در شبکه‌ بیتکوین پروتکل‌های مختلفی تعریف شده است که هر کدام از نودها برای ادامه‌ی فعالیت‌های خود در شبکه باید به پیروی از آن‌ها بپردازند. این پروتکل‌ها سازوکار شبکه‌ی بیت‌کوین را شکل می‌دهد و باعث می‌شود تا تمامی اعضای شبکه بتوانند به صورت هماهنگ در شبکه تعامل نمایند.

در شبکه‌ی بیت‌کوین مانند اکثر شبکه‌های بلاکچین ایجاد تغییرات در پروتکل‌های شبکه هزینه‌های زیادی خواهد داشت؛ این در حالی است که برای رفع بسیاری از چالش‌هایی که این شبکه با آن روبه‌رو است به ناچار باید تغییراتی را ایجاد کرد.

بیشتر بدانید: بلاکچین چیست؟

یکی از اصلی‌ترین راه‌حل‌ها برای حل مشکلات و چالش‌هایی که شبکه‌ی بیت‌کوین با آن روبه‌رو است هارد فورک نامیده می‌شود. با استفاده از هارد فورک این امکان به وجود می‌آید تا به بهترین شکل ممکن به رفع چالش‌های موجود در بیت‌کوین پرداخت و به بهترین شکل ممکن ان را ارتقا داد.

اما پیاده‌سازی هارد فورک هزینه‌های مختلفی به دنبال دارد که همین باعث شده است در بسیاری از مواقع مورد استقبال قرار نگیرد.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که بیت‌کوین با آن روبهرو است مشکلات مربوط به مقیاس‌پذیری است. با وجود این که روزبه‌روز بر تعداد کاربران بیت‌کوین افزوده می‌شود؛ اما در این شبکه همچنان امکان پردازش حجم محدودی از تراکنش‌ها وجود دارد.

با توجه به این که هارد فورک هزینه‌ی زیادی برای شبکه به دنبال خواهد داشت در سال‌های اخیر سافت فورک‌ها به شدت مورد توجه قرار گرفته‌اند. سگویت یکی از سافت فورک‌هایی است که برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری بیتکوین ارائه شده است.

برای این که با سافت فورک سگویت آشنا شوید در ادامه تصمیم گرفته‌ایم در این مطلب از سیگما به معرفی آن بپردازیم پس با ما همراه باشید تا بدانید سگویت چیست و چه کاربردی دارد؟

سگویت (SegWit) چیست؟

سگویت (SegWit) یا Segregated Witness نامی است که به یک ارتقای پروتکل بیتکوین که در سال ۲۰۱۷ پیاده‌سازی شد، داده شده است.

معنی Segwit گواه تفکیک شده است. پیاده‌‌سازی سگویت به مشکلات مقیاس‌پذیری بیتکوین باز می‌گردد. تا سال ۲۰۱۷ برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری بیت‌کوین راه‌حل‌های زیادی ارائه شدند اما متاسفانه اکثر این راه‌حل‌ها به دلیل نواقص خاصی که از آن برخوردار بودند مورد توجه جامعه‌ی بیت‌کوین قرار نگرفتند.

مشکلات مقیاس‌پذیری در بیتکوین جزء بزرگ‌ترین مشکلاتی است که این شبکه هنوز هم با آن روبه‌رو است.

با وجود این که راه‌حل‌هایی مانند SegWit برای حل این مشکل ارائه شده‌اند اما به دلیل عدم پذیرش آن توسط تمامی اعضای شبکه هنوز هم بیتکوین با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند. برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری بیت‌کوین راه‌حل‌های مختلفی وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین راه‌حل‌هایی که می‌توان مورد پیاده‌سازی قرار داد، هارد فورک است.

هارد فورک روشی است که برای ارتقای شبکه‌های بلاکچین مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این روش شبکه‌های بلاکچین به دو بخش تقسیم می‌شوند و اعضای شبکه نیز با توجه به موارد مختلفی که وجود دارد برای انتخاب شبکه‌ی مورد نظر تصمیم خود را اخذ می‌نمایند.

در صورتی که هاردفورک‌ها از جانب اعضای شبکه مورد حمایت قرار نگیرند امکان پیاده‌سازی آن‌ها وجود نخواهد داشت به همین دلیل در بسیاری از شبکه‌های بلاکچین هارد فورک‌ها به سختی پیاده‌سازی می‌شوند.

