بهترين پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال، 6 پلتفرم وام دهی برتر
کاهش اعتماد عمومی به سیستمهای مالی سنتی، افراد بیشتری را به سمت ارزهای دیجیتال سوق میدهد.
دنیای کاربر محور و شفافتر داراییهای دیجیتال میتواند اعتماد و کنترل بیشتری را نسبت به یک بانک سنتی به مردم ارائه دهد. در نتیجه پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند.
این پلتفرمها به مردم اجازه میدهند تا ارزهای رمزنگاری شده را به یکدیگر قرض دهند. اگرچه سازوکار کلی آنها شبیه به سیستمهای مالی سنتی همچون بانکها است، اما به دلیل ارتباط همتا به همتا کاربران، برخی افراد بیشتر به آنها اعتماد میکنند.
در ادامه قصد داریم ضمن بررسی پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال، انواع آنها را به شما معرفی کرده و ویژگیهای هرکدام را جداگانه بررسی کنیم.
اگر شناخت بهترین پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال برای شما نیز اهمیت دارد، با سیگما همراه شوید.
وام ارز دیجیتال چیست؟
وام ارز دیجیتال یا کریپتو لندینگ «Crypto Lending» همانند وام گرفتن از بانکها است، با این تفاوت که وجه وام بهصورت ارز دیجیتال دریافت میشود و نیازی به معرفی شخص دیگر بهعنوان ضامن نیست.
در واقع وام ارز دیجیتال فرصتی را فراهم کرده است تا کاربران بتوانند با استفاده از سرمایههای رمزارزی خود وام بگیرند و هر زمان که خواستند آن را تسویه کنند. در وصف بیشتر وام دهی ارز دیجیتال میتوان گفت:
- وام ارز دیجیتال شکلی از تأمین مالی غیرمتمرکز یا دیفای «DeFi» است که در آن سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال خود را در ازای پرداخت بهره به وامگیرندگان قرض میدهند.
- با وامهای ارز دیجیتال، وام گیرندگان بهجای ضامن از داراییهای دیجیتال خود به عنوان وثیقه استفاده میکنند، مانند استفاده از خانه به عنوان وثیقه برای وام مسکن!
- برای دریافت وام ارز دیجیتال، وامگیرندگان ارزهای دیجیتالی که در کیفپول خود دارند را وثیقه میگذارند و سپس وام را به مرور زمان پرداخت میکنند تا وثیقه خود را پس بگیرند.
- اگرچه دریافت وام کریپتو بدون وثیقه نیز از طریق وامهای فوری یا فلش «Flash» امکانپذیر است، اما قبل از دریافت هرگونه وام کریپتو، باید اطلاعات خود در مورد آن را بالا ببرید.
- زمان مشخصی برای بازپرداخت وامهای کریپتو درنظر گرفته نشده است. اما اگر ارزش ارزهای دیجیتال وثیقه گذاشته شده در بازار نوسان کرده و از ارزش وام دریافتی کمتر شود، پلتفرمی که وام را اعطا کرده، وثیقه را در ازای مبلغ وام نقد خواهد کرد!
- هریک از انواع پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال، شرایط و مقدار کارمزدهای خاص خود را برای ارائه وام دارند. بنابراین برای دریافت وام ارز دیجیتال، باید انواع پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال را بشناسید.
با توجه به آنچه که گفته شد، حالا تا حدودی میدانیم که منظور از وام ارز دیجیتال یا وام کریپتو چیست و با چه شرایطی داده میشود. در ادامه به بررسی مقدار وام ارز دیجیتال، وامدهندگان ارز دیجیتال و نحوه وام دهی ارز دیجیتال خواهیم پرداخت.
مقدار وام ارز دیجیتال چقدر است؟
مقدار وام ارز دیجیتالی که میتوانید دریافت کنید بر اساس میزان وثیقهای است که میتوانید در پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال خود قرار دهید. مقدار وثیقه با نسبت وام به ارزش «Loan-to-Value» مشخص میشود که اختصاراً به آن «LTV» گفته میشود.
به عنوان مثال، اگر یک پلتفرم دارای ۵۰٪ LTV باشد، به این معنی است که برای دریافت یک وام ۵۰۰۰ دلاری باید ۱۰۰۰۰ دلار در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنید.
براساس این نسبت، مقدار وثیقه باید بیشتر از مقدار وام باشد که معمولاً این مقدار دو برابر وجه وام قابل دریافت در نظر گرفته میشود!
