کاردانو (Cardano) چیست؟ همه چیز درباره بلاکچین کاردانو
بررسی و معرفی جامع ارز دیجیتال کاردانو؛
حتماً نام کاردانو (Cardano) را بارها شنیدهاید. این پروژه یکی از ۱۰ پروژه برتر موجود در بازار کرپیتو است که اهداف مشخصی را دنبال میکند. به همین خاطر کاردانو (Cardano) را به عنوان یکی از بهترین شبکههای بلاکچین میشناسند.
هدف واقعی این پلتفرم، تبدیل شده به اینترنت بلاکچین است که اهمیت بسزایی در اینترنت نسل آینده «Web۳» دارد.
در ادامه قصد داریم تا به بررسی ماهیت این پروژه پرداخته و آن را از جنبههای مختلف مورد بحث و بررسی قرار دهیم. اگر شما نیز مایلید قبل از سرمایهگذاری روی کاردانو، بیشتر درباره این شبکه بدانید، با ما در سیگما همراه باشید.
کاردانو (Cardano) چیست؟
کاردانو «Cardano» یک شبکه بلاکچین مبتنی بر الگوریتم اجماع اثبات سهام «PoS» است که میتواند انواع تراکنشها را مدیریت کند، اما همانطور که اشاره شد، هدف واقعی این شبکه، تبدیل شدن به «اینترنت بلاکچین» است؛ به طوریکه میخواهد اکوسیستمی را ایجاد میکند تا امکان تعویض یکپارچه بین بلاکچینهای مختلف را فراهم سازد.
بیتکوین به عنوان نسل اول بلاکچین شناخته میشود، اتریوم را نسل دوم این فناوری میدانند و حالا کاردانو به عنوان نسل سوم بلاکچینها ایفای نقش میکند. در وصف بیشتر پروژه کاردانو میتوان گفت:
- کاردانو (Cardano) اولین پلتفرم بلاکچینی است که از طریق تحقیقات بررسی شده ساخته شده است، به گونه ای که به اندازه کافی ایمن باشد تا از دادههای میلیاردی محافظت کند، به اندازه کافی مقیاسپذیر باشد تا بتواند سیستمهای جهانی را در خود جای دهد و به اندازه کافی قوی برای حمایت از تغییرات اساسی باشد.
- شبکه بلاکچین کاردانو یکی از رقیبان اصلی شبکه بلاکچین اتریوم است.
- کاردانو نیز مانند اتریوم از قراردادهای هوشمند و توسعه برنامههای کاربردی غیرمتمرکز «dApps» پشتیبانی میکند.
- شبکه بلاکچین کاردانو، ارز دیجیتال بومی و اختصاصی خود را تحت نماد آدا «ADA» در بازار کرپیتو عرضه کرده است.
براساس آنچه که در وصف اولیه کاردانو گفته شد، حالا تا حدودی میدانیم که کاردانو چیست و با چه هدفی ایجاد شده است. اما هنوز موارد بسیاری وجود دارد که باید در مورد کاردانو بررسی شوند. در ادامه به بررسی چگونگی کارکرد این شبکه میپردازیم.
کاردانو (Cardano) چگونه کار میکند؟
زمانی میتوانیم دقیقاً بدانیم کاردانو (Cardano) چیست که با چگونگی کارکرد آن آشنایی داشته باشیم. شبکه کاردانو با چندین روش مختلف، بهبود کارایی را هدف قرار داده است. از جمله مهمترین ارکان فعالیت شبکه کاردانو (Cardano) میتوان چند مورد زیر را بررسی کرد:
- یکی از مهمترین نقاط هدف کاردانو، الگوریتم اجماع اثبات سهام اختصاصی خود به نام «Ouroboros» است. این سازوکار ضمن ارائه کردن تضمینهای امنیتی قابل اثبات، مصرف انرژی را به حداقل میرساند.
- شبکه کاردانو از یک راهحل لایه دوم به نام هایدرا «Hydra» برای حل مشکل مقیاسپذیری استفاده میکند. برحسب این راهحل، با افزودن هر نود جدید به شبکه، توان عملیاتی افزایش پیدا میکند.
