شکایت کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) از صرافی بایننس
نقض قوانین فدرال برای درآمدی میلیون دلاری بایننس
نهنگ‌های خفته بیتفینکس ۱۲ هزار بیتکوین از پوزیشن‌های خود خارج کردند

شبکه لایتنینگ یکی از منحصربه‌فردترین تکنولوژی‌هایی است که سبب بهبود جایگاه ارزهای دیجیتال در دنیای واقعی شده است. در سال‌های اخیر راه‌حل‌های مختلفی برای رفع چالش‌های پیش ‌روی ارزهای دیجیتال ارائه شده است، اما بیشتر آن‌ها به‌دلیل معایبی که داشته‌اند، کمتر مورد توجه جامعه سرمایه‌گذاران و توسعه‌دهندگان ارزهای دیجیتال قرار گرفته‌اند.

بیتکوین در میان ارزهای دیجیتال مختلفی که در حال حاضر توسعه یافته‌اند، جزء محبوب‌ترین ارزها به شمار می‌رود. با وجود اینکه محبوبیت بالای بیتکوین سبب شده است بسیاری از سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری روی آن بپردازند، محبوبیت بالا مشکلاتی نیز برای بیتکوین به وجود آورده است.

بیتکوین در سال ۲۰۰۹ توسط ساتوشی ناکاموتو برای ارائه یک سیستم مالی و پول دیجیتالی منحصربه‌فرد راه‌اندازی شد تا مشکلاتی که در نتیجه استفاده از سیستم‌های مالی سنتی به وجود آمده است، رفع شود؛ با وجود این افزایش سریع تعداد کاربران این شبکه تا به این حد پیش‌بینی نشده بود و همین سبب شد تا با افزایش تعداد کاربران شبکه چالش‌های مختلفی در آن مشاهده شود.

شبکه لایتنینگ اولین بار برای حل چالش‌های بیتکوین به وجود آمد و معرفی آن سبب شد تا کاربران بتوانند برخی مشکلات موجود برای استفاده از بیتکوین در پرداخت‌های روزمره را رفع کنند.

موفقیت‌های شبکه لایتنینگ بعدها این امکان را به وجود آورد تا در برخی بلاکچین‌های دیگر نیز به‌نوعی از این ایده استفاده شود. برای اینکه با شبکه لایتنینگ بیشتر آشنا شوید، در این مطلب از سیگما با ما همراه باشید.

شبکه لایتنینگ چیست؟

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) چیست و چگونه کار می‌کند؟

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) یک پروتکل پرداخت لایه ۲ است که روی بلاکچین بیتکوین راه‌اندازی شده است. هدف از راه‌اندازی این پروتکل افزایش سرعت تراکنش‌ها در میان مشارکت‌کنندگان و نودهای شبکه بوده است.

ایده راه‌اندازی شبکه لایتنینگ اولین بار در سال ۲۰۱۳ مطرح شد. به‌دلیل چالش‌های مختلفی که بر اثر افزایش سریع تعداد کاربران در شبکه بیتکوین به وجود آمد، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که بیشتر کاربران با آن روبه‌رو بودند، مشکلات مرتبط به سرعت پایین ثبت تراکنش‌ها در شبکه بود. این سرعت پایین سبب شد تا نتوان از آن برای پرداخت‌های روزمره استفاده کرد.

شبکه بیتکوین نه‌تنها سرعت بسیار پایینی داشت، بلکه کارمزد آن نیز بسیار غیرمنطقی به نظر می‌رسید؛ تا جایی که استفاده از بیتکوین در تبادلات مالی در بسیاری از موارد غیرممکن بود. برای حل این مشکل راه‌حل‌های مختلفی ارائه شد که بیشتر آن‌ها نتوانستند به موفقیت قابل‌توجهی دست پیدا کنند.

در حال حاضر راه‌حل‌های معدودی برای افزایش سرعت شبکه بیتکوین وجود دارد که یکی از آن‌ها شبکه لایتنینگ است.

