پیشنهادهای بهبود اتریوم یا EIP چیست؟
بررسی تخصصی سیگما در رابطه با پیشنهاد ارتقای اتریوم؛
پیشنهاد بهبود اتریوم یا EIP در انواع مختلفی وجود دارد و ارائه میشود، اما همه آنها یک هدف مشترک یعنی تقویت شبکه اتریوم را دنبال میکنند.
برخی از انواع «پیشنهاد ارتقای ارتریوم» برنامههای کاربردی جدیدی در اختیار شبکه اتریوم میگذارند یا ویژگیهای جدیدی ارائه میدهند که قابلیت استفاده آن را بهبود میبخشد.
پیشنهاد ارتقای اتریوم یا EIP چیست؟
EIP (Ethereum Improvement Proposal) یا همان «پیشنهاد بهبود اتریوم» شامل اسنادی است که اعضای انجمن اتریوم ارائه میکنند.
این اسناد حاوی پیشنهادهایی است که درونمایه و هدف آنها، بهبود ارز دیجیتال و قراردادهای هوشمند این شبکه است.
در ادامه «پیشنهاد ارتقای اتریوم» ارائهشده توسط گروهی از ویراستارها بررسی خواهد شد و تصمیماتی گرفته میشود که ارتقای بالقوه ویژگیها و عملکردهای شبکه را به دنبال داشته باشد.
شروع پیشنهادهای بهبود اتریوم یا EIP
ایده اولیه پیشنهاد بهبود شبکه بلاکچین، اولین بار توسط بیتکوین مطرح شد و توسعهدهندگان اتریوم نیز از این ایده الهام گرفتند و ایده ایجاد پیشنهادهایی در جهت بهبود اتریوم را مطرح کردند.
پیشنهادهای بهبود در بیتکوین به این دلیل ارائه میشوند تا جامعه بیتکوین بتواند بهینهسازیها و پیشرفتهایی را که قصد دارد در پروتکلهای بیتکوین اجرا کند، در معرض نمایش سایر اعضای انجمن قرار دهد. نخستین بار امیر تاکی ایده «پیشنهاد بهبود بیتکوین» را مطرح کرد و با ایجاد بیتکوین BIP-۰۰۱، اولین پروتکل BIP ها را ارائه داد.
با توجه به اینکه ایده و عملکرد «پیشنهاد بهبود بیتکوین» توانست موفقیت و نتایج مثبت فراوانی را داشته باشد، سایر شبکههای رمزنگاری بهویژه اتریوم نیز از این ایده استقبال کردند.
درنهایت دو تن از بزرگترین توسعهدهندگان اتریوم با نامهای Martin Becze و Hudson Jameson، در اکتبر ۲۰۱۵، EIP-۰۰۱ یعنی اولین پیشنهاد ارتقای اتریوم را مطرح و ارائه کردند.
نحوه عملکرد پیشنهادهای بهبود اتریوم یا EIP
در این بخش نحوه کار یک Ethereum Improvement Proposal را از مراحل ایجاد، تأیید و اجرا بررسی میکنیم.
- مرحله اول
اولین مرحله «پیشنهاد ارتقای اتریوم» ارائه ایده ارتقا توسط از سوی در جامعه اتریوم است. با مطرحشدن ایده، اعضای انجمن بازخوردها و فیدبکهای خود را به نویسنده انتقال میدهند و برای تشخیص ادامه یا رد پیشنهاد، آن را بهشکلی دقیق بررسی میکنند.
- مرحله دوم
در این مرحله باید پیشنویس پیشنهاد بهبود اتریوم، براساس استاندارهای EIP ایجاد شود. نویسنده در این مرحله میتواند درخواستهای تکمیلی و تغییرات موردنیاز را در پیشنویس اعمال کند تا EIP خود را به بهترین و کاملترین شکل ممکن، به مرحله بعد برساند.
- مرحله سوم
پس از اصلاح پیشنویس، EIP در وبسایت EIPS Ethereum منتشر خواهد شد. به این ترتیب در معرض دید بیشتر اعضای جامعه اتریوم قرار خواهد گرفت تا اصلاحات تکمیلی اعمال و EIP کاربردی و بررسیشده ایجاد شود.
- مرحله چهارم
در این مرحله EIP به تأیید نهایی خواهد رسید و توسعهدهندگان کلاینت اتریوم باید آن را مدنظر قرار دهند. به این ترتیب EIP شما برای تغییر و بهبود فرایندهای بلاکچین اصلی اتریوم اجرا خواهد شد.
- مرحله پنجم
در این مرحله، ارائه نهایی EIP صورت میگیرد و بعد از تصحیح تمام نکات فنی و بررسیشده، بهروزرسانی و ارائه خواهد شد. در ادامه یا در لیست پیشنهاد ارتقای اتریوم بهروزرسانیشده قرار میگیرد یا جایگزین یکی از EIP های نهاییشدهای میشود که به دلایلی استفاده نشدهاند.
انواع EIP چیست؟
EIP ها در سه نوع هستند که سیگما در این بخش آنها را به شما معرفی خواهد کرد:
-
Standards Track
این نوع EIP ها، تغییراتی را توصیف میکنند که بر بخش اعظم یا تمام اجرای اتریوم تأثیر میگذارد. با توجه به اینکه تأیید و پذیرفتهشدن EIP به معنای ایجاد یک استاندارد جدید در سراسر بلاکچین اتریوم است، به آنها Standards Track میگویند.
این نوع از پیشنهادهای بهبود اتریوم سبب ایجاد تغییرات در پروتکل شبکه، قوانین اعتبارسنجی تراکنشها و بلوکها و همچنین تغییر استانداردها و قراردادهای برنامهها خواهد شد.
