اخبار کوتاه را در بخش اخبار فوری ارز دیجیتال سایت آکادمی بیت پین دنبال کنید!
صرافی کوینکس آدرس‌های واریزی شبکه ترون (TRON) را ارتقا داد
درآمد 3350 اتریوم برای آربیتروم DAO حاصل از کارمزد تراکنش‌ها

سیگما: صحبت‌های خواندنی و جالب علی کیائی‌فر در ارتباط با تبعات اجتماعی و اقتصادی محدودیت‌های اینترنت و بعضی از پلتفرم‌ها همچنین امکان عقب‌ماندگی کشور در حوزه فناوری از دیگر کشورها و امان مستعمره شدن در این حوزه.

علی کیائی فر، مشاور حوزه امنیت اطلاعات و عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران گفت: از اواخر شهریورماه از سوی دستگاه‌های امنیتی کشور برای کنترل اعتراضات و ناامنی‌ها محدودیت‌های جدیدی بر اینترنت اعمال شد. اما در عمل دیدیم که تشدید فیلترینگ اینترنت و برخی پلتفرم‌ها نه‌تنها منجر به کاهش ناآرامی‌ها در کشور نشد بلکه بر تعداد معترضین اضافه شد.

تبعات اجتماعی و اقتصادی محدودیت اینترنت

علی کیائی فر ادامه داد: این محدودیت‌ها حتی افرادی که ساکت و در حال ادامه کسب‌وکار بودند به علت تعطیلی کارشان ناراضی کرد. عجیب است یک شبکه اجتماعی همانند اینستاگرام که بسیاری از مردم بدون حمایت دولت و به‌صورت خودجوش در حال کسب درآمد بودند به یکباره محدود شوند.

همه فکر می‌کردند که این محدودیت بر اینترنت و برخی پلتفرم‌ها مقطعی است؛ اما در ادامه متوجه شدند که ممکن است دائمی باشد.

این موضوع آنها را نگران و ناراضی کرد و باعث ایجاد خشم در مردم شد. اینها دلایلی است که آنها به مردم معترض پیوستند. این محدودیت‌ها علاوه برنداشتن دستاورد باعث ایجاد خسارت هم شد.

اینترنت؛ شتاب‌دهنده رشد علمی و اقتصادی

کیائی‌فر با اشاره به گفته وزیر ارتباطات که اظهار داشت هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و فقط دو شبکه اجتماعی مسدود شده‌اند، گفت: این بیان از شخص وزیر که باید اشراف اطلاعاتی زیادی به حوزه ارتباطات داشته باشد، خیلی عجیب است.

در این چند ماه انواع پروتکل‌های VPN و دسترسی به سرویس‌های عمومی مثل Google API و سرویس‌های ابری و… دچار اختلال گسترده شدند و این اختلالات به شغل‌های زیادی خسارت سنگین وارد کرد. حتی بسیاری از Tunnelهایی که برای دورزدن تحریم‌های کشور و دریافت لایسنس‌ها و آپدیت‌ها استفاده می‌شد از کار افتاد.

این فعال حوزه فناوری خاطرنشان کرد:

«کسانی که تصمیم‌گیرنده فیلترینگ در اینترنت کشور هستند، به‌جای اینکه به اینترنت بین‌المللی به‌عنوان یک بستر شتاب‌دهنده در جهت رشد علمی و اقتصادی کشور نگاه کنند، به‌عنوان بستری برای سرگرمی و ایجاد آشوب نگاه می‌کنند. با این نگاه نابجا به اینترنت بین‌الملل به جایی رسیده‌ایم که می‌بینیم کشورهای همسایه به‌سرعت دارند از ما پیشی می‌گیرند درحالی‌که ما در حال برگشت به عقب هستیم.»

اینترنت نیاز زندگی برای شهروندان هزاره سوم است و کسی نمی‌تواند این حق را از مردم بگیرد. اگر مسئولین ما این حق را از مردم بگیرند کسانی دیگر این حق را در اختیار مردم قرار خواهند داد.

وی اظهار داشت: ناامیدی آن‌قدر مشهود است که شرکت‌ها حاضر نشدند در نمایشگاه الکامپ حاضر شوند و این رویداد لغو شد. وقتی زیرساخت ارتباطی کشور این‌قدر خراب و نامطلوب است که مردم ما برای ارسال و دریافت یک فایل با مشکل زیادی روبرو هستند، در نمایشگاه الکامپ شرکت کنیم تا از کدام دستاورد ملی و از کدام فناوری داخلی سخن بگوییم؟ نامیدی متخصصان این حوزه از این وضعیت باعث افزایش مهاجرت آنها شده است.

او در پایان گفت: «مسئولان کشور باید بدانند در دنیای فردا کشورهایی که در حوزه فناوری عقب‌مانده‌تر باشند، مستعمره کشورهای پیشرو در فناوری، ارتباطات و هوش مصنوعی خواهند شد. در دنیای فردا دیگر مؤلفه جمعیت و جغرافیا در فاکتورهای قدرت بین‌المللی اهمیت زیادی ندارد. آنچه مهم است پیشرو بودن در فناوری و ارتباطات و هوش مصنوعی است.»

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط مجاز نیست.