با وجود اینکه ایده راه‌اندازی شبکه لایتنینگ اولین بار در سال ۲۰۱۳ مطرح شد، بیش از ۴ سال زمان برد تا این راه‌حل به مرحله اجرا نزدیک شود.

استفاده از شبکه لایتیننگ حتی توسط کاربران مبتدی نیز بسیار ساده است. این موضوع سبب شده است در حال حاضر بسیاری از افراد برای انجام تبادلات مالی بیتکوین از این راه‌حل استفاده کنند.

برای استفاده از شبکه لایتنینگ در انجام تراکنش‌های بیتکوین تنها کاری که باید انجام داد این است که به استفاده از کیف پول‌هایی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند، پرداخت. خوشبختانه لایتنینگ امنیت بسیار بالایی دارد و با استفاده از آن می‌توان معاملات بسیار امنی را تجربه کرد.

بهتر است بدانید تراکنش‌هایی که با استفاده از شبکه لایتنینگ ثبت می‌شوند، به‌صورت مستقیم روی زنجیره اصلی بیتکوین قرار نمی‌گیرند. درواقع شبکه لایتنینگ از روشی برای ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌کند که به آن تراکنش‌های خارج از زنجیره گفته می‌شود.

این تراکنش‌ها مزایای مختلفی را برای کاربران خواهند داشت؛ به همین دلیل در حال حاضر در بسیاری از بلاکچین‌هایی که از مکانیسم‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنند، از این روش برای ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌شود.

نحوه کار شبکه لایتنینگ چگونه است؟

نحوه کار شبکه لایتنینگ بسیار ساده است. سادگی مکانیسم‌هایی که در شبکه لایتنینگ استفاده می‌شود، این امکان را به وجود آورده است تا بتوان در بسیاری از سیستم‌های پرداخت بیتکوین از آن استفاده کرد و بدین طریق سرعت ثبت تراکنش‌ها را به‌شدت افزایش داد.

  • افتتاح کانال پرداخت

در شبکه لایتنینگ برخلاف زنجیره اصلی بیتکوین برای ثبت تراکنش‌ها ابتدا یک کانال همتا به همتا میان طرفین معامله افتتاح می‌شود. درواقع کانال‌های پرداخت صورت‌حساب‌هایی هستند که با استفاده از قراردادهای هوشمند در شبکه بیتکوین ساخته می‌شوند.

با وجود اینکه این شبکه از قراردادهای هوشمند پیچیده پشتیبانی نمی‌کند، با استفاده از قابلیت‌هایی که در آن در نظر گرفته شده است، کاربران می‌توانند به ساخت قراردادهای هوشمند و حساب‌های چندامضایی بپردازند.

به عبارت دیگر کانال‌های پرداخت یک آدرس چندامضایی هستند که برای برداشت موجودی از آن‌ها باید از دو کلید خصوصی استفاده کرد. مشارکت‌کنندگان در شبکه لایتنینگ با ایجاد کانال‌های پرداخت می‌توانند بدون نیاز به ثبت تراکنش‌های خود در زنجیره اصلی به تبادلات مالی بپردازند؛ بدین طریق نیازی به انتظار برای ثبت تراکنش‌ها توسط نودهای شبکه نخواهد بود که همین سبب می‌شود بتوان تراکنش‌هایی کاملاً رایگان را ثبت کرد.

استفاده از کانال‌های لایتنینگ که به سپرده‌گذاری بیتکوین در آدرس‌های چند امضایی منجر می‌شود، امنیت بالایی را برای مشارکت‌کنندگان و طرف‌های معامله به وجود می‌آورد؛ زیرا با استفاده از آن تنها درصورتی می‌توان به برداشت موجودی از کانال‌ها پرداخت که هر دو طرف به امضای تراکنش‌ها بپردازند.