- کاردانو همچنین از ترکیبکننده هاردفورک بهره میگیرد. این قابلیت اجازه میدهد تا هارد فورک بدون وقفه یا راهاندازی مجدد در شبکه بلاکچین صورت بگیرد.
برحسب آنچه که در مورد فعالیتهای کاردانو گفته شد، مشخص میشود که این شبکه از سیستم هدایت قوی بهره میگیرد. پشتیبانی از قراردادهای هوشمند نیز میتواند فرصت بهتری برای توسعهدهندگان باشد تا بتوانند از این شبکه قدرتمند استفاده کنند.
تیم توسعه دهنده کاردانو (Cardano) چه کسانی هستند؟
ایده اصلی پروژه کاردانو متعلق به شخصی بهنام چارلز هاسکینسون «Charles Hoskinson» است. هاسکینسون یکی از اعضای توسعه شبکه بلاکچین اتریوم بود که در سال ۲۰۱۵ تحقیق روی شبکه کاردانو را آغاز کرد.
در نهایت پس از دو سال تحقیق و بررسی، در تاریخ در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۷ شبکه اصلی کاردانو راهاندازی شده و مدت زمانی کمی پس از آن نیز ارز دیجیتال آدا به لیست ارزهای صرافی بیترکس «Bittrex» که در آن زمان بزرگترین صرافی رمزارزی بود، افزوده شد.
در حل حاضر چند شرکت مختلف روی توسعه کاردانو (Cardano) فعالیت میکنند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
گفتیم که اگرچه چارلز هاسکینسون پروژه کاردانو را استارت زد، اما شرکتهای دیگری نیز در این مسیر با وی همراه بودند که این شرکتها را میتوان بهصورت زیر معرفی کرد:
-
بنیاد کاردانو «The Cardano Foundation»
بنیاد کاردانو (Cardano) شرکتی است که در زمینه بلاکچین و ارزهای دیجیتال فعالیت میکند. این سازمان در زوگ «Zug» سوئیس واقع شده و وظیفه اصلی آن ترویج فناوری کاردانو و محافظت از آن است.
-
آیاواچکا «IOHK»
شرکت IOHK مخفف عبارت «Input-Output Hong Kong» است که توسط چارلز هاسکینسون و جرمی وود «Jeremy Wood» تأسیس شده است. هدف این نهاد ترویج و بهبود امورات مالی است و بر ایجاد راهحلهای فناورانه تمرکز دارد.
-
امرگو «Emurgo»
امرگو نیز یک شرکت جهانی است که به دنبال حمایت از توسعهدهندگان حوزه بلاکچین، استارتاپها در توسعه راهحلهای بلاکچینی است. این شرکت در این راه از ارائه روشهای خلاقانه استفاده میکند. امرگو در مسیر توسعه امورمالی غیرمتمرکز «Defi» در کاردانو قدم برداشته و صد میلیون دلار در این پروژه سرمایهگذاری کرده است.
تیم توسعه کاردانو (Cardano) فقط به شرکتهای نامبرده خلاصه نمیشود؛ در واقع دهها تیم دیگر نیز در این مسیر به توسعه کاردانو کمک میکنند. این تیمها بهصورت جداگانه روی کد منبعباز کاردانو و ایجاد برنامههای غیرمتمرکز روی آن فعالیت میکنند.
کاردانو (Cardano) با چه پروژههایی همکاری کرده است؟
تا به اینجا متوجه شدیم که توسعه کاردانو چیست و برچه اساسهایی صورت میگیرد. میدانیم که کاردانو برای توسعه خود از سایر شرکتها کمک کرده و با شرکتهای مختلفی همکاری دارد. از جمله طرفهایی که کاردانو تا به امروز با آنها همکاری داشته است، میتوان موارد زیر را نام برد:
-
همکاری کاردانو با چینلینک «Chainlink»
چینلینک یک شبکه بلاکچین است که روی اتصال قراردادهای هوشمند با دادههای دنیای واقعی تمرکز دارد. همکاری کاردانو و چینلینک سبب توسعه قراردادهای هوشمند کاردانو میشود.