وام دهندگان ارز دیجیتال چه کسانی هستند؟
وقتی کسی میخواهد از بانک وام بگیرد، منبع ارائه وام مشخص است. در واقع خود بانک از سرمایههای خود به مشتریانش وام میدهد. اما در وام دهی ارز دیجیتال وامدهندگان خود کاربران هستند که پلتفرم وام دهی به عنوان یک واسط بین وامدهنده و وامگیرنده عمل میکند. بهصورت کلی دو نوع پلتفرم ارائه وام ارز دیجیتال وجود دارد:
-
پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال متمرکز
پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال متمرکز ساختاری شبیه به بانک دارند که بهصورت متمرکز امورات اهدای وام را از یک سرور مرکزی مدیریت میکنند. کاربران میتوانند سرمایههای رمزارزی خود را به این پلتفرمها بسپارند تا به عنوان وام به سایر کاربران داده شود.
از جمله پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال متمرکز میتوان پلتفرم «BlockFi» را نام برد.
-
پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال غیرمتمرکز
پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال غیرمتمرکز ساختاری متفاوت پلتفرمهای متمرکز دارند. به این معنی که در این سیستمها هیچ سرور مرکزی برای مدیریت وجوه وجود ندارد. بلکه عملیات اهدای وام به کاربران توسط قراردادهای هوشمند مدیریت میشود.
به این معنی که کاربران برای دریافت ارز دیجیتال باید وثیقههای خود را به قرارداد هوشمند اضافه کرده و ارز دیجیتالی که میخواهند وام بگیرند را انتخاب کنند. از جمله این پلتفرمها میتواند میکردائو «MakerDAO» را نام برد.
هریک از دو نوع پلتفرم فوق دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در قسمت بررسی انواع پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال به ویژگیهای هریک از آنها اشاره خواهیم کرد.
چرا کاربران وام ارز دیجیتال میگیرند؟
بیشتر کاربران ارزهای دیجیتال را با هدف سرمایهگذاری و سود بردن از آنها در آینده خریداری کرده و در کیفپولهای دیجیتالی خود نگهداری میکنند.
این افراد وقتی در زندگی شخصی خود به نقدینگی نیاز داشته باشند یا فرصتهای سودبخش دیگری را در بازار شناسایی کنند، مجبور میشوند سرمایههای رمزارزی خود را بفروشند تا از آن فرصتها استفاده کرده یا نقدینگی موردنیاز برای زندگی شخصیشان را تأمین کنند.
اما با وجود وام کریپتو، دیگر نیاز به این امر نیست. در واقع کاربران میتوانند بهجای فروش سرمایههای رمزارزی خود، آنها را به عنوان وثیقه در یک پلتفرم وام دهی قرار داده و با آن وام دریافت کنند. آنگاه پس از مدتی وام را بازپرداخت کرده و سرمایه رمزارزی خود را همچنان داشته باشند و آن را به کیفپول خود برگردانند!
نحوه وام دهی پلتفرم های ارز دیجیتال
همانطور که گفتیم، محور فرآیند اتصال وامدهندگان و وامگیرندگان از طریق پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال صورت میگیرد که به عنوان یک واسطه عمل میکند. مراحل کلی در فرآیند وام دهی کریپتو به شرح زیر است:
- وامگیرنده یک پلتفرم سرمایهگذاری را انتخاب کرده و مبلغ وام ارز دیجیتال موردنظر را درخواست میکند. در اینجا بر خلاف دریافت وام از بانک، هیچ فرآیند طولانی درخواستی وجود ندارد.
- حالا بر اساس مبلغ وام مورد نظر، پلتفرم وام دهی مربوطه براساس نسبت «LTV» محاسبه میکند که چه مقدار ارز دیجیتال به عنوان وثیقه مورد نیاز است.
- پس از مشخص شدن مقدار وثیقه، وامگیرنده مقدار ارزهای دیجیتال وثیقه خود را به کیفپول پلتفرم وام دهی واریز میکند.
- آنگاه مقدار وام مربوطه به کیفپول شخص وام گیرنده ارسال میشود. شخص میتواند از آن وام برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کرده یا ارزهای دیجیتال وام گرفته شده را بفروشد و وجه خود را بهصورت ارزهای فیات و نقدی مورد استفاده قرار دهد!