در زمان ایجاد کانال پرداخت در شبکه لایتنینگ هرکدام از مشارکت‌کنندگان و طرفین معامله می‌توانند به‌صورت دلخواه به سپرده‌گذاری بیتکوین در کانال بپردازند. بعد از ایجاد کانال هیچ محدودیتی برای انجام تراکنش میان طرفین وجود نخواهد داشت.

حتی بعد از پایان موجودی نیز می‌توان مجدد سپرده‌گذاری کرد. زمانی که هرکدام از اعضای شبکه تصمیم به پایان ثبت تراکنش‌ها گرفتند، این امکان برایشان به وجود خواهد آمد تا کانال را ببندند.

  • بسته‌شدن کانال پرداخت

با بسته‌شدن کانال در شبکه لایتنینگ تراکنش‌های ثبت‌شده در شبکه فرعی به یک تراکنش تبدیل خواهند شد. هرکدام از مشارکت‌کنندگان می‌توانند با ارسال این تراکنش به شبکه اصلی به ثبت نهایی آن‌ها بپردازند.

تراکنش نهایی توسط ماینرها پردازش و در بلاک‌های جدید ثبت خواهد شد. نکته‌ای که در این باره باید بدانید این است که بستن شبکه لایتنینگ مانند سایر تراکنش‌هایی که در آن ثبت می‌شود، رایگان نیست و به همین دلیل اعضای شبکه باید به پرداخت کارمزد بپردازند.

یک مثال از کاربرد شبکه لایتنینگ در دنیای واقعی

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) چیست و چگونه کار می‌کند؟

برای اینکه با کاربرد شبکه لایتنینگ در دنیای واقعی بیشتر آشنا شوید، بهتر است آن را با یک مثال بررسی کنیم.

فرض کنید مایک برای خرید قهوه هر روز به یک قهوه‌فروشی در نزدیکی محل زندگی خود می‌رود. به‌دلیل اینکه او از طرفداران همیشگی بیتکوین است، تصمیم می‌گیرد برای خرید قهوه از این ارز دیجیتال استفاده کند.

با وجود اینکه مایک روزهای اول از بیتکوین برای پرداخت هزینه قهوه‌ها استفاده می‌کند، به‌مرور تصمیم می‌گیرد از پول فیات برای این کار استفاده کند؛ چون پرداخت با بیتکوین سبب می‌شود مایک مجبور به پرداخت هزینه بالایی برای هرکدام از قهوه‌ها شود که هیچ‌گونه توجیهی نداشته باشد.

کارمزد بالا تنها مشکلی نیست که مایک برای پرداخت هزینه قهوه با استفاده از بیتکوین تجربه می‌کند. پردازش‌کردن تراکنش‌ها از دیگر مشکلاتی است که مایک برای پرداخت هزینه قهوه با بیتکوین با آن روبه‌رو می‌شود.

به دلیل اینکه در شبکه بیتکوین در هر ۱۰ دقیقه یک بلاک جدید در شبکه ثبت می‌شود، مایک در بهترین حالت باید ۱۰ دقیقه منتظر بماند. کارمزد بالا و مدت‌زمان طولانی برای ثبت تراکنش‌ها عملاً سبب می‌شود تا استفاده از بیتکوین در تراکنش‌های روزمره غیرممکن باشد و افرادی مانند مایک به‌مرور از انجام این کار پشیمان شوند.

با وجود اینکه مایک با مشکلات زیادی برای پرداخت هزینه‌های روزمره خود با بیتکوین مواجه می‌شود، تصمیم می‌گیرد برای حل این چالش‌ها تحقیقات بیشتری را درباره بیتکوین انجام دهد.

خوشبختانه نتیجه این تحقیقات سبب می‌شود مایک با یک تکنولوژی منحصربه‌فرد به نام شبکه لایتنینگ آشنا شود. این کار فرصتی فوق‌العاده برای استفاده از بیتکوین به‌منظور پرداخت‌های روزمره به شمار می‌رود؛ به همین دلیل مایک تصمیم می‌گیرد برای پرداخت‌های روزمره خود از این تکنولوژی استفاده کند.

