بلاکچین اتریوم چیست و چطور کار میکند؟
بررسی جامع بلاکچین اتریوم؛
اتریوم پس از بیتکوین، دومین شبکه بلاکچین مشهوری است که در سال ۲۰۱۵ با هدف پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز ایجاد شد. اتریوم در مسیر شد خود با فرازونشیبهای بسیاری روبهرو شده است.
به طوریکه اتریوم یکبار دچار فورک شد و سبب جدایی پروژه اتریوم کلاسیک از اتریوم کنونی شد. در ادامه این مطلب از سیگما قصد داریم به بررسی شبکه بلاکچین اتریوم پرداخته و این پروژه را از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی قرار دهیم. با توجه به محبوبیتی که اتریوم در بین پروژههای کریپتو دارد، آگاهی بیشتر نسبت به آن میتواند به معنای آگاهی از بسیاری از توکنهایی باشد که تحت این شبکه اجرا میشوند و اهداف مختلفی را دنبال میکنند.
اگر مایلید بیشتر درباره اتریوم بدانید، با ما همراه شوید.
بلاکچین اتریوم چیست؟
اتریوم «Ethereum» یک شبکه بلاکچین است که به عنوان نسل دوم بلاکچین پس از بیتکوین که نسل اول است، شناخته میشود. اتریوم با ظهور خود برای اولین بار بستری را فراهم کرد تا کاربران بتوانند با استفاده از قراردادهای هوشمند به تولید و توسعه برنامههای کاربردی غیرمتمرکز «dApps» بپردازند.
در واقع وقتی اتریوم برای اولین بار این قابلیتها را ارائه کرد، کاربران زیادی به آن علاقهمند شدند. دهها ارز دیجیتال مختلف و چیزی حدود ۲۵۰۰ پروژه غیرمتمرکز به کمک شبکه بلاکچین اتریوم شروع به کار کردند و اتریوم تبدیل به یک بستر محبوب برای ایجاد و توسعه پروژههای کریپتو شد.
اما این شبکه علیرغم تمام قابلیتهایی که دارد، با مشکلاتی روبهرو است که سبب شده رقیبان جدی برای آن ایجاد شوند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب شبکه بلاکچین اتریوم میپردازیم.
مزایای بلاکچین اتریوم چیست؟
همانطور که گفتیم، شبکه بلاکچین اتریوم دارای قابلیتهای زیادی است؛ بنابراین مزایای بسیاری را در بر میگیرد که برخی از مهمترین آنها به قرار زیر هستند:
-
پذیرش گسترده
گفتیم که اتریوم یک شبکه محبوب است. به طوریکه حتی شرکتهایی چون آمازون و مایکروسافت شروع به استفاده از آن کردهاند. به طوریکه برخی از سرویسهای پرداخت و خدمات ابری خود را براساس اتریوم تنظیم کردهاند. این موضوع سبب میشود تا اتریوم زینفعان بسیاری داشته باشند، افراد زیادی مشتاق پیشرفت آن باشند و از این پروژه حمایت کنند!
-
ارائه امکانات گسترده
برنامههای بسیاری هستند که روی ماشین مجازی اتریوم «EVM» اجرا میشوند. بیشتر توکنهای ارائه شده در بازار کریپتو تحت استاندارد «ERC-20» ارائه شدهاند که استاندارد توکن شبکه اتریوم است.
هر روزه بر تعداد اپلیکیشنها و برنامههای غیرمتمرکز ایجاد شده بر بستر بلاکچین اتریوم افزوده میشود. در واقع اتریوم مانند یک زیرساخت است که افراد میتوانند از آن برای توسعه ایدههای خود در حوزه کریپتو بپردازند.
-
جامعه بزرگ توسعه دهنده
حدود ۲۵۰.۰۰۰ توسعه دهنده فعال روی پروژه اتریوم کار میکنند و این تعداد هر روز در حال گسترش است. این پشتیبانی قوی را میتوان یکی از مزیتهای اصلی اتریوم محسوب کرد. به طوریکه اتریوم یک پروژه اجتماعی و مردمی محسوب میشود که از توسعهدهندگان خود استقبال میکند.
-
شفافیت
اتریوم یک بلاکچین کاملاً شفاف است که نقشه راه آن برای تمام کاربران مشخص است. این در حالی است که برخی از پروژههای کریپتو هیچ برنامه مشخصی ندارند یا آن را ارائه نمیکنند. میتوان یکی از دلایل محبوبیت بالای اتریوم را همین شفافیت آن در نظر گرفت.
موارد فوق تنها بخشی از مزایای بلاکچین اتریوم هستند که این پروژه را مورد توجه قرار دادهاند. اما مزایای دیگری را نیز میتوان برای آن نام برد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اتریوم میتوانید به وبسایت رسمی اتریوم مراجعه نمایید.
