پروتکل آوه (AAVE) چیست؟ معرفی ارزدیجیتال آوه و پلتفرم وام دهی آن
فناوری غیرمتمرکز بلاکچین با ارائه ارزهای دیجیتال توانست مورد توجه بسیاری قرار گرفته و در سایر امورات مالی و غیرمالی هم مورد استفاده قرار بگیرد.
اما امورات مالی که روی شبکه بلاکچین اجرا میشوند، موارد بسیاری در بر میگیرند. امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای «Defi» به سازمانها، پروتکلهای و سرویسهایی گفته میشود که میتوانند امورات سنتی مالی مانند ارائه وام را به شکل غیرمتمرکز انجام دهند.
پلتفرم آوه یکی از همین پروژهها است که در ادامه قصد داریم به بررسی آن بپردازیم. اگر شما نیز نام پروتکل آوه را شنیدهاید و میخواهید بدانید آیا این پروژه برای سرمایهگذاری مناسب است یا خیر، با این مطلب از سیگما همراه شوید.
پروتکل آوه چیست؟
آوی یا آوه «Aave» یک پروتکل وامدهی غیرمتمرکز است که به کاربران امکان میدهد بدون مراجعه به یک واسطه متمرکز، ارزهای دیجیتال را قرض داده یا قرض بگیرند. بنابراین پروتکل آوه در لیست سرویسهای دیفای قرار میگیرد. در وصف بیشتر پلتفرم آوه میتوان گفت:
- پروتکل آوه روی شبکه بلاکچین اتریوم «Ethereum» راهاندازی شده است.
- آوه یک پروتکل منبع باز دیفای بوده که دارای سیستمی از قراردادهای هوشمند است. قراردادهای هوشمند از مدیریت تمام داراییهای رمزنگاری شده توسط یک شبکه توزیع شده از رایانهها پشتیبانی میکنند. بنابراین، کاربران آوه مجبور نیستند برای مدیریت وجوه خود به یک مؤسسه یا فرد خاص تکیه کنند. بلکه کاربران فقط میتوانند به این واقعیت اعتماد کنند که کد قراردادهای هوشمند، سیستم وامدهی آنها را تنظیم میکند!
- افرادی که صاحب مقدار قابل توجهی از ارزهای دیجیتال هستند، میتوانند از طریق پروتکل آوه آن را به سایر کاربران وام دهند و در برابر این امر پاداش گرفته و یک درآمد غیرفعال برای خود ایجاد کنند.
- پروتکل آوه ممیزی و ایمن شده است. این پروتکل کاملاً متنباز «Open Source» است که به هر کسی اجازه میدهد وارد رابط کاربری آن شده و مستقیماً با قراردادهای هوشمند آوه در شبکه اتریوم تعامل داشته باشد.
- ارز دیجیتال آوه که توکن بومی اختصاصی این پلتفرم است، با نماد «AAVE» در بازار کریپتو عرضه شده است. ارز دیجیتال آوه، توکن حاکمیتی این پلتفرم بوده و با داشتن آن میتوان در تصمیمات آوه مشارکت داشت!
با توجه به آنچه گفته شد، حالا میدانیم که منظور از پروتکل آوه چیست؛ در ادامه به بررسی تاریخچه و نحوه عملکرد این پروژه خواهیم پرداخت.
تاریخچه و بنیانگذار آوه
آوه در ابتدا در سال ۲۰۱۷ تحت عنوان «ETHLend» به سرپرستی استانی کولچوف «Stani Kulechov» که یک دانشجوی حقوق فنلاندی بود، توسعه داده شد (کلمه آوه در زبان فنلاندی به معنای «روح» است).
ارز دیجیتال بومی این پلتفرم «LEND» نام داشت. هدف استانی کولچوف از توسعه این پروژه، برقراری ارتباط بین وام دهندگان و وام گیرندگان در یک بستر مناسب بود. اما این پروژه در سال ۲۰۱۸ با مشکلات مالی روبهرو شد و کولچوف شروع به تنظیم مجدد این پروژه گرفت.