او بعد از آشنایی با شبکه لایتنینگ از کیف پول‌هایی استفاده می‌کند که به پشتیبانی از این تکنولوژی می‌پردازند.

با استفاده از این کیف پول‌ها در روزهای بعد این امکان برای مایک به وجود می‌آید تا با بازکردن یک کانال پرداخت با قهوه‌فروشی، تراکنش‌های خود را بدون چالش‌هایی که در گذشته وجود داشته است، ثبت کند.

برای افتتاح کانال پرداخت تنها کاری که لازم است مایک انجام دهد، این است که با استفاده از کیف پول خود مقداری بیتکوین در کانال ایجادشده سپرده‌گذاری کرده تا در دفعات بعد برای پرداخت هزینه قهوه از آن استفاده کند.

مایک می‌تواند زمانی که سپرده کافی در کانال وجود دارد، با استفاده از یک امضای دیجیتال به ثبت تراکنش‌های جدید بپردازد. با این کار دیگر نیازی به پرداخت کارمزد در انجام تراکنش‌ها نخواهد بود و می‌توان بدون انتظار، پرداخت هزینه قهوه را انجام داد و از فروشگاه خارج شد.

مزایای شبکه لایتنینگ

شبکه لایتنینگ راه‌حلی منحصربه‌فرد برای حل چالش‌هایی است که بیتکوین با آن روبه‌روست، اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که این راه‌حل مزایا و معایب خاصی دارد که باید بدون تعصب بررسی شود.

مزایای شبکه لایتنینگ سبب شده است در سال‌های اخیر این تکنولوژی به‌شدت مدنظر قرار بگیرد و در بسیاری از سیستم‌های پرداخت از آن استفاده شود، اما شبکه لایتنینگ معایبی نیز دارد که باید به آن توجه کرد.

  • ثبت تراکنش‌های آنی

یکی از مهم‌ترین مزایای شبکه لایتنینگ که سبب محبوبیت بالای آن شده، امکان ثبت تراکنش‌های آنی است. در شبکه بیتکوین از مکانیسم اجماع کار استفاده می‌شود. شبکه‌هایی که از این مکانیسم استفاده می‌کنند، معمولاً سرعت بسیار پایینی دارند؛ تا جایی که در بیشتر آن‌ها برای ایجاد یک بلاک جدید در شبکه باید بین ۱ تا ۱۰ دقیقه صبر کرد.

در شبکه بیتکوین ماینرها وظیفه تأیید تراکنش‌ها را دارند. به‌دلیل اینکه ماینرها برای تأیید تراکنش‌ها باید الگوریتم‌های بسیار پیچیده‌ای را اجرا کنند، امکان ثبت آنی تراکنش‌ها در زنجیره اصلی وجود نخواهد داشت. با وجود اینکه در حال حاضر روش‌های مختلفی برای ثبت تراکنش‌های سریع‌تر در شبکه بیتکوین به وجود آمده است، شبکه لایتنینگ یکی از بهترین راه‌کارها به شمار می‌رود.

با استفاده از لایتنینگ می‌توان تراکنش‌ها را در خارج از زنجیره اصلی ثبت کرد و در زمانی که تمامی تراکنش‌های مورد نظر انجام شد، آن‌ها را به زنجیره اصلی فرستاد.

شبکه لایتنینگ امکان ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال را هم‌زمان امکان‌پذیر می‌کند.

با استفاده از شبکه لایتنینگ مشارکت‌کنندگان می‌توانند با سپرده‌گذاری در کانال به ساده‌ترین شکل ممکن هم‌زمان به ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال بپردازند و بدون نیاز به کانال‌های جدید تمام تبادلات خود را انجام دهند. این موضوع سبب شده است شبکه لایتنینگ برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال به یکی از بهترین گزینه‌ها تبدیل شود.