راه‌حل مناسب‌تر و کم‌هزینه‌تری که برای رفع مشکلات موجود در شبکه‌های بلاکچین وجود دارد سافت فورک است. سافت فورک این امکان را به وجود می‌آورد تا بدون نیاز به تایید تمامی اعضا به ارتقای شبکه پرداخت.

سگویت (Segwit) در واقع یک سافت فورک است که با استفاده از قابلیت‌هایی که دارد این امکان را به وجود آورده تا بتوان مقیا‌س‌پذیری شبکه‌ی بیتکوین را ارتقا داد.

به دلیل این که سگویت (Segwit) یک سافت فورک است نودهایی که در شبکه‌ی بیتکوین حضور دارند این اختیار را خواهند داشت تا از این تکنولوژي استفاده کنند یا آن را نادیده بگیرند. در حال حاضر با توجه به این که هر کدام از نودها در بیت‌کوین از منافع خاصی برخوردارند برخی از نودها سگویت را پذیرفته‌اند و برخی نیز هنوز آن را مورد پذیرش قرار نداده‌اند.

نکته‌ای که در رابطه با سگویت باید بدانید این است که این ارتقا هیچگونه تغییری در پروتکل‌های اصلی بیتکوین به وجود نمی‌آورد. این موضوع باعث شده است تا نودهایی که از آن استفاده نمی‌کنند نیز بتوانند به صورت استاندارد به ثبت تراکنش‌ها در شبکه بپردازند.

نحوه کار سگویت چگونه است؟

Segwit مخفف Segregate Witnesses به معنای جداسازی و تفکیک گواه تراکنش‌ها است. در این تکنولوژی برای بهبود مقیاس‌پذیری شبکه بلاکچین گواه تراکنش‌ها از سایر قسمت‌های آن جدا می‌شود تا بدین طریق حجم تراکنش‌ها کاهش پیدا کند.

نحوه کار سگویت به این صورت است که برای کاهش حجم تراکنش‌ها به حذف امضاهای دیجیتال از تراکنش‌ها می‌پردازد. به دلیل این که در شبکه‌ی بیتکوین حجم تراکنش‌هایی که در یک بلاک قرار می‌گیرد محدود است، ماینرها می‌توانند در یک بازه‌ی زمانی مشخص تنها تعداد محدودی از تراکنش‌ها را مورد تایید قرار دهند.

این موضوع باعث می‌شود تا سرعت تایید تراکنش‌ها در شبکه پایین باشد و کاربران مجبور باشند برای تایید تراکنش‌های خود مدت زمان زیادی صبر نمایند.

سگویت با حذف امضا از سایر اطلاعاتی که در تراکنش‌ها وجود دارد این امکان را برای ماینرها به وجود آورده است تا در یک واحد زمانی تعداد بیشتری از تراکنش‌ها را مورد پردازش قرار دهند.

در واقع سگویت باعث افزایش حجم تراکنش‌ها در بلاک‌ها نخواهد شد، بلکه با استفاده از راهکاری که در نظر گرفته است امکان قرار دادن تعداد بیشتری از تراکنش‌ها را در یک بلاک به وجود می‌آورد.

سگویت یک راه‌حل غیر اجباری برای رفع مشکلات مقیاس‌پذیری بیتکوین به‌شمار می‌رود. به این معنی که کاربران می‌توانند در تراکنش‌هایی که انجام می‌دهند در رابطه با انتخاب سگویت آزادی عمل داشته باشند.

برای استفاده از سگویت برای انجام تراکنش‌ها از آدرس‌های سگویت استفاده می‌شود. کاربرانی که از آدرس‌های سگویت استفاده می‌کنند، می‌توانند با سرعت بیشتر به ثبت تراکنش‌های خود بپردازند. ثبت تراکنش‌ها با آدرس سگویت (Segwit) باعش کاهش کارمزد نیز می‌شود. اما با این وجود بدون استفاده از سگویت هم امکان ثبت تراکنش‌ها برای تمامی کاربران وجود خواهد داشت.