در واقع این همکاری به استفاده از اوراکلهای چینلینک توسط کاردانو منجر خواهد شد. این موضوع به ایجاد قراردادهای هوشمند برای برنامههای دیفای کاردانو کمک میکند.
-
همکاری کاردانو با کوینفرم «Coinfirm»
کوینفرم پلتفرمی است که روی تحلیل قوانین ضد پولشویی فعالیت دارد.
این بنیاد کاردانو را با منظور پیادهسازی تحلیل اقدامات علیه پولشویی «AML» و همچنین اقدامات علیه تأمین بودجه تروریسم «CFT» انتخاب کرده است. این همکاری سبب میشود تا کاردانو در موقعیت مبارزه با پولشویی قرار بگیرد.
-
همکاری کاردانو با دیسی اسپارک «dcSpark»
شرکت دیسی اسپارک شرکتی است که در زمینه تکنولوژیهای مربوط به دفترکل توزیع شده «DLT» فعالیت میکند. دیسی اسپارک اولین پروژه سایدچین در اکوسیستم کاردانو تحت عنوان میلکومدا «Milkomeda» را توسعه داد.
این سایدچین کاردانو را به دیگر شبکههای بلاکچینی متصل میکند. توکن بومی این پروژه، کوین آدا رپدشده «wADA» است. این سایدچین قابلیت پشتیبانی و سازگاری با ماشین مجازی اتریوم «EVM» را نیز دارد.
-
همکاری کاردانو با ایراین «Orion»
شرکت IOHK یکی از شرکتهای مادر بلاکچین کاردانو است که قبلاً به معرفی آن پرداختیم، این شرکت با پروتکل «Orion» به عنوان اولین تأمین کننده اتوماتیک نقدینگی بلاکچین کاردانو همکاری دارد. این همکاری پروژه کاردانو را قادر میسازد تا به تمام بازار ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشد.
کاربران با استفاده از این قابلیت میتوانند بهصورت کاملاً غیرمتمرکز به نقدینگی صرافیهای متمرکز دسترسی داشته باشند!
همکاری فوق جزو همکاریهای مطرح کاردانو هستند که مورد توجه جامعه کریپتو قرار گرفته است. اما طبیعتاً کاردانو برای مسیر توسعه خود از همکاریهای دیگری هم استفاده کرده و خواهد کرد.
میلکومدا (Milkomeda) چیست؟
میلکومدا اولین زنجیره جانبی یا سایدچین شبکه کاردانو (Cardano) است که تحت عنوان «Milkomeda C۱» توسط شرکت دیسی اسپارک «dcSpark» در تاریخ ۲۸ مارس ۲۰۲۲ روی اکوسیستم کاردانو راهاندازی شد.
سایدچین میلکومدا توسعهدهندگانی که روی ماشین مجازی اتریوم فعالیت میکنند را قادر میسازد تا روی شبکه کاردانو نیز فعالیت کنند. در واقع شبکههایی که از میلکومدا استفاده کنند به سادگی میتوانند با یکدیگر در ارتباط قرار بگیرند. البته به غیر از کاردانو، حضور شبکههای دیگری همچون سولانا «Solana» و الگوراند «Algorand» نیز در این پلتفرم قطعی شده است.
مزایای کاردانو (Cardano)
با توجه به آنچه تا به اینجا در مورد کاردانو گفته شد، مشخص است که کاردانو چیست و چه مزایایی دارد. حالا اگر در اینجا بخواهیم مزایای کلی شبکه کاردانو را بیان کنیم، میتوانیم به ۳ گزینه اصلی زیر توجه کنیم:
- بهرهگیری از تیم توسعه حرفهای
- دارای تراکنشهای سریع و ارزان
- عدم محدودیت مقیاسپذیری
سه مزیت فوق، اهمیت شبکه بلاکچین کاردانو را تثبیت میکند. این مزایا در تحلیل کاردانو نیز مورد توجه قرار گرفته و در ارزیابی پیشبینیهای قیمت آن تأثیر دارد.