  • کاهش مصرف انرژی در شبکه

بلاکچین‌‌هایی که از مکانیسم POW برای ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌کنند، معایب مختلفی دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها مصرف بالای انرژی است. در این شبکه‌ها ماینرها برای ثبت تراکنش‌های جدید و قراردادن آن‌ها در بلاک‌ها باید منابع پردازشی پیشرفته‌ای را استفاده کنند که این موضوع سبب می‌شود انرژی بالایی در شبکه صرف شود.

مصرف بالای انرژی یکی از مهم‌ترین معایب بسیاری از شبکه‌های بلاکچین به شمار می‌رود که خطری جدی برای محیط‌زیست نیز محسوب می‌شود.

شبکه لایتنینگ یکی از بهترین راه‌حل‌هایی است که می‌توان برای حل چالش مصرف بالای انرژی در بسیاری از شبکه‌های بلاکچین از آن استفاده کرد. همچنین این امکان را به وجود می‌آورد تا هزاران تراکنش را در مدت‌زمانی بسیار کوتاه خارج از شبکه بلاکچین ثبت کرد؛ به همین دلیل از مصرف انرژی توسط ماینرها جلوگیری می‌شود.

تأیید تراکنش‌ها در خارج از شبکه بیتکوین توسط تکنولوژی لایتنینگ بسیار ارزان‌قیمت خواهد بود؛ به‌طوری‌که برای انجام آن از منابع سخت‌افزاری ساده‌ای استفاده خواهد شد.

استفاده از راه‌حل‌هایی مانند شبکه لایتنینگ این امکان را به وجود آورده است تا ارزهایی مانند بیتکوین یک گام به اهداف خود نزدیک‌تر شوند. با تکنولوژی لایتنینگ می‌توان به ساده‌ترین شکل ممکن از بیتکوین برای انجام تبادلات مالی روزمره استفاده کرد و بدین طریق تحولی بی‌سابقه در سیستم‌های مالی به وجود آورد.

  • ثبت تراکنش‌ها با کارمزد پایین

همان‌طور که در این مطلب از سیگما بیان شد، یکی از مهم‌ترین مزایای شبکه لایتنینگ ثبت تراکنش‌ها با کارمزد بسیار پایین است. در این شبکه، تمام تراکنش‌هایی که بعد از افتتاح کانال ثبت می‌شوند، کاملاً رایگان خواهند بود.

مشارکت‌کنندگانی که به افتتاح کانال می‌پردازند، می‌توانند قبل از متوقف‌کردن آن هزاران تراکنش را به‌صورت رایگان ثبت کنند. کارمزد پایین در شبکه لایتنینگ سبب شده است تا بتوان برای پرداخت‌های خرد نیز از بیتکوین استفاده کرد؛ درحالی‌که تا قبل از این به‌دلیل کارمزد بالای شبکه بیتکوین به‌هیچ‌وجه امکان استفاده از این ارز دیجیتال برای پرداخت‌های روزمره وجود نداشته است و بسیاری از افراد ترجیح می‌دادند از پول فیات برای این کار استفاده کنند.

البته نکته‌ای که درباره کارمزد تراکنش‌ها در شبکه لایتنینگ باید به آن توجه داشته باشید، این است که ثبت تراکنش‌های جدید در شبکه لایتنینگ کاملاً رایگان نیست و طرفین معامله باید کارمزدهایی را پرداخت کنند که در قسمت معایب شبکه لایتنینگ به آن اشاره خواهیم کرد.

معایب شبکه لایتنینگ

در شبکه لایتنینگ کارمزد تراکنش‌ها رایگان نیست. یکی از مهم‌ترین مواردی که درباره شبکه لایتنینگ باید به آن بپردازیم، این است که برخلاف تصور موجود، شبکه لایتنینگ کاملاً رایگان نیست و افرادی که قصد دارند از این روش برای ثبت تراکنش‌ها استفاده کنند، باید در چند مرحله کارمزد بپردازند.

