اخبار کوتاه را در بخش اخبار فوری ارز دیجیتال سایت آکادمی بیت پین دنبال کنید!
صرافی کوینکس آدرس‌های واریزی شبکه ترون (TRON) را ارتقا داد
درآمد 3350 اتریوم برای آربیتروم DAO حاصل از کارمزد تراکنش‌ها

هزاران ارز دیجیتال مختلف ارائه شده‌اند که هرکدام هدف و برنامه خاص خود را دارند. مهم‌ترین چیز در مورد این ارزهای دیجیتال این است که آن‌ها نوسانات بسیاری را در طول روز تجربه می‌کنند. حتی نوسان برخی از آن‌ها لحظه‌ای است.

اما یک سری از ارزهای دیجیتال هستند که با هدف تثبیت قیمت در بازار ارزهای دیجیتال طراحی شده‌اند؛‌ به همین خاطر قیمت نسبتاً ثابتی دارند و تحت عنوان استیبل‌ کوین شناخته می‌شوند.

ممکن است شما نیز چیزهای بسیاری را در مورد آن‌ها شنیده باشید. پس اگر شما نیز مایلید بدانید استیبل‌ کوین چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، با ما در این مطلب از سیگما همراه شوید.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین «Stablecoin» یک نوع ارز دیجیتال است که آن را به عنوان «ارز دیجیتال باثبات» یا «ارز دیجیتال پایدار» می‌شناسند.

ارزهای دیجیتال همچون بیتکوین، اتر و… مزایای بسیاری را ارائه می‌کنند که یکی از اساسی‌ترین آن‌ها، داشتن یک ساختار غیرمتمرکز است که آن‌ها را از کنترل و نظارت یک دولت یا نهاد خاص بی‌نیاز می‌کند.

اما این رمزارزها یک نقطه ضعف کلیدی هم دارد و آن این است که قیمت ارزهای دیجیتال غیرقابل پیش‌بینی است و تمایل به نوسان دارند؛ این نوسان در اغلب مواقع نیز با شدت همراه است.

این امر استفاده از آن‌ها برای مردم عادی را سخت می‌کند. به طور کلی، افراد دوست دارند بدانند که پول یا دارایی آن‌ها در یک هفته آینده چقدر ارزش دارد. این مار هم برای امنیت و هم برای امرار معاش ضرورت دارد. ارائه انواع استیبل کوین می‌تواند این شکاف را پر کند.

در وصف بیشتر استیبل‌ کوین‌ها می‌توان گفت:

  • استیبل کوین نوعی ارز دیجیتال است که ارزش آن برای تثبیت قیمت آن به کلاس دارایی دیگری مانند ارز فیات یا طلا متصل می‌شود.
  • استیبل کوین‌ها سعی می‌کنند با گره زدن ارزش ارزهای دیجیتال به سایر دارایی‌های با ثبات‌تر مانند ارزهای فیات (ارزهای صادر شده توسط دولت‌ها مانند دلار، یورور و…) با نوسانات قیمت مقابله کنند.
  • معمولاً، نهادی که پشت استیبل کوین قرار دارد، یک «ذخیره» ایجاد می‌کند که در آن دارایی یا سبدی از دارایی‌های پشتوانه استیبل ‌کوین را به‌طور امن ذخیره می‌کند. (برای مثال، یک میلیون دلار در یک بانک قدیمی برای پشتیبانی از یک میلیون واحد از یک استیبل کوین)

با توجه به آن‌چه که گفته شد، مشخص می‌شود که استیبل کوین یا stablecoin چیست و چرا ایجاد شده است. استیبل‌ کوین‌ها برای حفظ ثبات خود به یک دارایی دیگر وابسته هستند که معمولاً آن دارایی دلار آمریکا است. اما استیبل ‌کوین‌ها انواع مختلفی دارند که به دارایی‌های دیگری متصل می‌شود. در ادامه به بررسی آن‌ها نیز خواهیم پرداخت.

تاریخچه ساخت استیبل کوین‌ها

استیبل کوین‌ها سابقه چندان طولانی ندارند. به طوری‌که تاریخچه ایجاد اولین استیبل کوین‌ها به سال ۲۰۱۴ میلادی باز می‌گردد.

به دنبال آن در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ و پس از آن نیز نمونه‌های بیشتری از این نوع ارزهای دیجیتال عرضه شدند که کاربرد استیبل کوین‌ها را گسترش دادند.