بهتر است بدانید بدون استفاده از سگویت در هر کدام از بلاک‌ها در شبکه‌ی بیتکوین تنها امکان قرار دادن ۱۴۵۰ تراکنش وجود خواهد داشت؛ این در حالی است که سگویت این امکان را به وجود می‌آورد تا در هر کدام از بلاک‌ها چیزی در حدود ۲۷۰۰ تراکنش‌ را قرار داد که این باعث می‌شود مقیاس‌پذیری بیتکوین به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند.

مزایا و معایب سگویت از زبان سیگما

سگویت مانند تمامی اپگرید‌ها و راه‌حل‌هایی که برای چالش‌های شبکه‌ی بیتکوین ارائه شده از مزایا و معایبی خاصی برخوردار است؛ به همین دلیل تمامی افراد قبل از هر چیز باید بدانند مزایا و معایب سگویت چیست؟

مزایای سگویت باعث شده است تا در سال‌های اخیر استفاده از آن به شدت افزایش پیدا کند. بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند با استفاده از سگویت تراکنش‌های ارزان‌تر و سریع‌تری را ثبت کنند؛ این در حالی است که این راه‌حل هنوز هم به طور گسترده مورد پذیرش قرار نگرفته‌ است و بسیاری از نودها در شبکه‌‌ی بیتکوین به پیاده‌سازی آن نمی‌پردازند.

مزایای سگویت (Segwit)

در رابطه با این که مهم‌ترین مزیت سگویت چیست باید بدانید که مهم‌ترین مزیت این راه‌حل قطعا افزایش سرعت شبکه خواهد بود. با وجود این که راه‌حل‌های زیادی برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری بیتکوین ارائه شده‌اند؛ اما سگویت به علت مزایای قابل توجهی که دارد به شدت مورد توجه قرار گرفته‌ است. سگویت این امکان را به وجود می‌آورد تا با امنیت بالا به ثبت تراکنش‌های ارزان پرداخت.

استفاده از سگویت (Segwit) باعث کاهش امنیت تراکنش‌ها نخواهد شد؛ این موضوع باعث می‌شود تا تمامی کاربران بتوانند بدون نگرانی به استفاده از این تکنولوژ‌ی بپردازند.

سگویت باعث افزایش سرعت ثبت تراکنش‌ها در شبکه‌ی بیتکوین می‌شود. به دلیل این که در شبکه‌ی بیتکوین ماینرها می‌توانند تنها حجم مشخصی از تراکنش‌ها را در یک بلاک قرار دهند، سگویت باعث خواهد شد تا بتوان مدت زمان ثبت تراکنش‌ها را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

در حال حاضر بسیاری از کیف‌پول‌ها از سگویت پشتیبانی می‌کنند. این موضوع باعث شده است تا تمامی کاربران بتوانند در صورت تمایل به استفاده از سگویت برای انجام تراکنش‌های خود بپردازند.

استفاده از سگویت برای افراد مبتدی نیز کار بسیار ساده‌ای به شمار می‌رود چون اکثر کیف‌پول‌ها رابط کاربری ساده‌ای را برای استفاده از این راه‌حل طراحی کرده‌اند.

از دیگر مزایای سگویت می‌توان به پشتیبانی آن توسط اکثر صرافی‌ها اشاره کرد. در حال حاضر درصد قابل توجهی از صرافی‌های معتبر از سگویت پشتیبانی می‌کنند؛ به همین دلیل کاربران می‌توانند در تبادلات مالی مختلفی که در این صرافی‌ها انجام می‌دهند از سگویت استفاده کنند و بدین ترتیب کارمزد تراکنش‌های خود را کاهش دهند.

معایب سگویت (Segwit)

سگویت (Segwit) با وجود مزایایی که دارد هنوز توسط تمامی مشارکت‌کنندگان در شبکه‌ی بیتکوین مورد پذیرش قرار نگرفته است. برای این که بدانید دلیل عدم مشارکت‌هایی که در این رابطه وجود دارد چیست؟ باید بدانید معایب سگویت چیست و چه مشکلاتی برای مشارکت‌کنندگان در شبکه‌ی بیتکوین به وجود آورده است.

یکی از مهم‌ترین معایب سگویت کاهش کارمزد تراکنش‌ها است. با وجود این که کاهش کارمزد تراکنش‌ها برای کاربران امری مطلوب تلقی خواهد شد؛ اما این موضوع برای ماینرها و اکثر مشارکت‌کنندگان در شبکه‌ی بیتکوین چندان قابل قبول نخواهد بود.