رایگان‌نبودن کارمزد تراکنش‌ها در شبکه لایتنینگ سبب شده است تا این روش تنها برای مواقعی مناسب باشد که افراد قصد دارند تراکنش‌های زیادی را در زنجیره فرعی ثبت کنند. اگر تعداد تراکنش‌هایی که در کانال لایتنینگ ثبت می‌شود، در حد پایینی قرار داشته باشد، این روش در مقایسه با تراکنش‌های عادی به صرفه نخواهد بود.

اولین کارمزدی که برای استفاده از شبکه لایتنینگ باید پرداخت کرد، کارمزد افتتاح کانال است. همان‌طور که اشاره کردیم، برای انجام معاملات در شبکه لایتنینگ باید پیش از هر چیز به افتتاح کانال پرداخت. برای افتتاح کانال باید تراکنشی را در زنجیره اصلی بیتکوین ثبت کرد که این کار مستلزم پرداخت کارمزد به ماینرهاست.

بعد از ثبت تراکنش‌ها در شبکه لایتنینگ هم طرفین معامله باید تراکنش نهایی را در زنجیره اصلی بیتکوین ثبت کنند که برای این کار هم دوباره باید کارمزد پرداخت.

  • خطر سرقت سپرده‌های کانال

یکی دیگر از مشکلات شبکه لایتنینگ، مشکلات امنیتی است که سبب شده است در حال حاضر تنها برای پرداخت‌های خرد از این تکنولوژی استفاده شود. برای حفظ امنیت کانال، اعضای شبکه لایتنینگ باید به‌صورت منظم به بررسی آن بپردازند.

در غیر این صورت ممکن است هکرها بتوانند با استفاده از برخی راهکارها به سرقت سپرده‌های کانال بپردازند. شبکه‌های لایتنینگ به‌دلیل سازوکار خاصی که دارند، با افزایش تعداد کاربران دچار مشکلات امنیتی می‌شوند.

زمانی که تعداد اعضا در شبکه لایتنینگ افزایش پیدا می‌کند، ممکن است هکرها با ثبت تراکنش‌هایی که انقضای اجباری دارند، به شبکه حمله کرده و از این طریق برداشت سپرده‌ها را در شبکه غیرممکن کنند.

  • پشتیبانی‌نکردن از تراکنش‌های آفلاین

پشتیبانی‌نکردن از تراکنش‌های آفلاین یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که شبکه لایتنینگ با آن روبه‌روست. در این شبکه برای انجام تراکنش‌ها باید دریافت‌کننده مبلغ نیز آنلاین باشد؛ درحالی‌که برای ثبت تراکنش‌ها در زنجیره اصلی بیتکوین به‌هیچ‌وجه نیاز به آنلاین بودن دریافت‌کننده نخواهد بود.

  • پیچیدگی برای افراد مبتدی

با وجود اینکه شبکه لایتنینگ در سال‌های اخیر به یکی از محبوب‌ترین تکنولوژی‌ها برای ثبت تراکنش‌های بیتکوین تبدیل شده است، هنوز هم افراد زیادی به‌دلیل پیچیدگی‌های خاصی که در این شبکه وجود دارد، ترجیح می‌دهند از روش عادی برای ثبت تراکنش‌های خود استفاده کنند.

سازوکار شبکه لایتنینگ برای افرادی که به‌تازگی به دنیای بلاکچین و ارزهای دیجیتال وارد شده‌اند، چندان قابل فهم نیست؛ به همین دلیل ممکن است توسط بسیاری از افراد استقبال نشود؛ البته در حال حاضر کیف پول‌های زیادی به وجود آمده‌اند که تجربه کاربری مناسبی را برای کاربران خود طراحی کرده‌اند تا با استفاده از آن بیشتر کاربران بتوانند با استفاده از لایتنینگ به تبادلات مالی خود در شبکه بیتکوین بپردازند، اما براساس نظرسنجی‌هایی که انجام شده است، درصد قابل‌توجهی از افراد به‌دلیل آشنانبودن با لایتنینگ و ابعاد فنی آن از این تکنولوژی استفاده نمی‌کنند.

