنند
صندوق بینالمللی پول (IMF) میگوید که همکاری بین بانکهای مرکزی و فناوری ارز دیجیتال میتواند یک اکوسیستم پولی خلاقانه و کارآمد ایجاد کند.
در گزارش جدیدی که توسط مدیران بانک تسویه بینالمللی (BIS) نوشته شده است، صندوق بینالمللی پول میگوید فناوری پشت داراییهای دیجیتال و اعتمادی که عموم مردم به بانکهای مرکزی دارند میتواند زمینه را برای سیاستهای پولی آینده فراهم کند.
«ما استدلال میکنیم که سیستم پولی آینده باید از قابلیتهای فنی جدید نشاندادهشده توسط رمزارز استفاده کند، اما بر اعتماد بانکهای مرکزی مبتنی باشد. به عبارت دیگر، هر تراکنش قانونی که میتواند با ارز دیجیتال انجام شود، میتواند با پول بانک مرکزی بهتر انجام شود. ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و سایر زیرساختهای عمومی میتوانند زیربنای یک اکوسیستم پولی غنی و متنوع باشند که از نوآوری در جهت منافع عمومی پشتیبانی میکند.»
به گفته صندوق بینالمللی پول، درحالیکه فناوری پشت داراییهای کریپتویی قابلتوجه است، این صنعت دارای معایب بسیاری است، مانند نوسانات شدید قیمت و فقدان مقررات و مقیاسپذیری. صندوق بینالمللی پول میگوید که بانکهای مرکزی میتوانند به حل این مسائل کمک کنند.
«کریپتو نه پایدار است و نه کارآمد. این بخش عمدتاً غیرقانونی است و مشارکتکنندگان آن در برابر جامعه پاسخگو نیستند. سرقت و کلاهبرداریهای مکرر نگرانیهای جدی در مورد یکپارچگی بازار ایجاد کرده است. کریپتو ما را با امکانات نوآورانه آشنا کرده است. بااینحال، مفیدترین عناصر آن باید روی پایههای محکمتری قرار گیرند. پول بانک مرکزی با اتخاذ قابلیتهای فنی جدید با ایجاد هستهای از اعتماد، میتواند پایه و اساس یک اکوسیستم پولی غنی و متنوع را فراهم کند که مقیاسپذیر است و با درنظرگرفتن منافع عمومی طراحی شده است.»
این گزارش به توکنیزاسیون املاک و خریدهای خردهفروشی بهعنوان نمونههایی از نحوه استفاده بانکهای مرکزی از داراییهای دیجیتال نیز اشاره میکند.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.