میبینید که فرآیند دریافت وام از پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال بسیار آسانتر و سریعتر از بانکها است. به همین خاطر است که این نوع وام مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.
معرفی پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال
پلتفرمهای متمرکز و غیرمتمرکز بسیاری وجود دارند که امکان دریافت وام ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم کردهاند. از جمله مشهورترین این پلتفرمها میتوان موارد زیر را معرفی کرد:
-
پلتفرم وام دهی بلاکفای «BlockFi»
بلاکفای یک شرکت خدمات مالی در آمریکا است که خدمات خود را علاوهبر مؤسسات و سازمانها، به کاربران عادی نیز ارائه میکند. بلاکفای یک اکوسیستم متمرکز برای ارائه وامهای کریپتو دارد. در این پلتفرم میتوان علاوهبر دریافت وام کریپتو، برای معامله و ترید ارزهای دیجیتال و همچنین سپردهگذاری ارزهای دیجیتال نیز اقدام کرد.
مزایای بلاکفای:
- امنیت بالا (امکان تکمیل فرآید احراز هویت «KYC»)
- دارای سود مرکب (وام دهندگان میتوانند انتخاب کنند که سود مرکب را در نظر بگیرند که در طول زمان منجر به افزایش سود میشود)
- پشتیبانی از تمام توکنهای اصلی
- قابل استفاده برای کاربران مبتدی
- بدون حداقل سپرده
- بدون کمیسون و کارمزد معاملاتی
معایب بلاکفای:
- هزینه برداشت نسبتاً بالا
- دارای درصد عملکرد سالانه «APY» ضعیف
- فاقد راهنمای سرمایهگذاری
- اکوسیستم متمرکز
امکان برداشت از حساب بلاکفای در هر زمان امکانپذیر است و این پلتفرم در ازای برداشت یک بار در ماه از کاربران کارمزد دریافت نمیکند. اما اگر بیش از یک بار در ماه برداشت انجام شود، مقدار اندکی کارمزد دریافت میشود. باز کردن یک حساب کاربری در بلاکفای فرآیند بسیار سادهای دارد؛ به طوریکه شما فقط با پر کردن چند مورد جزئی میتوانید وارد این پلتفرم شده و از امکانات آن بهره بگیرید.
-
پلتفرم وام دهی سلسیوس «Celsius»
وقتی صحبت از پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال به میان میآید، سلسیوس یکی از نامهای برجسته در میان آنها است. با وام دادن ارز دیجیتال در شبکه سلسیوس میتوان تا 17 درصد بازدهی کسب کرد. همچنین نیازی به پرداخت هیچ هزینهای وجود ندارد.
مزایای سلسیوس:
- دارای نسخههای تحت وب و موبایل
- دارای ماشین حساب محاسبه سود
- امکان دریافت پاداش ۲۵ درصدی با انتخاب توکن «CEL» که توکن اختصاصی سلسیوس است
- پرداخت بدون کارمزد و فوری از طریق سیستم انتقال وجه «Celpay»
معایب سلسیوس:
- پشتیبانی از ارزهای دیجیتال اندک
- فاقد صرافی اختصاصی برای ترید ارزهای دیجیتال
- اکوسیستم متمرکز
پلتفرم سلسیوس بازدهی 46 ارز دیجیتال مختلف از جمله استیبلکوینها را فراهم میکند. سلسیوس برای وام گیرندگان دارای نرخ بهره کمتر از 1٪ است. به علاوه، این پلتفرم هزینهای برای استقراض، انتقال یا وام دادن ارز دیجیتال ندارد.
-
پلتفرم وام دهی یرن فایننس «Yearn.Finance»
یرن فایننس یک پلتفرم غیرمتمرکز و جامع برای ارائه وام ارز دیجیتال است که از استخرهای متعدد برای تأمین نقدینگی استفاده میکند. این پلتفرم دارای ارز دیجیتال اختصاصی خود است که با نماد «YFI» در بازار کریپتو عرضه شده است.
این پلتفرم همچنین بودجه موردنیاز سایر پلتفرمها وام دهی مانند آوه، کامپاند و … را نیز تأمین میکند. بالاترین سود پلتفرم یرن فایننس مربوط به استیبلکوین «TUSD» با نرخ بهره سالانه یا APY برابر با ۱۴.۵ درصد است.
