نرخ تورم در کشورهای مختلف: در ایالات متحده وضعیت چگونه است؟
ممکن است شنیده باشیم که تورم در ایالات متحده شروع به نزول کرده است، اما باید بدانیم همچنان در سطوح بالایی باقی مانده است. نرخ ۷.۷ درصدی در ماه اکتبر همچنان بالاترین رقمی است که قبل از سال ۲۰۲۲ از سال ۱۹۸۲ مشاهده کردهایم.
با تصمیم فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره، شاهد چهار افزایش متوالی نرخ بهره به میزان ۰.۷۵ درصد بودهایم. این سریعترین نرخ افزایش تجربه شده در ۳۵ سال گذشته است. درحالیکه به نظر میرسد تورم در ایالات متحده کمی کاهش پیدا کرده است، در بسیاری از کشورهای دیگر در سراسر جهان به حرکت بیامان خود به سمت بالا ادامه میدهد.
بسیاری از اقتصادها در پی همهگیری کرونا تحت تاثیر افزایش قیمتها قرار گرفتهاند. در همین حین تعدادی از کشورهای برجسته نیز وجود دارند که توانستهاند نرخ تورم خود را پایین نگه دارند.
کشورهایی که بالاترین نرخ تورم را دارند
درحالیکه ایالات متحده برای نرخ تورم خود بسیار مورد انتقاد است و عملکرد فدرال رزرو از نظر عدهای خیلی راضی کننده نبوده است، در واقع در مقایسه با کشورهایی که بدترین ضربه را دیدهاند، عملکرد بهتری داشته است. البته واضح است که اکثر مناطقی که بدترین نرخ تورم را در جهان تجربه میکنند، دچار آشفتگی اقتصادی جدی هستند.
نرخهای تورمی به این بالایی در اقتصادهای کاملاً فعال اتفاق نمیافتد و بسیاری از کشورها در صورت از دست دادن ارزش پول خود بهسرعت از دلار آمریکا استفاده میکنند.
همچنین میتواند در نهایت منجر به این شود که آنها بهطورکلی ارز خود را کنار بگذارند و یا ارز جدیدی ایجاد کنند یا برای همیشه به دلار بچسبند. درهرصورت، این خبر خوبی برای افرادی که در آنجا زندگی میکنند نیست.
-
زیمباوه: ۲۶۹ درصد
ملت آفریقا دهها سال است که با نرخهای عظیم تورم دستوپنجه نرم کرده است. از ارقام بین ۲۰ تا ۵۰ درصد در طول دهه ۱۹۹۰ تا بیش از ۵۰۰ درصد در اوایل دهه ۲۰۰۰ و سپس آنقدر بالا رفتند که پس از سال ۲۰۰۸ عملاً غیرقابلاندازهگیری بود.
مردم زیمباوه در این مدت تورم شدیدی را تجربه کردند، با اوج تخمینی نوامبر ۲۰۰۸، نرخ ۷۹,۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰ درصد در ماه.
با درنظرگرفتن این تاریخچه، نرخ تورم فعلی در واقع خیلی بد به نظر نمیرسد. همچنین در حال کاهش است و وزارت خزانهداری زیمبابوه پیشبینی میکند که تورم ممکن است در سال ۲۰۲۳ به دورقمی کاهش یابد.
-
لبنان: ۱۵۸ درصد
یک بحران مالی در لبنان در جریان است و به نظر میرسد که ارزش پول در حال سقوط است.
بخش مالی در این کشور زیانهای هنگفتی را تجربه کرده است، اما بانک جهانی اعلام کرده است که این زیانها بیش از حد بزرگ هستند که نمیتوان آنها را نجات داد. حفره فعلی در امور مالی ۷۲ میلیارد دلار است که سه برابر بیشتر از کل تولید ناخالص داخلی لبنان است.
تخمین زده میشود که سهچهارم جمعیت کشور در نتیجه این فشارها به فقر کشیده شدهاند و به نظر نمیرسد به این زودیها پایان یابد.
تولید ناخالص داخلی لبنان بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ ۵۸ درصد کاهش یافته و رشد اقتصادی ۱۵ساله را از بین برده است. بانک جهانی در حال کار بر روی راهی برای برونرفت از این وضعیت است، اما بهاحتمال زیاد ساده یا سریع نیست.
-
ونزوئلا: ۱۵۶ درصد
مانند زیمبابوه، ونزوئلا نیز در سالهای اخیر تورم فوقالعادهای را تجربه کرده است.
این کشور از سال ۲۰۱۶ بحران اقتصادی و سیاسی را تجربه کرده است، اگرچه تورم بالا از اوایل دهه ۱۹۸۰ یک اتفاق رایج در این کشور بوده است. پس از سالها کاهش مخارج دولت، نشانههایی از بهبود موقت اقتصادی وجود دارد و کاهش بودجه به ایجاد تعادل در این کشور کمک کرده است.