در نهایت در ماههای اولیه سال ۲۰۲۰ پروژه «ETHLend» با نام جدید آوه «AAVE» به میدان رقابت بازگشت و توانست در مدت زمان اندکی از سایر رقبای خود در حوزه دیفای پیشی بگیرد.
نحوه عملکرد پروتکل آوه
عملکرد پروژه آوه به استخرهای نقدینگی «Liquidity Pools» این پلتفرم برمیگردد. در واقع آوه یک شبکه از استخرهای وامدهی متعدد و استخرهای وثیقه است.
کاربرانی که قصد وام دادن ارزهای دیجیتال خود را داشته باشند، به دلخواه در یکی از استخرهای نقدینگی آوه به سپردهگذاری میپردازند.
از آن طرف هم کاربرانی که میخواهند از آوه وام دریافت کنند، از طریق وجوهی که در این استخرها سپردهگذاری شده، وام خود را دریافت میکنند. حالا ارزهای دیجیتالی که یک وامگیرنده دریافت میکند، برحسب شرایط و دستورالعملهایی که شخص وام دهنده مشخص کرده به حساب وی منتقل میشود.
بنابراین تنها افرادی که مقدار مشخصی ارز دیجیتال را در پلتفرم آوه بهعنوان وثیقه قفل کرده باشند، واجد شرایط دریافت وام خواهند بود. ارزش ارزهای دیجیتال قفل شده در پلتفرم آوه برحسب دلار «USD» تعیین میشود که این مقدار باید از مقدار وام دریافتی بیشتر باشد!
چرا کاربران وام ارز دیجیتال میگیرند؟
با توجه به عملکرد پروژه آوه در ارائه وام به کاربران، به احتمال زیاد این سؤال مطرح میشود که: «اگر قرار است ارزهای دیجیتال خود را وثیقه قرار دهیم، پس چرا باید وام ارز دیجیتال بگیریم؟» در مراجعه به چنین سازوکاری، مطرح کردن این سؤال بسیار منطقی به نظر میرسد و در پاسخ به آن میتوان گفت:
- گاهی افراد یک سری از ارزهای دیجیتال را برای سرمایهگذاری خریداری میکنند. وقتی هدف سرمایهگذرای است، ارزهای دیجیتال خریداری شده برای میانمدت یا طولانیمدت در کیفپولهای دیجیتالی نگهداشته میشوند.
- نگهداری صرف ارزهای دیجیتال در کیفپولها، سودی برای فرد سرمایهگذاری ندارد، مگر اینکه ارزهای دیجیتال خود را بفروشد و از مابهالتفاوت نرخ خرید و فروش ارزهای خود به سود برسد.
- ممکن است فردی که سرمایه خود را روی ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کرده است، فرصتهای خوبی برای خریدوفروش و کسب سود از بازار ارزهای دیجیتال را شناسایی کند اما نتواند ارزهای خود را بهخاطر آنها بفروشد.
- چنین فردی میتواند ارزهای دیجیتال خود را به در یک پلتفرم وامدهی مانند پروتکل آوه به عنوان وثیقه قرار دهد و سپس با ارزهای دیجیتالی که به عنوان وام دریافت میکند، به معامله ارزهای دیجیتال دیگر و کسب سود از آنها بپردازد.
- البته گاهی افراد در زندگی شخصی خود به نقدینگی نیاز پیدا میکنند، اما نمیخواهند ارزهای دیجیتال ارزشمندی که خریداری کردهاند را بخاطر مسائل شخصی و زودگذر زندگی به فروش برسانند. بنابراین آنها ارزهای دیجیتال را وثیقه میکنند و وام ارز دیجیتال میگیرند؛ سپس ارزهای دیجیتال وام گرفته شده را میفرشند و آن را نقد میکنند.
- معمولاً افرادی که وام ارز دیجیتال میگیرند، برای بازپرداخت وامهای خود برنامه مشخصی دارند و اجازه نمیدهند تا اتفاقات غیرمنتظره بازار، سبب شود تا ارزش وثیقه آنها پایین بیاید و در این راه متضرر شوند!