سگویت (Segwit) باعث می‌شود تا ماینرهایی که در شبکه‌ی بیتکوین به پردازش و ثبت تراکنش‌ها می‌پردازند کارمزد کمتری پرداخت کنند به همین دلیل ماینر‌ها اصلی‌ترین مخالفان سگویت هستند. سگویت راه‌حلی کاملا توافقی است.

این موضوع باعث شده است تا درصد قابل توجهی از مشارکت‌‌کنندگان در شبکه‌ی بیتکوین آن را مورد پذیرش قرار ندهند. بسیاری از کارشناسان معتقدند سگویت باعث تفکیک جامعه‌ی بیت‌کوین کور شده است و مشکلات مختلفی را در این رابطه به وجود آورده است که این مورد را هم می‌توان به عنوان معایب تکنولوژي سگویت معرفی کرد.

سگویت با وجود این که باعث افزایش سرعت تایید تراکنش‌ها در شبکه می‌شود اما سرعت پردازش تراکنش‌ها را کاهش می‌دهد. ماینرهایی که قصد دارند از پروتکل سگویت برای تایید تراکنش‌ها استفاده کنند باید منابع بیشتری را برای پردازش به‌کار گیرند.

سگویت در حال حاضر در بسیاری از کیف‌پول‌ها، صرافی‌ها و پلتفرم‌های دیفای مورد پشتیبانی قرار می‌گیرد؛ اما هنوز هم پلتفرم‌هایی وجود دارند که به پشتیبانی از سگویت (Segwit) نمی‌پردازند که این موضوع باعث می‌شود در برخی از موارد امکان استفاده از سگویت وجود نداشته باشد.

انواع آدرس سگویت به چه صورت است؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید بدانید این است که انواع آدرس سگویت چیست و هر کدام از آدرس‌ها چه کاربردی دارند؟ آشنایی با آدرس‌های سگویت اهمیت زیادی برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بیتکوین دارد چون استفاده از هر کدام از آدرس‌ها مزایای مختلفی را به دنبال خواهد داشت.

آدرس‌های سگویت انواع مختلفی دارند که با استفاده از آن‌ها کاربران می‌توانند به ثبت معاملات خود بپردازند. قبل از این که با آدرس‌های سگویت آشنا شوید بهتر است با آدرس‌های Legacy آشنایی پیدا کنید.

آدرس‌های Legacy آدرس‌هایی هستند که به صورت پیش‌فرض در شبکه‌ی بیتکوین مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آدرس‌ها با عدد یک شروع می‌شوند به همین دلیل می‌توان به سادگی به شناسایی آن پرداخت.

آدرس‌های لگاسی برای ثبت تراکنش‌های بیتکوین بدون استفاده از سگویت مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از ادرس‌های لگاسی کاربران می‌توانند تراکنش‌های خود را به صورت معمول در شبکه‌ی بیتکوین ثبت نمایند.

کاربرانی که به هر دلیل قصد استفاده از سگویت را ندارند می‌توانند از آدرس‌های لگاسی استفاده کنند. نکته‌ای که در این رابطه باید بدانید این است که با استفاده از آدرس‌های لگاسی این امکان وجود دارد تا به ادرس‌های سگویت نیز به ارسال بیت‌کوین پرداخت. اما کاربرانی که با آدرس لگاسی به آدرس سگویت به ارسال بیتکوین می‌پردازند باید کارمزد بیشتری را پرداخت نمایند.

تمامی کیف‌پول‌های بیتکوین از آدرس‌های لگاسی پشتیبانی می‌کنند به همین دلیل کاربرانی که قصد دارند به صورت عادی به ثبت تراکنش‌های بیتکوین بپردازند، می‌توانند به استفاده از تمامی کیف‌پول‌ها بپردازند اما آدرس‌های سگویت تنها در برخی از کیف‌پول‌ها پشتیبانی می‌شوند.

Nested Segwit, Native SegWite و Taproot جزء آدرس‌های سگویت به شمار می‌روند که هر کدام از مشخصه‌های خاصی برخوردارند به طوری که می‌توان آن‌ها را به راحتی شناسایی کرد.

آدرس‌های Nested SegWit با عدد 3 شروع می‌شوند. با استفاده از آدرس‌های Nested SegWit می‌توان به ثبت تراکنش‌های غیر بومی بیت‌کوین پرداخت. برای ثبت تراکنش‌های بومی سگویت باید به استفاده از آدرس‌های Bech32 پرداخت.