معایب کاردانو (Cardano)
زمانی میتوانیم به ماهیت اصلی یک پروژه بلاکچین پی ببریم که در کنار مزایای آن به معایب آن هو توجه داشته باشیم. معایبی که میتوان برای کاردانو (Cardano) تعیین کرد، به این قرار هستند:
- بلاکچین در حال توسعه
- مشکلات مربوط به کیفپولهای اختصاصی
در حال توسعه بودن بلاکچین کاردانو سبب میشود تا برخی از وعدههای این پروژه در حد یک نظریه باشند؛ چراکه هنوز قابلیت اجرایی پیدا نکردهاند.
همین موضوع سبب میشود تا مقیاسپذیری برخی از شبکههای دیگر از کاردانو بیشتر باشد. همچنین وضعیت کیفپولهای اختصاصی کاردانو مشخص نیست و از آن به عنوان یک محدودیت برای این شبکه یاد میشود.
ارز دیجیتال آدا (ADA) چیست؟
همانطور که قبلاً هم اشاره شد، شبکه بلاکچین کاردانو (Cardano) دارای یک ارز دیجیتال اختصاصی است که با نماد «ADA» در بازار کریپتو ارائه شده است. این توکن به افتخار آدا لاولیس «Ada Lovelace»، ریاضیدان قرن نوزدهمی که به عنوان اولین برنامهنویس کامپیوتر شناخته میشود، نامگذاری شده است.
این ارز دیجیتال در حال حاضر (آگوست ۲۰۲۲) در رتبه ۷ بازار ارزهای دیجیتال قرار داشته با نرخ ۰.۵۳۵۰۶۹ دلار معامله میشود. کاربران از توکنهای ADA برای پرداخت هزینه تراکنشها در شبکه کاردانو استفاده میکنند.
همچنین این توکن به عنوان پاداشی برای اجرای سیستم اثبات سهام به اعتباردهندگان داده میشود. این ارز دیجیتال با توجه به جایگاهی که در شبکه کاردانو دارد، به عنوان یک توکن قوی شناخته میشود که بسیاری از افراد مایلند روی آن سرمایهگذاری کنند!
آینده ارز دیجیتال آدا (ADA)
مهمترین چیزی که در رابطه به ارز دیجیتال آدا برای سرمایهگذاران و معاملهگران بازار ارزهای دیجیتال اهمیت دارد، پیشبینی ارز دیجیتال کاردانو است. در واقع آنها میخواهند بدانند که جدا از کاربردهای شبکه کاردانو، چطور میتوانند از خریدوفروش توکنهای این شبکه سود بگیرند.
بیشتر تحلیلگران در رابطه با پیشبینی ارز دیجیتال کاردانو معتقد هستند که توکن آدا اگرچه دچار سقوطهای قابل توجهی شده، اما در سالهای آتی روند صعودی خواهد داشت. به طوریکه انتظار میرود کاردانو بتواند تا سال ۲۰۲۶ قیمتهایی از این دست را پشت سر بگذارد:
-
قیمت کاردانو در سال ۲۰۲۳
اگر ارز دیجیتال آدا بتواند از مرحله نزول قیمت خود عبور کرده و به دوران صعود برگردد، احتمالاً بتواند تا سال ۲۰۲۳ به قیمتهای بالای یک دلار برسد و تا آخر ۲۰۲۳ بتواند قیمتهای بین ۸ تا ۱۲ دلار را به خود ببیند.
-
قیمت کاردانو در سال ۲۰۲۴
اگر کاردانو (Cardano) بتواند روند صعودی خود را پس از رسیدن به ۱۲ دلار طی کند، در سال ۲۰۲۴ شاهد قیمتهای نزدیک به ۱۸ دلار نیز خواهد بود. اما اگر کاردانو روند صعودی خود را بشکند و وارد روند نزولی شود، شاید نهایتاً بتواند خود را به یک دلار قبلی برساند یا کمی از آن فاصله بگیرد!