میبینید که دریافت وام ارز دیجیتال از پلتفرمهایی همچون آوه نیز به برنامهریزی و ریسکپذیری نیاز دارد و نمیتوان بدون هیچ دلیل یا برنامه مشخصی به وامگیری ارز دیجیتال فکر کرد. پس فقط زمانی میتوان به گرفتن وام ارز دیجیتال فکر کرد که دلیل مشخصی برای دریافت آن داشته باشیم!!
نحوه وام گرفتن در پلتفرم آوه
برای دریافت وام بهصورت سنتی باید به بانک یا مؤسسات مالی مراجعه شود. حالا بانک یا مؤسسه مالی در ازای دادن وام، از شما وثیقه میخواهد. آنگاه شما اصل مبلغ را هر ماه به علاوه سود به بانک میپردازید. اما وامگیری دیفای متفاوت است.
به این معنی که هیچ بانکی وجود ندارد. در عوض، قراردادهای هوشمند (کدهای کامپیوتری که تراکنشها را خودکار انجام میدهند) کارهای مربوط به وامدهی را بهصورت خودکار تنظیم میکنند.
شما به وسیلهی دیفای میتوانید به جای مؤسسات مالی، از مردم وام ارز دیجیتال دریافت کنید؛ اما در هر صورت این نوع وام نیز به وثیقه نیاز دارد، اما وثیقه آن با وثیقه بانک تفاوت دارد. در یک سیستم دیفای مانند پروتکل آوه، وامگیرندگان باید ارز دیجیتال را به عنوان وثیقه قرار دهند:
- از آنجایی که نرخ ارزهای دیجیتال بسیار بیثبات است، بسیاری از پلتفرمهای دیفای نیاز به وثیقهگذاری بیش از حد دارند. به این معنی که برای دریافت یک وام ارز دیجیتال به ارزش ۵۰۰ دلار در پروتکل آوه، باید ارزهای دیجیتال بیشتر از آن را به عنوان وثیقه قرار دهید.
- اگر قیمت ارزهای دیجیتال وثیقه گذاشته شده بهشدت کاهش یافته و مبلغ وثیقه مبلغی که وام گرفتهاید را پوشش ندهد، وثیقه شما میتواند نقد شود، به این معنی که پروتکل آن را برای پوشش هزینه وام شما میگیرد!
- پروتکل آوه در حال حاضر دارای استخرهایی برای ۳۰ دارایی مبتنی بر اتریوم، از جمله استیبل کوینهای تتر «Tether»، دای «DAI»، یواسدی کوین «USD Coin» و دلار جمینی «Gemini Dollar» است.
- بازارهای دیگر فعال در پروتکل آوه شامل آوالانچ «Avalanche»، فانتوم «Fantom»، هارمونی «Harmony»، پالیگان «Polygon» و… هستند.
براساس آنچه که در این قسمت گفته شد، میتوان فهمید که برای وا گرفتن از بستر پروژه آوه، باید بیشتر از مقداری که قصد وام گرفتن آن را دارید، ارزهای دیجیتال دیگری را به عنوان وثیقه قرار دهید.
بنابراین باید ارزهای دیجیتال به عنوان وثیقه قرار داده شوند که قبلاً در مورد آنها تحقیق کرده باشید. چراکه اگر ارزش این ارزها در اثر نوسان کاهش پیدا کند، وثیقه شما توسط پلتفرم گرفته میشود!
سایر کاربردهای AAVE
پروژه آوه علاوه بر سیستم وامدهی ارزهای دیجیتال، استخرهایی را برای داراییهای دنیای واقعی مانند املاک، مستغلات، فاکتورهای محموله و حملونقل و پیش پرداخت فراهم کرده است.