مزایای یرن فایننس:
- امنیت بالا
- کارمزد پایین
- رابط کاربری آسان
- بازدهی متناسب
- ساختار کاملاً غیرمتمرکز
معایب یرن فایننس:
- فاقد نقشه راه واضح
- احتمال جدا شدن بنیانگذار اصلی یرن فایننس از این پروژه
- آزمایشی بودن بیشتر پروتکلهای یرن فایننس
یرن فایننس به آمازون دیفای مشهور است. به طوریکه قابلیتها و امکانات بسیاری را پوشش میدهد. اگرچه بیشتر پروتکالهای آن در مرحله بتا قرار دارند، اما یرن فایننس در زمینه اهدای وام کریپتو با استفاده از قراردادهای هوشمند دریک ساختار غیرمتمرکز به خوبی عمل کرده است.
-
پلتفرم وام دهی آوه «Aave»
آوه یک پلتفرم متنباز و غیرمتمرکز است امنیت جامعه خود را فراهم کرده و به کاربران اجازه میدهد برنامههای خود را روی آن ایجاد کنند. آوه یک پلتفرم دیفای است که امکاناتی نظیر استیکینگ، وام دهی و دیگر خدمات ارزهای دیجیتال را بر بستر شبکه اتریوم فراهم کرده است.
آوه به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای وام دهی غیرمتمرکز کریپتو شناخته میشود.
مزایای آوه:
- دارای نرخ بهره واضح
- دارای نرخ کارمزد ثابت و متغیر (بسته به انتخاب شخص وام گیرنده)
- فاقد دوره قفل دارایی و قابلیت برداشت دارایی در هر زمان
- رابط کاربری ساده
- امنیت بالا
- ارائهدهنده وامها فوری یا فلاش (در ادامه به بررسی این نوع از وام خواهیم پرداخت)
معایب آوه:
- پشتیبانی صرف از ارزهای دیجیتال شبکه اتریوم
- کارمزدهای نسبتاً بالا (گاهی کارمزدها بالا میروند)
- نرخ بهره پایینتر به نسبت سایر پلتفرمها
اگرچه آوه ممکن است نرخ بهره کمتری داشته باشد، اما کارمزدهای ثابت و متغیر آن به همراه سایر ویژگیهای کاربردی آن سبب شدهاند تا به یک پلتفرم وام دهی محبوب در بین کاربران کریپتو تبدیل شود.
-
پلتفرم وام دهی میکردائو «MakerDao»
میکردائو نیز یک سیستم مبتنی بر شبکه بلاکچین اتریوم است که در زمینه اهدای وام کریپتو به کاربران فعالیت دارد. این پلتفرم استیبلکوین دای «DAI» را ارائه کرده است. این پلتفرم همچنین ارز دیجیتال دیگری تحت نماد «MKR» برای سهولت در انجام فعالیتهای خود و برای تثبیت نگهداشتن قیمت استیبلکوین دای برای کاربران عرضه کرده است.
میکردائو را به عنوان یکی از پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال در نظر میگیرند. میکردائو خود یک دائو «DAO» یا سازمان خودگردان غیرمتمرکز است.
مزایای میکردائو:
- پشتیبانی غیرمتمرکز
- طرز کار شفاف و بی طرفانه
- سرعت بالا در ارائه وام
- امنیت بالا
- سازگاری بالا با دیگر پلتفرمها
معایب میکردائو:
- دارای پیچیدگی در پروسه عملیاتی
- عدم بیمه کردن وثیقه کاربران در برابر خطرات احتمالی
نکته جالب توجه در رابطه به پلتفرم میکردائو این است که کاربران میتوانند در قالب استیبل کوین دای «DAI» وام بگیرند. برای این کار، کاربران باید مقدار مشخصی اتریوم «ETH» را در قراردادهای هوشمند MakerDAO یا پروتکل MKR بلاک کرده و در ازای آن وام استیبل کوین دای را دریافت نمایند!
-
پلتفرم وام دهی کامپاند «Compound»
کامیپاند یکی دیگر از پلتفرمهای مطرح دیفای برای اهدای وامهای ارز دیجیتال است که به صورت همتابههمتا «P۲P» عمل میکند. این پلتفرم نیز از قراردادهای هوشمند شبکه اتریوم برای فعالیتهای خود بهره میگیرد.