-
قیمت کاردانو در سال ۲۰۲۵
آینده کاردانو (Cardano) در سال ۲۰۲۵، نشان دهندهی قیمتهای بالای ۲۰ دلار تا ۲۵ دلار است. در واقع اگر این پروژه بتواند پیشرفتهای خود را تثبیت کند، رسیدن به این قیمت کار چندان سختی نخواهد بود. بههرحال کاردانو در این ایام میتواند به عنوان یک سرمایهگذاری ارزشمند مطرح باشد.
-
قیمت کاردانو در سال ۲۰۲۶
آینده کاردانو (Cardano) تا سال ۲۰۲۶ میلادی، به احتمال زیاد با قیمتهای بالای ۳۰ دلار همراه خواهد بود. چراکه این ارز دیجیتال در این چشمانداز چندساله میتواند روند خود را تثبیت کرده و چشمانداز بهتری را به نمایش بگذارد.
میبینید که پیشبینی ارز دیجیتال کاردانو (Cardano)، قیمتهای قابل توجهی را نشان میدهد. اما با توجه به اینکه قبلاً چنین پیشبینیهایی برای سال ۲۰۲۲ نیز شده بود، اما کاردانو بهجای افزایش قیمت، وارد یک روند نزولی شارپ شده بود، نمیتوان بهصورت قطعی به پیشبینی ارز دیجیتال کاردانو اعتماد کرد.
نقشه راه کاردانو
اگر بخواهیم نقشه راه آینده کاردانو را بررسی کنیم، بهتر است به بررسی مفاهیمی بپردازیم که در خود وبسایت کاردانو، در بخش نقشه راه یا رودمپ کاردانو ارائه شده است. مفاهیم پنجگانه این بخش به قرار زیر هستند:
-
بایرون «Byron»
بنیاد بایرون به ایجاد معماری بنیادی شبکه کاردانو مربوط میشود. تحویل کیفپول دیدالاس «Daedalus»، کیفپول رسمی دسکتاپ «IOHK» برای ارز دیجیتال آدا و همچنین «Yoroi» که یک کیفپول سبک از شرکتهای همکار کاردانو است و برای تراکنشهای سریع و استفاده روزمره طراحی شده بود، در دوران بایرون جای گرفته است.
-
شلی «Shelley»
شلی به راهاندازی شبکه اصلی کاردانو و تمرکززدایی از شبکه بلاکچین مربوط میشود. پس از دوران بایرون، دوران شلی کاردانو دوره رشد و توسعه این شبکه است. دوران شلی شامل مراحل اولیه حیاتی در جهت تمرکززدایی بیشتر شبکه کاردانو است.
هنگامی که اکثر گرههای این شبکه توسط شرکتکنندگان شبکه اجرا می شوند، Cardano غیرمتمرکزتر خواهد شد و در نتیجه از امنیت و استحکام بیشتری برخوردار میشود. دوران شلی نشان دهنده بلوغ طبیعی شبکه است و آن را برای کاربران جدید و قدیمی مفیدتر و ارزشمندتر میکند.
شلی زمینه را برای یک شبکه کاملاً توزیع شده و یک اکوسیستم کاربردی کاملاً جدید با چیزهای بزرگتر سایر دورانهای رودمپ کاردانو آماده میکند.
-
گوگن «Goguen»
گوگن به پیادهسازی بستری برای قرارداد هوشمند جهت ایجاد برنامههای غیرمتمرکز (dApps) اختصاص دارد. گوگن توانایی ساخت برنامههای کاربردی غیرمتمرکز یا دیاپها «dApps» را به شبکه کاردانو اضافه کرده است. یکی از اهداف دوره گوگن، ایجاد پلوتوس «Plutus» یک زبان توسعه قرارداد هوشمند و پلتفرم اجرایی با استفاده از زبان برنامهنویسی کاربردی هاسکل «Haskell» بوده است.