برای چنین استخرهایی، یک شرکت شریک به نام سانتریفیوژ به مشاغل آجر و ملات کمک میکند تا جنبههای عملیات خود را نشانهگذاری کنند. پس از توکن کردن، سرمایهگذاران میتوانند این توکنها را خریداری کنند (یا به عنوان وثیقه نگهدارند)، که رفتاری مشابه اوراق قرضه دارند و بازدهی در داراییهای خود کسب میکنند.
بنابراین، این داراییها میتوانند بهعنوان وثیقه برای کسبوکارهای دنیای واقعی برای استقراض پول نقد مورد استفاده قرار گیرند!
مزایای پلتفرم آوه
با توجه به آنچه که تا به اینجا در مورد پروتکل آوه گفته شد، به راحتی میتوان فهمید که آوه یک پروژه ارزشمند در حوزه دیفای است که میتواند برای کاربران بسیار کاربردی باشد. چراکه آوه مزایای بسیاری را در بر میگیرد که از جمله این مزایا میتوان موارد زیر را نام برد:
- استخرهای وامدهی پروتکل آوه بسیار بزرگ هستند؛ به همین خاطر میتوان ارزهای دیجیتال زیادی را از طریق آن وام گرفت.
- پروتکل آوه وامهای فلاش را نیز به کاربران خود ارائه میکند که برای دریافت چنین وامی از آوه، نیازی به احراز هویت «KYC» توسط کاربر نیست. (در ادامه بیشتر به بررسی وام فلاش میپردزایم)
- آوه یک پروتکل دیفای با امنیت بالا است.
- آوه به نسبت دیگر پلتفرمهای وامدهی کریپتو، امکانات بیشتر و بهتری را به کاربران خود ارائه میکند.
موارد فوق برخی از مهمترین مزایای پروتکل آوه هستند که اگر بخواهید از این پلتفرم استفاده کنید، باید از آنها آگاهی داشته باشید. برای پی بردن به دیگر اطلاعات در مورد اوه میتوانید وایتپیپر آوه را در لینک – https://whitepaper.io/coin/aave – مطالعه بفرمایید یا به وبسایت رسمی آوه – https://aave.com – مراجعه نمایید.
معایب پلتفرم آوه
زمانی میتوانیم به درستی یک پلتفرم کریپتو را بشناسیم که علیرغم مزایای آن، از معایب آن نیز آگاهی داشته باشیم. چیزی که در مورد پلتفرم آوه نگرانی ایجاد میکند، شامل دو مورد زیر است:
- استفاده از پلتفرم آوه به نسبت دیگر پلتفرمهای وامدهی کریپتو، سختتر است و برای افراد مبتدی مناسب نیست.
- آوه یک بلاکچین مستقل ندارد و روی شبکه بلاکچین اتریوم اجرا میشود.
- به نظر میرسد حملات فلاش آوه در گذشته مورد حمله سایبری قرار گرفته است.
اگرچه آوه از بلاکچین اتریوم استفاده میکند، اما میتواند از پلتفرمهای دیگری چون هارمونی و آوالانچ و… نیز استفاده کند. اما اینکه آوه برای افراد مبتدی مناسب نیست، میتواند چالشبرانگیز باید. بنابراین باید دید که این پلتفرم در آینده چگونه فضا را برای فعالیت کاربران مبتدی نیز هموار میکند یا خیر!!
معرفی وامهای فلش در پلتفرم وامدهی اوه
وام فلش «Flash Loan» یک ویژگی منحصربهفرد در پلتفرم Aave است. در واقع وامهای فلاش وامهای بدون وثیقه هستند که با شرایط خاص به کاربران داده میشوند. پلتفرم آوه در ارائه این نوع از وام پیشتاز بوده است.
پروتکل آوه در جریان ارائه وامهای فلاش، کارمزد ۳ درصدی دریافت میکند. وامهای فلاش باید با بازپرداخت سریع همراه باشند؛ چون آوه بر بستر اتریوم اجرا میشود، در نتیجه وامهای فلاش نیز قبل از ایجاد یک بلوک جدید در اتریوم، باید بازپرداخت شوند؛ در غیر اینصورت، کلیه تراکنشهای آن دوره لغو خواهد شد.