  • محدودیت میزان سپرده‌گذاری در کانال‌ها

با وجود اینکه شبکه لایتنینگ برای انجام تراکنش‌های خرد یکی از بهترین گزینه‌هاست، محدودیت‌هایی که در آن وجود دارد سبب شده است تا نتوان برای تبادلات مالی بزرگ از آن استفاده کرد. در حال حاضر برای ثبت تراکنش‌ها در شبکه لایتنینگ محدودیتی برای حداکثر مبلغ تراکنش‌ها در نظر گرفته شده است که استفاده از لایتنینگ را برای تراکنش‌هایی که مبلغ بالا دارند، غیرممکن می‌کند.

براساس پروتکل‌هایی که در شبکه لایتنینگ در نظر گرفته شده است، در حال حاضر می‌توان تا ۲ بیتکوین را در کانال‌های لایتنینگ سپرده‌گذاری کرد. با وجود اینکه این محدودیت در نگاه اول مشکل‌ساز به نظر می‌رسد، سبب می‌شود تا از بروز برخی مشکلات امنیتی و سوءاستفاده‌ها در انتقال توکن شبکه لایتنینگ جلوگیری شود.

بهتر است بدانید در گذشته محدودیت سپرده‌گذاری در کانال‌های لایتنینگ حداکثر ۰.۵ بیتکوین بوده است، اما با سازوکارهایی که بعدها در نظر گرفته شد، این عدد به ۲ بیتکوین افزایش یافت.

ارتباط مقیاس‌پذیری بلاکچین و شبکه لایتنینگ

اگر به‌تازگی به دنیای بلاکچین و ارزهای دیجیتال وارد شده باشید، احتمالاً بارها با مفهومی ناشناخته به نام مقیاس‌پذیری (Scalability) روبه‌رو شده‌اید.

براساس بررسی‌های انجام‌شده توسط سیگما، مقیاس‌پذیری یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که بسیاری از ارزهای دیجیتال و شبکه‌های بلاکچین با آن روبه‌رو هستند.

مقیاس‌پذیری مفهومی است که به قابلیت میزبانی شبکه‌های بلاکچین از تعداد بالایی از کاربران اشاره دارد. شبکه‌هایی که از مقیاس‌پذیری بالا برخوردارند، با افزایش تعداد کاربران دچار مشکلات مختلف نخواهند شد، اما شبکه‌های که مقیاس‌پذیری پایینی دارند، با افزایش تعداد کاربران با چالش‌های گوناگونی مواجه می‌شوند که سبب می‌شود کاربران تجربه ناخوشایندی از تعامل با شبکه داشته باشند.

مقیاس‌پذیری ضعیف سبب می‌شود زمانی که تعداد کاربران در شبکه‌های بلاکچین افزایش می‌یابد، مدت‌زمان انتظار برای ثبت تراکنش‌ها به‌شدت افزایش پیدا کند. در حال حاضر بسیاری از شبکه‌های بلاکچین به‌دلیل مشکلات مقیاسپذیری سرعت بسیار پایینی دارند؛ به‌طوری‌که برای ثبت یک تراکنش در آن‌ها باید مدت‌زمان قابل‌توجهی صبر کرد.

مقیاس‌پذیری ضعیف ارزهای دیجیتال و شبکه‌های بلاکچین همچنان سبب افزایش کارمزد تراکنش‌ها می‌شود؛ به‌طوری‌که در شبکه‌هایی که مقیاس‌پذیری نامناسبی دارند، کاربران باید کارمزد بالایی را برای ثبت تراکنش‌های خود پرداخت کنند.

شبکه لایتنینگ درواقع برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری بیتکوین به وجود آمده است تا کاربران بتوانند با استفاده از آن تجربه‌ای بهتر از انجام تبادلات مالی خود در بیتکوین داشته باشند.