پلوتوس در حال حاضر برای آزمایش در دسترس است و مزایای برنامه نویسی کاربردی را برای ایجاد قراردادهای هوشمند به ارمغان میآورد. مرحله گوگن همچنین شامل کارهایی برای دسترسی به کاردانو برای مخاطبان گسترده تر از طریق مارلو «Marlowe» است و به کارشناسان مالی و تجاری بدون دانش فنی قبلی اجازه میدهد تا قراردادهای هوشمند ایجاد کنند.
مارلو یک زبان سطح بالا برای قراردادهای مالی است که بر پایه پلوتوس ساخته شده است!
-
باشو «Basho»
مرحله باشو نیز راهحلهای مقیاسبندی برای بهینهسازی بلاکچین و بهبود عملکرد کاردانو را به همراه دارد.
در واقع دوران باشو کاردانو، دوران بهینهسازی، بهبود مقیاسپذیری و قابلیت همکاری این شبکه است. در حالی که دورههای توسعه قبلی بر تمرکززدایی و عملکردهای جدید کاردانو متمرکز بودند، باشو در مورد بهبود عملکرد اساسی شبکه کاردانو برای پشتیبانی بهتر از رشد و پذیرش برنامههای کاربردی با حجم تراکنشهای بالاتر تمرکز دارد.
یکی از پیشرفتهای اصلی باشو، معرفی زنجیرههای جانبی خواهد بود. زنجیرههای جانبی میتوانند به عنوان مکانیزم تقسیمبندی با بارگیری کار از زنجیره اصلی به زنجیره جانبی برای افزایش ظرفیت شبکه استفاده شوند.
-
ولتر «Voltaire»
مرحله ولتر به ایجاد و سازماندهی سیستمهای خزانهداری و رأیگیری برای ایجاد یک شبکه مستقل مربوط میشود. دوران ولتر کاردانو قطعات نهایی مورد نیاز برای تبدیل شدن شبکه کاردانو به یک سیستم خودپایدار را فراهم خواهد کرد.
با معرفی سیستم رأیگیری و خزانهداری، شرکت کنندگان شبکه کاردانو میتوانند از سهام و حق رأی خود برای تاثیرگذاری بر توسعه آینده شبکه استفاده کنند.
برای اینکه شبکه کاردانو واقعاً غیرمتمرکز شود، نه تنها به زیرساختهای توزیع شده که در دوران شلی معرفی شد، بلکه به ظرفیت نگهداری و بهبود در طول زمان به روشی غیرمتمرکز نیز نیاز دارد.
به این منظور، عصر ولتر این توانایی را برای مشارکتکنندگان شبکه برای ارائه پیشنهادهای بهبود کاردانو که میتواند توسط ذینفعان به آن رأی داده شود، اضافه میکند.
هنگامی که سیستم رأیگیری و خزانهداری برقرار باشد، کاردانو واقعاً غیرمتمرکز خواهد بود و دیگر تحت مدیریت IOHK نخواهد بود. در عوض، آینده کاردانو در دستان جامعه خواهد بود!
مراحلی که در نقشه راه یا رودمپ کاردانو آمده، بیشترشان عملی شدهاند. اما هنوز تمام مراحل آن بهصورت کامل تکمیل نشدهاند.
اگرچه این مراحل بهتر به ما میفهمانند که کاردانو چیست، اما برای اینکه این شبکه به چشماندازهای پیشرفت خود دست پیدا کند، هنوز باید مراحل بیشتری را پشت سر بگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوان به وبسایت رسمی کاردانو مراجعه کرد.
کاردانو در کدام صرافیهای مطرح معامله میشود؟
همانطور که قبلاً اشاره شد، شبکه کاردانو پس از راهاندازی، در صرافی بیترکس که مشهورترین صرافی در آن زمان بود، لیست شد. به دنبال آن، کاردانو در لیست دیگر صرافیهای مطرح جای گرفت که از جمله آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
- صرافی بایننس «Binance»
- صرافی کوینبیس اکسچینج «Coinbase Exchange»
- صرافی کوکوین «KuCoin»
- صرافی بیتهامب «Bithumb»
- صرافی هیوبی گلوبال «Huobi Global»
- صرافی گیت «io»
- صرافی کراکن «Kraken»
با مراجعه به صرافیهای فوق میتوان برای خرید ارز دیجیتال آدا اقدام کرد. البته معمولاً صرافیها با فعالیت کاربران ایرانی مشکل دارند. این موضوع را میتوان به تحریمها نسبت داد. به همین خاطر است که بیشتر تریدرها و سرمایهگذاران ایرانی از صرافیهای داخلی برای خرید ارز دیجیتال آدا اقدام میکنند.
