ایلان ماسک، جف بزوس و 6 ثروتمند دیگر آمریکایی در سال جاری نزدیک به 400 میلیارد دلار ثروت از دست دادند
هشت نفر از ثروتمندترین آمریکاییها در سال جاری شاهد نابودی نزدیک به 400 میلیارد دلار از داراییهای خود بودهاند.
تورم تاریخی، افزایش نرخهای بهره و نگرانیهای فزاینده از رکود همچنان جز دلایل اصلی این کاهش ارزش سهام است.
بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، دارایی خالص ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، به میزان خیرهکننده 138 میلیارد دلار کاهش یافته است و ثروت او تا پایان بازار روز پنجشنبه به 132 میلیارد دلار کاهش یافته است.
این کاهش شدید نشاندهنده افت تقریباً 70 درصدی سهام تسلا در سال جاری است که ناشی از مبادله سهام فناوری با داراییهای مطمئنتر توسط سرمایهگذاران است – سرمایهگذارانی که نگران حواسپرتی ماسک با توییتر و همچنین تشدید رکود اقتصادی ایالات متحده هستند که میتواند بر این خودروساز بزرگ ضربه وارد کند.
در همین حال، ثروت جف بزوس، بنیانگذار آمازون، 87 میلیارد دلار کاهش یافته است، درحالیکه لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذاران آلفابت، مجموعاً 92 میلیارد دلار ثروت خود را از دست دادهاند.
دارایی خالص بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت نیز افتی 29 میلیارد دلاری را نشان میدهد و استیو بالمر، مدیرعامل سابق مایکروسافت، 21 میلیارد دلار فقیرتر شده است.
به همین ترتیب، لری الیسون، بنیانگذار اوراکل و سرمایهگذار تسلا، 17 میلیارد دلار زیان متحمل شده است، درحالیکه ثروت وارن بافت تنها 3 میلیارد دلار کاهش یافته است.
این هشت آمریکایی به همراه برنارد آرنو از LVMH، گوتام آدانی از گروه آدانی و موکش آمبانی از صنایع Reliance، دقیقا 11 جایگاه برتر در رتبهبندی ثروت جهانی بلومبرگ را در اختیار دارند.
کاهش ثروت ایالات متحده به طور عمده منعکسکننده کاهش شدید سهام فناوری در سال جاری است. ارزش سهام آمازون به نصف کاهش یافته است – در مقابل کاهش 40 درصدی سهام آلفابت، 29 درصد در مایکروسافت و 8 درصدی اوراکل.
نتیجه این است که هشت نفر از ثروتمندترین آمریکاییها شاهد حذف حدود 387 میلیارد دلار از مجموع دارایی خود بودهاند.
این رقم با ارزش بازار JPMorgan رقابت میکند و بهراحتی از ارزش بازار تسلا (345 میلیارد دلار)، انویدیا (352 میلیارد دلار) – به جز تعداد انگشت شماری از بزرگترین شرکتهای آمریکایی – فراتر میرود.
بخش بزرگی از ثروت میلیاردرها با فروش سهام فناوری در سال جاری از بین رفت که باعث کاهش 35 درصدی شاخص نزدک از ابتدای ژانویه شده است.
این رکود به دلیل افزایش نرخ بهره فدرال رزرو از صفر در ماه مارس به بیش از 4 درصد امروز – در پاسخ به تورمی که در سال جاری به بالاترین حد در 40 سال گذشته رسید – است.
نرخهای بالاتر وامگرفتن را گرانتر میکند، که معمولاً تقاضا را کاهش میدهد و فشار صعودی بر قیمتها را کاهش میدهد.
بااینحال، این امر بازدهی از حسابهای پسانداز و اوراق قرضه را تقویت میکند و جذابیت آنها را نسبت به داراییهای پرریسکتر مانند سهام افزایش میدهند.
منبع: Businessinsider
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.