در اینجا نیز این سؤال مهم مطرح میشود که: «وامهای فلاش که بازپرداخت فوری دارند، چرا گرفته میشوند؟» در پاسخ به این سؤال میتوان گفت:
- یکی از اصلیترین کاربردهای وام فلش، آربیتراژ «Arbitrage» است. آربیتراژ به تفاوت قیمت یک دارایی در بازارهای مختلف گفته میشود. وقتی یک کاربرد میبینید که قیمت یک ارز دیجیتال در دو صرافی مختلف با هم تفاوت دارد، میتواند ارز دیجیتال موردنظر را از صرافی که نرخ پایینتری دارد خریداری کرده و بلافاصله آن را در صرافی دیگر با قیمت بالاتر به فروش برساند و از این راه سود بگیرد. دریافت وام فلش برای این نوع از معاملات بسیار مناسب است و کاربر پس از کسب سود آربیتراژ میتواند بازپرداخت فوری داشته باشد!
- از وامهای فلاش میتوان برای استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری سریع بازار کریپتو استفاده کرد.
- وامهای فلاش میتوانند توسعهدهندگان و کاربران مورد استفاده قرار بگیرند.
کاربردهای وام فلاش میتواند بسته به برنامهای که برای دریافت آن دارد، بیشتر از موارد عنوان شده باشد. بهرحال این نوع وام نیز در شرایط خاص میتواند بسیار جالب و کارساز باشد!!
Aave از چه توکن هایی استفاده می کند؟
Aave دو توکن مختلف صادر می کند.
- نوع اول aTokens نام دارد که به وام دهندگان داده می شود تا بتوانند سود سپرده های خود را دریافت کنند.
- نوع دوم توکن های AAVE نامیده می شوند که توکن بومی Aave است.
AAVE بیش از یک عملکرد را انجام میدهد و مانند چندین نوع دیگر از ارزهای دیجیتال کار میکند، هم یک توکن حاکمیتی و هم یک توکن مبادلهای است که به کاربران تخفیفهایی را برای کارمزدها در پروتکل Aave ارائه می دهد.
کاربردهای ارز دیجیتال آوه
همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، پروتکل آوه دارای یک ارز دیجیتال به همین نام است که در بازار کریپتو عرضه شده است.
توکن آوه «AAVE» برای استفاده در پلتفرم Aave طراحی شده و میتواند چندین کاربرد را برای دارندگان این رمزارز فردر پی داشته باشد. از جمله کاربردهای ارز دیجیتال آوه میتوان موارد زیر را نام برد:
- نگه داشتن توکنهای AAVE معمولاً به کاربران تخفیفهایی در هزینههای معاملاتی روی پلتفرم آوه را میدهد.
- وامگیرندگانی که توکنهای AAVE را به عنوان وثیقه ارائه میکنند، برای وامهای خود نیز ممکن است تخفیف در کارمزد دریافت کند؛ این وامگیرندگان همچنین توانایی دریافت وامهای بزرگتر از آوه را به دست میآورند.
- کاربرانی که مقدار قابل توجهی ارز دیجیتال آوه دارند، میتوانند در برابر وام دادن توکنهای AAVE خود از طریق پروتکل آوه، از این راه سود بگیرند.
- مشابه برخی دیگر از توکن پلتفرمهای دیفای، مانند توکن یونی «UNI» در پلتفرم یونیسوآپ «Uniswap»، توکن AAVE نیز یک توکن حامیتی محسوب میشود؛ به طوریکه نگهداشتن توکن AAVE به دارندگان آن این امکان را میدهد تا در مورد تغییرات پیشنهادی آتی در پروتکل Aave رأی دهند و حق مشارکت داشته باشند!
- تریدرها یا معاملهگران حوزه ارزهای دیجیتال میتوانند در مورد قیمت AAVE به تحلیل پرداخته و آن را در بازار کریپتو مورد خریدوفروش قرار دهند؛ این کار اگر با دانش کافی و در بازههای زمانی مناسب صورت بگیرد، میتواند سودهای قابل توجهی را نصیب معاملهگران کند.