معایب بلاکچین اتریوم چیست؟
برای این که بتوانیم درک درستی از بستر بلاکچین اتریوم داشته باشیم، باید علیرغم مزایایی که این شبکه دارد، از مشکلات و محدودیتهای آن نیز آگاهی داشته باشیم. مشکلاتی که اتریوم با آنها روبهرو است به این قرار هستند:
-
مقیاسپذیری
شبکه اتریوم قادر به پردازش ۱۵ الی ۲۰ تراکنش در ثانیه است. این عدد در مقایسه با تراکنشهای میلیونی که شبکههای پرداخت سنتی انجام میدهند، بسیار ناچیز است. از آن طرف، با محبوبیتی که اتریوم دارد، بستر بلاکچین اتریوم بسیار شلوغ است. این شلوغی با کند بودن اتریوم در تضاد است و مشکل مقیاس پذیری بلاکچین در این شبکه بیشتر از هر شبکه دیگر احساس میشود.
-
هزینه بالا
کاربران برای اینکه بتوانند تراکنشهای سریعتری در شبکه اتریوم داشته باشند، محبور هستند تا هزینه بالاتری برای آن پرداخت کنند. این هزینه تحت عنوان گس فی «Gas» شناخته میشود. کاربرانی که نتوانند هزینه بالاتری پرداخت کنند، درخواستهای آنها در لیست انجام قرار گرفته و باید مدت زمان زیادی برای انجام آن در انتظار باشند!
-
رقابت
بستر بلاکچین اتریوم، اولین بستری بود که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کرد. اما پس از اتریوم، دهها پروژه دیگر با این هدف ایجاد شدند که میتوانستند با استفاده از قراردادهای هوشمند، امکان ایجاد برنامههای غیرمتمرکز را فراهم کنند و سرعت بالاتری به نسبت اتریوم را ارائه کنند.
این پروژهها به رقیبانی جدی برای اتریوم محسوب میشوند. تنها چیزی که سبب میشود تا آنها نتوانند از اتریوم پیشی بگیرند، محبوبیت بیشتری است که اتریوم نسبت به آنها دارد!
-
عدم قطعیت
همانطور که اشاره شد، بلاکچین اتریوم کلاسیک از بلاکچین ارز اتریوم جدا است. اما اتریوم پس از این فورک نیز همچنان به تغییرات بزرگ خود ادامه میدهد. به طوریکه حالا اتریوم وعده داده تا الگوریتم اثبات کار «PoW» خود را به اثبات سهام «PoS» تبدیل کند.
این یک اتفاق بزرگ است که اگر به درستی پیش نرود، میتواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند و سبب نگرانی کاربران و عدم قطعیت این پروژه شده است.
موارد فوق در مورد بلاکچین اتریوم برای جامعه دغدغه ایجاد کرده است. باید منتظر باشیم و ببینیم که جامعه بزرگ اتریوم چگونه این مشکلات را حل میکند!
بلاکچین اتریوم در مقایسه با شبکه بلاکچین بیتکوین
اتریوم و بیتکوین هر دو شبکههای بلاکچین غیرمتمرکز هستند که از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده میکنند. اگرچه اتریوم کمی سریعتر است، اما کلاً هردوی آنها کند هستند. اما عرضه کوینهای بیتکوین برابر با ۲۱ میلیون واحد است که هرگز از آن بیشتر نمیشود.
اما عرضه توکنهای اتریوم بینهایت است. هم بیتکوین و هم اتر در شبکه اتریوم به واسطهی سیستمهای ماینر استخراج میشوند (اتریوم قصد دارد این روش را به اثبات سهام تغییر دهد تا نیازی به استخراج نباشد).
شاید مهمترین برتری اتریوم به نسبت بیتکوین، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند باشد که بیتکوین این قابلیت برخوردار نیست. بزرگترین مزیت بیتکوین هم به نسبت اتریوم، غیرمتمرکز بودن آن است. این موارد جزو شباهتها و تفاوتهایی هستند که میتوان در مقایسه دو پروژه بیتکوین و اتریوم مطرح کرد.
جمعبندی
بلاکچین ارز اتریوم یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز است که برای اولین بار از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کرد و هماینکه محبوبترین پروژه کریپتو پس از بیتکوین به حساب میآید. بیشتر ارزهای دیجیتال دیگر بر بستر همین شبکه ایجاد شدهاند.
اما اتریوم قصد دارد تا نسخه دوم خود تغییرات بسیاری را ایجاد کرده و در برابر رقیبان خود مقاومت کند. به نظر شما اتریوم موفق میشود تا جایگاه خود را همچنان حفظ کند؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران سیگما به اشتراک بگذارید تا به نتایج بهتری در این باره برسیم.
سؤالات متداول
- بلاکچین اتریوم چیست؟
اتریوم «Ethereum» یک شبکه بلاکچین است که در سال ۲۰۱۵ با هدف پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز ایجاد شد.
- ارز دیجیتال اتریوم چه نام دارد؟
ارز دیجیتال بومی و اختصاصی شبکه اتریوم، اتر نام داشته و با نماد «ETH» در بازار کرپیتو عرضه شده است.
- مزایای بلاکچین اتریوم چیست؟
از جمله مزایای بلاکچین اتریوم میتوان محبوبیت، شفافیت، امکانات گسترده و جامعه توسعهدهنده گسترده آن را نام برد.
- معایب بلاکچین اتریوم چیست؟
از جمله اصلیترین معایب بلاکچین ارز اتریوم میتوان محدودیت مقیاسپذیری، هزینه بالا، رقابت و عدم قطعیت را نام برد.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.