بهترین کیف پولهای کاردانو (ADA) کدامند؟
همانطور که در قسمت نقشه راه کاردانو اشاره شد، این پلتفرم دارای کیفپولهای اختصاصی خود است که برخی از آنها ارائه شده یا در مرحله آزمایش قرار دارند.
اما اگر بخواهیم در بین کیفپولهای عمومی ارز دیجیتال، بهترین کیفپولها برای نگهداری ارز دیجیتال آدا را نام ببریم، موارد زیر در اولویت قرار دارند:
- کیفپول سختافزاری لجر «Ledger»
- کیفپول سختافزاری ترزور «Trezor»
- کیفپول تراست والت «Trust Wallet»
- کیفپول متامسک «MetaMask»
- کیفپول مثوالت «Math Wallet»
- کیفپول اتمیکوالت «Atomic wallet»
پس از خرید ارز دیجیتال آدا میتوان آنها را برای میانمدت یا طولانیمدت به کیفپولهای نامبرده انتقال داد. اما افرادی که آدا را برای کوتاهمدت خریداری میکنند تا از خریدوفروش روزانه آن سود بگیرند، نیازی به انتقال آدا به کیفپول ندارند!
جمعبندی
شبکه بلاکچین کاردانو به عنوان یکی از بهترین شبکههای رمزارزی بلاکچین شناخته میشود که یکی از رقیبان شبکه اتریوم محسوب میشود. در واقع کاردانو قصد دارد تا عملکرد بهتری به نسبت اتریوم را به نمایش بگذارد و حتی با این شبکه تعامل داشته باشد.
کاردانو اگرچه مسیر قیمتی پر فراز و نشیبی را در بازار کرپیتو پشت سر میگذارد، اما همچنان به عنوان یک پروژه ارزشمند از آن یاد میشود که میتواند برای سرمایهگذاری مناسب باشد.
اما گاهی کاربران در اثر روندهای نزولی ارز دیجیتال آدا متعلق به پلتفرم کاردانو، نظرات دیگری نسبت به آن پیدا میکنند. شما چطور؟ آیا از نظر شما ارز دیجیتال آدا برای سرمایهگذاری مناسب است؟ نظرات خود را با سایر کاربران سیگما به اشتراک بگذارید تا به نتایج بهتری در این باره برسیم.
سؤالات متداول
- کاردانو چیست؟
کاردانو «Cardano» یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز است که با هدف توسعه مقیاسپذیری و پشتیبانی از قراردادهای هوشمند در سطح گسترده ایجاد شده است.
- مقیاسپذیری شبکه کاردانو چقدر است؟
در حال حاضر شبکه کاردانو قادر به انجام ۲۵۷ تراکنش در هر ثانیه است.
- آیا مقیاسپذیری کاردانو از سایر شبکهها بیشتر است؟
خیر، شبکههای دیگری همچون نئو، ریپل، استلار و… هستند که میتوانند بیش از ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را مدیریت کنند.
- ارز دیجیتال شبکه بلاکچین کاردانو چه نام دارد؟
ارز دیجیتال اختصاصی شبکه بلاکچین کاردانو با نماد آدا «ADA» در بازار کریپتو عرضه شده است.
- آیا میتوان ارز دیجیتال کادانو را استخراج کرد؟
با توجه به این که ارز دیجیتال کاردانو «ADA» از الگوریتم اجماع اثبات سهام «PoS» استفاده میکند، امکان استخراج آن وجود ندارد.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.