- پروتکل آوه به غیر از ارز دیجیتال اوه دارای توکن دیگری به نام «aToken» است که بدون وجود آن، امکان دریافت پاداش در اوه وجود ندارد. مقدار aToken دریافتی هر کاربر به مقدار وجه واریز شده وی بستگی دارد!
موارد فوق جزو کاربردهای ارز دیجیتال آوه هستند که هم در خود پروتکل آوه و هم در بازار ارزهای دیجیتال میتواند توسط کاربران مورد استفاده قرار بگیرد.
بههرحال توکن آوه نیز مانند دیگر ارزهای دیجیتال یک رمزارزی است که میتواند در صرافیهای مختلف مورد خریدوفروش قرار بگیرد و هیچ محدودیتی در این رابطه برای آن وجود ندارد. به طوریکه شما نیز میتوانید برحسب مقدار سرمایه خود، به خرید ارز دیجیتال آوه پرداخته و آن را در سبد ارزهای دیجیتال خود داشته باشید!!
بهتر است چه ارزهای دیجیتالی را در آوه به عنوان وثیقه قرار دهیم؟
در مورد وثیقه قرار دادن ارز دیجیتال در پروتکل آوه باید به این نکته توجه داشته باشید که باید حتماً ارزهای دیجیتالی را وثیقه بگذارید که امکان کاهش قیمت شارپ آنها کمتر از سایر ارزهای دیجیتال باشد تا ارزش وثیقه شما از مقدار وامتان کمتر نشود.
استیبلکوینها میتوانند گزینههای خوبی برای این منظور باشند. در هر صورت قبل از وثیقه قرار دادن یا حتی قبل از دریافت وام کریپتو میتوانید از یک فرد متخصص مشورت بگیرید تا شما را بهتر در این مورد راهنمایی کند!
صرافیهای ارز دیجیتال آوه
طبیعتاً ارز دیجیتال آوه در بهترین صرافیهای رمزارزی لیست شده است که اگر بخواهیم آنها را نام ببریم، موارد زیر در اولویت قرار دارند:
- صرافی بایننس «Binance»
- صرافی کوینبیس اکسچینج «Coinbase Exchange»
- صرافی بیتهامب «Bithumb»
- صرافی هیوبی گلوبال «Huobi Global»
- صرافی گیت «io»
- صرافی افتیایکس «FTX»
- صرافی کراکن «Kraken»
کاربران میتوانند جهت خرید ارز دیجیتال آوه به وبسایت رسمی صرافیهای فوق مراجعه نمایند. اما استفاده از این پلتفرمها به دلیل موضوع تحریمها برای کاربران ایرانی را محدودیت همراه است. از این رو بیشتر کاربران ایرانی برای خرید ارز دیجیتال آوه به صرافیهای داخلی مراجعه میکنند.
کیفپولهای ارز دیجیتال آوه
برای نگهداری ارز دیجیتال آوه خریداری شده میتوان آنها را به کیفپولهای دیجیتالی انتقال داد. از جمله مشهوترین کیفپولهایی که از ارز دیجیتال آوه پشتیبانی میکنند، میتوان چنین مواردی را نام برد:
- کیفپول سختافزاری لجر «Ledger»
- کیفپول متامسک «MetaMask»
- کیفپول تراستوالت «Trust Wallet»
- کیفپول اتمیکوالت «Atomic wallet»
کیفپولهاس نرمافزاری به نسبت کیفپولهای سختافزاری کاربری آسانتری دارند، اما امنیت و قیمت کیفپولهای سختافزاری بالاتر است. این در حالی است که بیشتر کیفپولهای نرمافزاری بهصورت رایگان قابل استفاده هستند!
آینده ارز دیجیتال آوه
پروتکل آوی در نظر دارد تا بتواند از رقیبان خود پیشی گرفته و به یک پلتفرم قابل اعتماد و بدون پیچیدگی تبدیل شود. انتظار میرفت که آوه در سال ۲۰۲۲ بتواند بالای ۱۰۰ دلار نرخ داشته باشد؛ اما این ارز دیجیتال هماینک (آگوست ۲۰۲۲) با نرخ ۸۶ دلار در بازار کریپتو معامله میشود.