نمونههای قابل توجه دیگر
علاوه بر اینها، بسیاری از کشورهای دیگر نیز با نرخ تورم بسیار زیاد روبرو هستند.
- سوریه (+۱۳۹%)
- سودان (+۱۰۳%)
- آرژانتین (+۸۸%)
- ترکیه (+۸۵.۵۱%)
- سریلانکا (+۶۶%)
نمونههای دیگر هستند و در حال حاضر ۳۷ کشور دیگر دارای نرخ تورم بالای ۱۵ درصد هستند.
کشورهایی که کمترین نرخ تورم را دارند
در سوی دیگر این طیف، برخی از کشورها توانستهاند نرخ تورم خود را به طور قابلملاحظهای پایین نگه دارند. بااینحال همانطور که احتمالاً انتظار دارید، این لیست بسیار کوتاهتر از لیستی است که نرخ تورم بالایی دارند.
یک روند قابل توجه این است که تقریباً همه کشورهایی که کمترین نرخ تورم را دارند در آسیا یافت میشوند.
بیشتر این امر را میتوان به عادات مختلف مصرف در این بخش از جهان نسبت داد. یک مثال ساده این است که فرهنگهای آسیایی نسبت به کشورهای غربی، برنج بسیار بیشتری مصرف میکنند و سطح بسیار پایینتری از محصولات مبتنی بر گندم در رژیم غذایی خود دارند.
قیمت گندم در نیمه اول سال ۲۰۲۲ حدود ۱۷ درصد – در مقایسه با ۸ درصد برای برنج – افزایش یافت.
نمونههای دیگری از کاهش قیمتها در غذاهایی مانند گوشت خوک به دلایل غیرمرتبط با همهگیری کووید ۱۹ وجود دارد و البته، عامل مهم دیگر این است که زندگی در بسیاری از کشورهای آسیایی به حالت عادی بازنگشته است.
چین همچنان به دنبال رویکرد zero-covid است، هنگکنگ نیز هنوز محدودیتها را بهطورجدی کاهش نداده است و مالزی در انتقال به حالت عادی کند بوده است.
این بدان معناست که تقاضا مانند سایر نقاط جهان به سطح قبل از همهگیری بازنگشته است. در نتیجه، بسیاری از کشورهای منطقه تورم پایینی را تجربه میکنند. برخی از نمونهها عبارتند از:
- ماکائو (+۱.۰۲%)
- هنگکنگ (+۱.۸%)
- سرزمین اصلی چین (+۲.۱%)
- عمان (+۲.۳۹%)
- تایوان (+۲.۷۲%)
باید دید که آیا این کشورها میتوانند این نرخهای پایین را حفظ کنند یا صرفاً امر اجتنابناپذیر را به تعویق میاندازند.
حال متوجه شدیم بهطورکلی، ارقام اعلامی در ایالات متحده در واقع آنقدرها هم بد نیستند. مطمئناً، قیمتها بیش از حد معمول در حال افزایش است و همه مردم باید کمربند خود را محکم ببندند، اما نسبت به جاهای دیگر باید شکرگزار باشند که در کشوری زندگی میکنند که تورم ۸ یا ۹ درصدی آن رکورد بالایی است.
در میان کشورهای G۲۰، ایالات متحده در میانه قرار دارد:
تورم نیروی بسیار مضری است که میتواند شاهد ازبینرفتن ثروت خانوارها در یک شب باشد و چالشهای مهمی را برای مردم ساکن در کشورهایی ایجاد میکند که آن را تجربه میکنند.
صرفنظر از سطح تورم، تنها یک راه برای محافظت مناسب در برابر آن وجود دارد. یعنی سرمایه بلندمدت خود را در داراییهای روبهرشد سرمایهگذاری کنید. پول نقد موجود در بانک هرساله ارزش خود را از دست میدهد، حتی در کشورهای باثباتی مانند ایالات متحده.
سرمایهگذاران در برابر تورم چه کاری میتوانند انجام دهند؟
بسیاری از اشکال سنتی سرمایهگذاری مانند املاک و مستغلات و بازار سهام در بلندمدت بالاتر از نرخ تورم رشد خواهند کرد.
این بدان معناست که پولی که در این داراییها سرمایهگذاری میشود، ارزشی بالاتر از نرخ افزایش قیمتها افزایش میدهد، که از ثروت شما در دورههای تورم بالا محافظت میکند.
مشکل این است که این داراییها دارای مجموعهای از جنبههای منفی خود هستند. دارایی گران و غیرنقدی است، با سطح بالایی از مالیات و هزینههای مرتبط با خرید، فروش و صرف مالکیت آن.
از سوی دیگر بازارهای سهام میتوانند بسیار نوسان باشند. همانطور که در سال جاری شاهد بودیم، سهام میتواند در کوتاهمدت به میزان قابلتوجهی کاهش یابد، و برای سرمایهگذاران سخت است که به یک برنامه بلندمدت پایبند باشند، درحالیکه با زیانهای بزرگ در پرتفوی خود مواجه هستند.
منبع: Forbes
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.