-
Meta
این نوع EIP ها، توصیفکننده فرایندهای پیرامون اتریوم هستند یا در جهت ایجاد تغییر در فرایندها، پیشنهادهایی را ارائه میدهند. متا EIP ها شامل بهبود رویهها، دستورالعملها، فرایند تصمیمگیری یا ابزارها و محیطهای مورد استفاده در توسعه اتریوم هستند. این نوع «پیشنهاد بهبود اتریوم» بهعنوان EIP های فرایندی در نظر گرفته میشود.
-
Information
EIP های اطلاعاتی را میتوان توصیههایی دانست که دستورالعملها یا دادههایی را در اختیار جامعه اتریوم قرار میدهند، اما چیز جدیدی را پیشنهاد نمیکنند.
برخی از EIP های مهم بهبود اتریوم از منظر سیگما
در این بخش مقاله، برخی از مهمترین EIP ها را معرفی کردهایم.
-
EIP-۲۰: استاندارد توکن ERC-۲۰
این پیشنهاد بهبود اتریوم، استاندارد توکن محبوب ERC-۲۰ به شمار میآید که زیربنای بسیاری از برنامههای مدرن اتریوم است.
-
EIP-۷۲۱
EIP-۷۲۱ استاندارد توکن غیرقابل تعویض اتریوم یعنی ERC-۷۲۱ را ایجاد کرد که پروژههایی مانند CryptoKitties از آن به وجود آمدند.
-
EIP-۱۱۵۵
این EIP که ERC-۱۱۵۵ نیز شناخته میشود، یک EIP از نوع استاندارد است که طراحی نوع جدیدی از توکن را دنبال میکند که قابلیتهای توکنهای ERC-۲۰ و ERC-۷۲۱ را در یک استاندارد جمع میکند.
آیا تمام EIP ها اجرا میشوند؟
در بخشهای پیش متوجه شدیم نحوه کار و پذیرش یک EIP چیست. با وجود این ممکن است تمام پروپوزالهای ارائهشده، اجرا نشوند؛ برای مثال برخی از EIP ها، Cancelled (لغوشده) هستند؛ به عبارت دیگر، EIP هایی که نهایی و پذیرش شدهاند، اما نویسندگان اصلی این پروپوزالها دیگر تمایلی به اجرای آنها ندارند یا به لحاظ فنی جزء گزینههای ترجیحی محسوب نمیشوند.
همچنین وضعیت دیگری با عنوان ردشده (Rejected) وجود دارد. این وضعیت درباره EIP هایی صدق میکند که پذیرش نشدهاند و بهکمک Core Devs رد شدهاند و اجرا نخواهند شد.
برخی EIP ها در وضعیت دیگری با عنوان Deferred قرار میگیرند. در این وضعیت، EIP بهسرعت پذیرفته نمیشود، اما برای پذیرش بعدی در نظر گرفته خواهد شد.
EIP چه کمکی به شبکه اتریوم میکند؟
بهطورکلی، Ethereum Improvement Proposal تغییرات مثبتی را برای جامعه اتریوم به دنبال خواهد داشت. با توجه به اینکه این پیشنهادها به «بهبود و ارتقا» اشاره دارند، بهینهسازی و بهترشدن این بلاکچین را به ارمغان میآورند.
با وجود این پیشنهادهایی مطرح میشوند که حتی نمیتوان آنها را بررسی کرد. بر همین اساس، از میان اعضای جامعه تیمی انتخاب میشوند تا پیشنهادها را بررسی و فیلتر کنند. درنهایت، پس از انتشار نهایی نسخه اتریوم ۲.۰، تهیهکنندگان EIP میتوانند آینده موفق و پیشروی اتریوم را تضمین کنند.
جمعبندی
EIP ها را میتوان اسنادی تعریف کرد که توسعهدهندگان و جامعه اتریوم طراحی میکنند و مشخصکننده ویژگیها یا فرایندهای جدید بالقوه برای اتریوم هستند؛ بنابراین روشی تأثیرگذار برای مشارکت جامعه در مدیریت و طراحی اتریوم و همچنین نگهداری مؤثر آن به شمار میآیند؛ به عبارت دیگر هر ارتقای شبکه شامل مجموعهای از EIP است که باید توسط کلاینتهای اتریوم، در شبکه اجرا شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با سیگما تماس بگیرید.
پرسشهای متداول
- ساختار یک EIP چیست؟
بهطور معمول ساختار EIP ها شامل مقدمه، انگیزه ارائه پیشنهاد، شرح ویژگیهای پیشنهاد، توجیه نحوه عملکرد آن، اثبات سازگاری با نسخههای پیشین، ارائه موارد آزمایشی، نحوه اجرای EIP، شرح وضعیت امنیتی و همچنین اشاره به چشمپوشی نویسنده از حق کپیرایت میشود.
- EIP ها چه تأثیری بر قیمت اتریوم میگذارند؟
با وجود EIP ها و انتقال اتریوم به نسخه ETH۲.۰، به احتمال بسیار زیاد هزینههای گاز و همچنین معاملات ارزانتر خواهد شد. درنهایت این امر میتواند به افزایش قیمت اتریوم منجر شود که برای دارندگان این ارز دیجیتال اتفاق مثبتی به حساب میآید.
- چه کسانی درباره EIP ها تصمیم میگیرند؟
بهطور معمول، EIP های جدید توسط کمیتهای از سردبیران شامل اعضای انجمن اتریوم و بنیاد اتریوم بررسی میشوند.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.