این آدرس‌ها با bc1q اغاز می‌شوند. در سال‌های اخیر بسیاری از صرافی‌ها و کیف‌پول‌ها به پشتیبانی از این آدرس‌ها پرداخته‌اند تا کاربران بتوانند برای ثبت تراکنش‌های سگویت (Segwit) از آن‌ها استفاده نمایند.

کدام صرافیها و کیفپولها از سگویت پشتیبانی میکنند؟

در حال حاضر تعداد صرافی‌ها و کیف‌پول‌هایی که از سگویت پشتیبانی می‌کنند به شدت افزایش یافته است. درصد قابل توجهی از صرافی‌ها به پشتیبانی از ادرس‌های سگویت می‌پردازند تا کاربران بتوانند با استفاده از آن تراکنش‌های ارزان‌تر و سریع‌تر را در شبکه‌ی بیتکوین ثبت نمایند.

از میان صرافی‌هایی که به پشتیبانی از سگویت می‌پردازند می‌توان به جمینی، کراکن، لوکال‌بیت‌کوینز، بیت‌‌استمپ و هیت‌بی‌تی‌سی اشاره کرد. این صرافی‌ها از اعتبار بالایی برخوردارند به همین دلیل جزء بهترین گزینه‌ها برای معامله بیتکوین به‌شمار خواهند رفت.

نکته‌ای که در رابطه با این صرافی‌ها باید بدانید این است که متاسفانه اکثر آن‌ها محدودیت‌های مختلفی را برای عضویت کاربران ایرانی به وجود اورده‌اند.

برای انتخاب کیف‌پول‌هایی که از سگویت پشتیبانی می‌کنند نیز گزینه‌های زیادی وجود دارد. در حال حاضر اکثر کیف‌پول‌های دیجیتال به پشتیبانی از آدرس‌های سگویت می‌پردازند. خوشبختانه کاربران می‌توانند برای ثبت تراکنش‌های سگویت از کیف‌پول‌های سخت‌افزاری نیز استفاده نمایند.

از میان بهترین کیف‌پول‌های سخت‌افزاری بیتکوین که از سگویت پشتیبانی می‌کنند، می‌توان به لجر نانو و ترزور اشاره کرد. این کیف‌پول‌ها با امنیت بالایی که برای دارایی‌های دیجیتال تامین می‌کنند بهترین گزینه برای نگهداری از ارزهای دیجیتال خواهند بود.

کیف‌پول‌های نرم‌افزاری زیادی نیز وجود دارند که از آدرس‌های سگویت پشتیبانی می‌کنند. استفاده از کیف‌پول‌های نرم‌افزاری باعث می‌شود تا بتوان به ساده‌ترین شکل ممکن به ثبت تراکنش‌های سگویت پرداخت. تراست والت، اکسوسدوس، بیت‌باکس،سامورایی ولت و گرین ادرس‌ جزء بهترین کیف‌پول‌های نرم‌افزاری بیت‌کوین هستند که به پشتیبانی از سگویت می‌پردازند.

سخن‌پایانی!

در سال‌های اخیر راه‌حل‌های زیادی برای بهبود مقیاس‌پذیری بیت‌کوین ارائه شده است؛ اما از میان تمامی آن‌ها، سگویت جزء بهترین راه‌حل‌ها بوده‌ است. در حال حاضر بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند برای کاهش کارمزد و افزایش سرعت تراکنش‌ها در شبکه‌ی بیت‌کوین از سگویت استفاده کنند.

سوالات متداول!

  • سگویت چیست؟

سگویت راه‌حلی برای بهبود مقیاس‌پذیری بیت‌کوین است که حجم تراکنش‌ها را در بلاک‌ها کاهش می‌دهد.

  • مزایای سگویت چیست؟

کاهش کارمزد تراکنش‌ها، افزایش سرعت شبکه و امنیت بالا از مزایای سگویت به شمار می‌رود.

  • کدام کیف‌پول‌ها از سگویت پشتیبانی میکنند؟

لجر نانو، ترزور، الکتروم، تراست والت و سامورایی‌ والت جزء کیف‌پول‌هایی هستند که از سگویت پشتیبانی می‌کنند.

4.5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط مجاز نیست.