چالش‌های بیتکوین که لایتنینگ قادر به حل آن نیست

با وجود اینکه شبکه لایتنینگ بسیاری از چالش‌ها و مشکلات پیش ‌روی بیتکوین را رفع کرده است، هنوز هم مشکلاتی وجود دارند که این تکنولوژی قادر به رفع آن‌ها نیست. یکی از مهم‌ترین مشکلات بیتکوین نوسانات بالاست که سبب شده است نتوان از آن برای پرداخت‌های روزمره استفاده کرد.

در حال حاضر بیشتر ارزهای دیجیتال با مشکل نوسانات شدید مواجه هستند. با وجود اینکه راه‌حل‌های مختلفی برای جلوگیری از نوسانات شدید در بازار ارزهای دیجیتال ارائه شده است، هنوز این مشکل ادامه دارد.

کیف پول‌های لایتنینگ بیتکوین

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) چیست و چگونه کار می‌کند؟

برای ثبت تراکنش‌ها در شبکه لایتنینگ باید از کیف پول‌هایی استفاده کرد که از این شبکه پشتیبانی می‌کنند. خوشبختانه در حال حاضر کیف پول‌های معتبر زیادی به وجود آمده‌اند که می‌توان برای ثبت تراکنش‌ها در شبکه لایتنینگ از آن‌ها استفاده کرد. یکی از بهترین کیف پول‌هایی که در این زمینه وجود دارد، فونیکس است.

فونیکس والت یک کیف پول غیر حضانتی به شمار می‌رود که امکان انجام تراکنش‌های شبکه لایتنینگ را با بالاترین امنیت ممکن فراهم می‌کند.

از دیگر کیف پول‌هایی که از شبکه لایتنینگ پشتیبانی می‌کنند، می‌توان به کیف پول بیریز اشاره کرد. این کیف پول برای سیستم‌عامل‌های اندروید و آی ‌او اس طراحی شده است تا کاربران بتوانند به ساده‌ترین شکل ممکن از آن استفاده کنند. کیف پول بیریز بهترین کیف پول شبکه لایتنینگ بوده که از رابط کاربری فوق‌العاده حرفه‌ای برخوردار است. رابط کاربری حرفه‌ای بریز این امکان را به وجود آورده است تا کاربران مبتدی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

سخن پایانی

شبکه لایتنینگ یکی از منحصربه‌فردترین راه‌حل‌هایی است که تاکنون برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری بیتکوین ارائه شده است. این تکنولوژی بسیاری از چالش‌های پیش ‌روی بیتکوین را رفع کرده تا بتوان با استفاده از این ارز دیجیتال به انجام تبادلات مالی روزمره پرداخت.

در حال حاضر شبکه لایتنینگ در میان کاربران به محبوبیت بسیار زیادی دست یافته است؛ به‌طوری‌که درصد قابل‌توجهی از تراکنش‌های بیتکوین از این طریق انجام می‌شود.

پرسش‌های متداول

  • شبکه لایتنینگ چیست؟

شبکه لایتنینگ یک پروتکل پرداخت لایه ۲ است که برای بهبود مقیاس‌پذیری بیتکوین راه‌اندازی شده است.

  • بهترین کیف پول‌های شبکه لایتنینگ چیست؟

بلو والت، موون والت، فونیکس والت و بریز والت جزء بهترین کیف پول‌های شبکه لایتنینگ هستند.

  • مزایای شبکه لایتنینگ چیست؟

کاهش کارمزد و افزایش سرعت ثبت تراکنش‌ها جزء مهم‌ترین مزایای شبکه لایتنینگ به شمار می‌روند.

  • آیا شبکه لایتنینگ در تراست والت پشتیبانی می‌شود؟

خیر، متأسفانه در حال حاضر تراست والت از شبکه لایتنینگ پشتیبانی نمی‌کند.

امتیاز شما به این محتوا

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط مجاز نیست.