کامپاند از بسیاری از جهات شبیه به سایر پلتفرمهای وام دهی غیرمتمرکز است که از ارزهای دیجیتال خود کاربران به عنوان وثیقه برای اهدای وام استفاده میکنند. اما ویژگی متفاوتی که کامپاند به نسبت سایر پلتفرمها دارد، توکنیزه کردن داراییهای قفل شده در سیستم با استفاده از «c Token» است.
اینها توکن «ERC-۲۰» هستند که وجوه واریز شده کاربر در کامپاند را نشان میدهند. کاربران با قرار دادن اتر «eth» یا توکنهای «ERC-۲۰» دیگر مثل «USDC» در این پروتکل، «c Token» معادل آن را دریافت خواهند کرد.
مثلاً با قفل کردن USDC در این کامپاند میتوان توکنهای «cUSD» را دریافت کرد که به شکل خودکار برای کاربران بهره ایجاد میکنند. کاربر میتواند هر زمان که بخواهد «cUSDC» خود را بازخرید کرده و «USDC» معمولی و نرخ بهره آن به صورت «USDC» را دریافت نماید!!
مزایای کامپاند:
- بازدهی قطعی
- دارای گزارشات شفاف
- امنیت بالا
معایب کامپاند:
- مراحل دریافت وام نسبتاً پیچیده (به نسبت برخی دیگر از پلتفرمها)
شما میتوانید هر 24 ساعت یکبار داراییها را از حساب خود در کامپاند واریز یا برداشت کنید. این پلتفرم همچنین در صدد است تا فعالیتهای خود در حوزه دیفای را با تنوع و خدمات بیشتری همراه کرده و سرویسهای بیشتری را به کاربران ارائه کند.
موارد فوق جزو بهترین پلتفرمهای ارائه وام کرپیتو به کاربران هستند که اگرچه عملیات کلی وام در آنها شبیه به هم است، اما هرکدام ویژگیهای منحصر به خود را در ارائه وام دارند. شما میتوانید
وارد وبسایت رسمی هرکدام از این پلتفرمها شده و شرایط آنها را مورد بررسی قرار دهید. آنگاه در صورتی که آماده دریافت وام کرپیتو بودید، آن را از بهترین پلتفرم برای خود دریافت کنید.
منظور از وامهای فوری یا فلاش چیست؟
وام فوری یا وام فلاش «Flash Loan» به وامهای سریع گفته میشود که بدون وثیقه به کاربران داده میشود. اما وام فلاش به همان سرعتی که داده میشود باید تسویه نیز شود. وام فلاش در طی یک تراکنش داده شده و در همان تراکنش نیز تسویه میشود.
اگر تسویه نشود، عملاً پرداخت وام لغو میشود. از این رو دریافت این نوع از وامها باید با اهداف مشخصی صورت بگیرد. کاربرانی که از آربیتراژ (دریافت سود از تفاوت قیمت داراییها در بازارهای مختلف) استفاده میکنند، میتوانند از وام فلاش استفاده کنند.
در هر صورت وقتی بتوان در مدت زمات کوتاه از یک وام برای دریافت سود بیشتر استفاده کرد، وامهای فلاش گزینههای ایدهآلی برای این امر هستند. فلسفه وام فلاش در این سه عبارت خلاصه میشود:
- وام بگیرید
- کاری انجام دهید
- وام را برگردانید
هرکاری که بتواند در زمانی کوتاه و طی این سه مرحله صورت بگیرد، میتواند شامل دریافت وام فلاش شود. در غیر این صورت وام فلاش برای اهداف طولانیمدت مناسب نیست. اگر مدت زمان وام فلاش طولانی شود، عملیات آن برعکس شده و پلتفرم وام خود را پس میگیرد!!
لیکوئید شدن به چه معناست؟
لیکوئيد شدن «Liquidation» به مفهومی اشاره دارد که در آن وثیقه کاربران در پلتفرمهای وام دهی نقد میشود تا مبلغ وام پرداخت شود. بنابراین اگر ارزش وثیقه کاربر به هر دلیلی مانند نوسانات بازار از مبلغ وام کمتر شود، پلتفرمهای وام دهی وام کاربر را به صورت خودکار تسویه میکنند.
این امر میتواند سرمایههای رمزارزی کاربران که به نوعی سرمایهگذاری آنها محسوب میشود را نابود کند. به همین خاطر است که قبل از دریافت وام ارز دیجیتال باید برای بازپرداخت آن برنامهریزی کرد تا کا به لیکوئيد نرسد. البته یک راه دیگر که میتواند برای جلوگیری از لیکوئید شدن مؤثر باشد، استفاده از استیبلکوینها برای وثیقه است.
