ولادیمیر پوتین تهدید کرد که تولید نفت را پس از تعیین سقف قیمتی G7 کاهش خواهد داد
ولادیمیر پوتین گفته است که روسیه ممکن است تولید نفت خود را در پاسخ به سقف قیمتی G7 برای صادرات نفت خام خود کاهش دهد – اقدامی که کشورهای غربی امیدوارند به کمک آن تولید روسیه را در جریان نگه دارند و در عین حال درآمدهای مورد نیاز مسکو برای تامین مالی جنگ در اوکراین را کاهش دهند.
رئیسجمهور روسیه روز جمعه در گفتوگو با خبرنگاران گفت روسیه به کشورهایی که سقف قیمتها را اعمال کردهاند یا به تحریم اتحادیه اروپا برای خرید نفت روسیه میپیوندند، نفت نمیفروشد.
پوتین پس از نشست سران در بیشکک، قرقیزستان، گفت: «احتمالاً، اگر مجبور باشیم، حتی فکر کنیم – نمیگویم این یک تصمیم است – تولید را کاهش خواهیم داد.»
اظهارات پوتین اولین نشانه او از واکنش احتمالی کرملین به تحریمهای اتحادیه اروپا و سقف قیمت نفت مرتبط با آن بود که واردات نفت خام روسیه از طریق دریا را از طریق اتحادیه اروپا متوقف کرده و به دنبال اعمال محدودیت بر قیمتی بود که سایر کشورها میتوانند بپردازند.
پوتین این اقدام را «تصمیمی غیربازاری و مضر» خواند و گفت که اجرای آن برای همه احمقانه است.
سقف قیمت برای اطمینان از ممنوعیت جهانی اتحادیه اروپا در ارائه خدمات حملونقل و بیمه به محمولههای نفت خام روسیه طراحی شده است – که منجر به سقوط ناگهانی صادرات آن نمیشود تا قیمتهای جهانی نفت را افزایش دهد.
بر اساس این اقدامات، اگر نفت به قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه یا کمتر فروخته شود، محمولههای نفت خام روسیه به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا میتوانند به خدمات اروپایی دسترسی داشته باشند.
اویل ایکس که محمولههای نفت خام جهانی را دنبال میکند، گفت که صادرات نفت روسیه تا کنون کاهش چشمگیری در سال جاری نداشته است و افزود که هرگونه کاهش ناشی از تحریمها تنها در اواخر سهماهه اول سال ۲۰۲۳ قابلمشاهده است.
روسیه بزرگترین صادرکننده انرژی در جهان است و درآمد بودجه خود از فروش نفت و گاز را در نیمه اول سال ۲۰۲۲ به دلیل افزایش قیمتها ۷۰ درصد افزایش داد.
قیمت نفت نیز مورد حمایت اوپک به رهبری عربستان سعودی و متحدانش از جمله روسیه قرار گرفته است که تولید نفت خام را هماهنگ میکنند و در اکتبر توافق کردند که هدف تولید این گروه را به میزان ۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند تا از کاهش قیمت نفت جلوگیری کنند.
پوتین به توافق با گروه موسوم به اوپک پلاس اذعان کرد و افزود که روسیه باید در مورد هرگونه کاهش تولید ویژه کشور فکر دیگری کند.
او گفت که روسیه نسبتاً از سقف قیمت ایزوله شده است؛ زیرا سقفی که آنها پیشنهاد کردهاند مطابق با قیمتهایی است که ما امروز میفروشیم.
بر اساس دادههای رویترز، نفت خام اورال روسیه که از آغاز جنگ با تخفیف نسبت به نفت خام برنت معامله میشود، بعدازظهر جمعه حدود ۵۳ دلار در هر بشکه فروخته شد.
پوتین افزود: «از این نظر این تصمیم بههیچوجه بر ما تأثیر نمیگذارد، صادقانه بگویم برای ما مهم نیست».
او استدلال کرد که سقف قیمت به همه تولیدکنندگان نفت آسیب میزند زیرا «اگر کسی در مقطعی موافقت کند که مصرفکننده قیمت را تعیین کند، کل صنعت سقوط خواهد کرد، زیرا مصرفکننده همیشه بر قیمت پایینتر پافشاری میکند.»
پوتین هشدار داد که سقف قیمت در درازمدت میتواند منجر به جهش فاجعهبار قیمتها و سقوط بازار انرژی جهانی شود، اگر کشورها آن را رعایت کنند.
اگر خریداران موفق به دریافت قیمتهای پایینتر برای نفت شوند، «قیمتها پایین میآیند، سرمایهگذاری به صفر میرسد و در نهایت قیمتها از سقف میگذرد و به افرادی که این تصمیمها را میگیرند آسیب میزند.»
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.