همچنین پیشبینیهای صورت گرفته حاکی از آن است که این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ میتواند مرز ۲۰۰ و ۳۰۰ دلار را نیز پشت سر بگذارد؛ اما اگر بخواهیم کمی دقیقتر باشیم و از خوشبینی خود بکاهیم، در هر حال این ارز دیجیتال میتواند تا رسیدن به سال ۲۰۲۵ میلادی، به بالای ۱۰۰ دلار برسد.
در هر صورت این یک پیشبینی است که سرمایهگذاری روی ارز دیجیتال آوه را ارزشمند نشان میدهد.
با توجه به این که پروتکل آوه به دنبال تبدیل شدن به یک پلتفرم حرفهای در زمینه دیفای است، حتی اگر نسبت به آینده آن خوشبین هم نباشیم، باز میتوان بخش کوچکی از سرمایه خود را به خرید آن اختصاص داد!
جمعبندی
آوی یا آوه یک پروتکل وامدهی غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه میدهد تا بدون مراجعه به یک واسطه متمرکز ارزهای دیجیتال را قرض داده یا قرض بگیرند.
بنابراین علیرغم این که میتوان ارز دیجیتال آوه که با نماد «AAVE» در بازار کریپتو عرضه شده است را مورد مبادله قرار داد و هم این که در خود پروتکل آوه از سپردهگذاری آوه یا استیبلکوینهایی چون تتر، دای و یواسدیکوین برای دریافت وام ارز دیجیتال اقدام کرد.
در برابر این وام باید ارزهای دیجیتال دیگری را به عنوان وثیقه در آوه قرار دهید. آیا تا به حال سابقه دریافت وام ارز دیجیتال را داشتهاید؟ تجربیات یا نظرات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران سیگما به اشتراک بگذارید تا به درک بهتری از این موضوع برسیم.
سؤالات متداول
- پلتفرم آوه چیست؟
آوی یا آوه «Aave» یک پلتفرم دیفای برای ارائه و دریافت وام ارز دیجیتال است. در این پلتفرم میتوان هم ارزهای دیجیتال خود را به کاربران دیگر وام داد و هم از آنها وام دریافت کرد.
- پروتکل آوی در چه سالی و توسط چه کسی راهاندازی شد؟
آوی یا آوه در ابتدا در سال ۲۰۱۷ توسط استانی کولچوف «Stani Kulechov» تحت نام «ETHLend» راهاندازی شد. اما در سال ۲۰۴۸ مورد تنظیم مجدد قرار گرفته و در اوایل سال ۲۰۲۰ با ویژگیهای بیشتر به آوی یا آوه «Aave» تغییر نام داد.
- آیا ارز دیجیتال آوه برای سرمایهگذاری مناسب است؟
ارز دیجیتل پروتکل آوه به همین نام و تحت نماد «AAVE» در بازار کریپتو عرضه شده است. با توجه به پیشرفت پلتفرمهای دیفای، به نظر میرسد که آینده روشنی در انتظار آوه است و توکن AAVE میتواند برای سرمایهگذاری زیر نظر گرفته شود.
- آیا کارمزد آوه برای وامها ثابت است؟
پروتکل آوه برخلاف دیگر سیستمهای وامدهی، امکان محاسبه کارمزد ثابت و متغیر را برای وامها در نظر گرفته است.
- چطور میتوان از آوه وام گرفت؟
پس از مراجعه به وبسایت رسمی آوه – https://aave.com – آنگاه پس از انتخاب «Enter app» و انتخاب نسخه آوه مربوطه (نسخه ۱ یا ۲) باید کیفپول خود را به پلتفرم آوه متصل کرده و با انتخاب مقدار وام ارز دیجیتال، سایر مراحل مربوط به آن را طی نمایید.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.