استیبلکوین «Stable Coin» به ارزهای دیجیتالی گفته میشود که نرخ نسبتاً ثابت (معادل دلار آمریکا) دارند و مانند سایر ارزهای دیجیتال درگیر نوسانات متعدد نیستند. استفاده از این امر میتواند تا حدودی از لیکوئید شدن تا زمان تسویه وام جلوگیری نماید!
جمعبندی
كاربرد پلتفرم وام دهی فقط به وام دادن خلاصه نمیشود؛ معمولاً بر بستر پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال میتوان به سهامگذاری یا استیکینگ و معامله ارزهای دیجیتال نیز پرداخت.
چراکه بیشتر پلتفرمهای وام دهی در حوزه کریپتو از نوع غیرمتمرکز بوده و نوعی بستر دیفای محسوب میشوند که امکان انجام انواع فعالیتهای مالی را برای کاربران فراهم کردهاند. وام ارز دیجیتال در شرایطی که قصد فروش سرمایههای رمزارزی خود را نداریم اما به پول نقد برای معامله یا امورات شخصیمان نیاز دارین، بسیار کاربردی عمل میکند.
اگرچه این وامها زمان مشخصی برای بازپرداخت ندارند، اما بهتر است قبل از دریافت وام کرپیتو، حتماً برای بازپرداخت آن برنامه داشته باشیم تا دچار مشکل نشویم.
نظر شما در مورد وام ارز دیجیتال چیست؟ به نظر شما كاربرد پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال در چه موارد دیگری است؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران سیگما به اشتراک بگذارید تا در کنار هم به نتایج بهتری دست یابیم.
سؤالات متداول
- وام دهی کریپتو چیست؟
وام کریپتو یا وام ارز دیجیتال «Crypto Lending» به وامی گفته میشود که بهجای ارز فیات به کاربران ارزهای دیجیتال ارائه میکند. دریافت وام ارز دیجیتال شبیه به دریافت وام از بانک است، با این تفاوت که کاغذبازیهای آن را ندارد!
- آیا وام ارز دیجیتال به ضامن نیاز دارد؟
دریافت وام ارز دیجیتال به ضامن نیاز ندارد، اما باید برای این وامها وثیقه گذاشته شود. وثیقه این وامها، همان ارزهای دیجیتال داخل کیفپول کاربران است.
- مقدار وثیقه برای دریافت ارز دیجیتال باید چقدر باشد؟
معمولاً مقدار وثیقه ارز دیجیتالی که برای دریافت وام کریپتو باید قرار داشته شود، باید دو برابر مقدار وام دریافتی باشد. یعنی برای دریافت ارز دیجیتال برابر با 1000 دلار، باید مقدار وثیقه ارز دیجیتال ارزشی حدود 2000 دلار یا بیشتر داشته باشد!
- چطور میتوان وام ارز دیجیتال دریافت کرد؟
برای دریافت وام ارز دیجیتال باید به یکی از پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال مراجعه کرده و با قرار دادن ارزهای دیجیتال خود به عنوان وثیقه در آنها، به مقدار متناسب با وثیقه، ارز دیجیتال به عنوان وام دریافت نمایید.
- زمان بازپرداخت وامهای کریپتو چقدر است؟
وامهای کریپتو زمان بازپرداخت مشخصی ندارند؛ به طوریکه وامگیرنده به اختیار خود میتواند در هر زمان آن را بازپرداخت نماید.
- اگر وام کریپتو را تسویه نکنیم چه اتفاقی میاُفتد؟
اگر وام کریپتو تسویه نشود، ارزهای دیجیتال وثیقه گذاشته شده کاربر آزاد نخواهند شد. همچنین در صورتی که در اثر نوسانات بازار، ارزش وثیقه از ارزش وام دریافتی پایینتر بیاید، پلتفرم وام دهی برای جبران خسارت خود، وثیقه را نقد خواهد کرد!
- مشهورترین پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال کدامند؟
از جمله مشهورترین و محبوبترین پلتفرمهای وام دهی ارز دیجیتال میتوان آوه «Aave»، کامپاند «Compound»، بلاکفای «BlockFi»، یرن فایننس «Yearn.Finance»، میکردائو «MakerDao» و… را نام برد.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.