امروزه این نوع از ارزهای دیجیتال جایگاه مشخصی در بازار کریپتوکارنسی‌ها دارند و در شبکه‌های رمزارزی کاربردهای ویژه‌ای را در بر می‌گیرند.

دلیل اهمیت stablecoin چیست؟

برای اینکه بدانیم دلیل اهمیت stablecoin چیست، باید به کاربرد اولیه این استیبل کوین‌ها توجه داشته باشیم. طبیعتاً میل ذاتی ارزهای دیجیتال به نوسانات شدید سبب ناامنی این بازار برای بسیاری از افراد می‌شود. اما وجود استیبل کوین‌ها می‌تواند تا حدودی امنیت را برای این بازار پرنوسان فراهم کند.

همچنین استیبل کوین‌ها امکان انتقال سریع و ارزان ارزش برای کاربران خود را فراهم می‌کنند که به نسبت سایر ارزهای دیجیتال برای این نقل و انتقالات اولویت دارند!

با استیبل کوین چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

استفاده اولیه از یک استیبل کوین، تسهیل معاملات در مبادلات رمزارزی است. در واقع به‌جای خرید مستقیم بیتکوین یا هر ارز دیجیتال دیگر با ارزهای فیات مانند دلار، یورو یا…، معامله‌گران اغلب ارز فیات خود را با یک استیبل کوین مبادله می‌کنند؛ سپس معامله‌ای را با استیبل کوین برای ارز دیجیتال دیگری مانند بیتکوین یا اتر را به انجام می‌رسانند.

در واقع یک استیبل کوین مانند تتر به «دلار کریپتو» مشهور است و داشتن این استیبل ‌کوین، نوعی نقدینگی برای کاربران محسوب می‌شود که می‌توانند با آن سایر ارزهای دیجیتال را بدون واسطه خریداری کنند.

اگرچه معامله‌گران رمزارز پیشرفته ممکن است از استیبل کوین‌ها برای اهداف مختلف، از جمله سرمایه‌گذاری و وام‌دهی نیز استفاده کنند، اما بیشتر کاربران مبتدی از این ارزها برای کاهش هزینه‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند.

دلیل این امر آن است که بسیاری از صرافی‌ها برای مبادله دلار آمریکا با یک استیبل کوین هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند. به عنوان مثال، صرافی کوین‌بیس «Coinbase» هیچ کارمزدی را از USDC به دلار آمریکا دریافت نمی‌کند.

اگر به دنبال نقد کردن سریع بیتکوین با قیمت مشخص هستید، می‌توانید آن را به یک موجودیت با نوسان کمتر مانند استیبل ‌کوین‌هایی چون یو‌اس‌دی کوین «USDC »یا تتر «USDT» انتقال دهید!

مزایای استیبل‌ کوین‌ها

استیبل کوین‌ها مزایای بسیاری را در بر می‌گیرند که وجود آن‌ها برای جامعه کریپتو را ضروری می‌کند. از جمله این مزایا می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • دارای هزینه‌های تراکنش اندک
  • دارای نوسان قیمت بسیار اندک
  • امکان انجام تراکنش‌های سریع و امن
  • محافظت از سرمایه در برابر سقوط ارزش ارز ملی دارایی‌ها
  • قابلیت جایگزینی بالاتر برای ارزهای فیات به نسبت سایر ارزهای دیجیتال
  • کاربرد آسان برای کاربران

موارد فوق برخی از مزایای اصلی استیبل‌ کوین‌ها یا ارزهای دیجیتال پایدار هستند که به وجود آن‌ها ضرورت می‌بخشد. البته مزایای بیشتری را نیز می‌توان به لیست فوق اضافه کرد. اما جلوگیری از نوسانات شدید در بازار، همچنان اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد استیبل‌ کوین‌ها است.

معایب استیبل ‌کوین‌ها

استیبل ‌کوین‌ها در کنار مزیت‌های زیادی که دارند، با مشکلات و محدودیت‌هایی نیز روبه‌رو هستند که از جمله آن‌ها می‌توان دو مورد عمده زیر را نام برد:

  • متمرکز بودن
  • احتمال نوسان شدید
  • بازده کمتر در سرمایه‌گذاری‌ها

استیبل ‌کوین‌ها به دلیل اینکه به دارایی فیزیکی متصل هستند، به اندازه دیگر ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز نیستند، بلکه تا حدودی ارزهای دیجیتال متمرکز محسوب می‌شوند.

همچنین استیبل کوین نیز نوعی ارز دیجیتال است که ممکن است نتواند تا همیشه ثبات قیمت خود را حفظ کند و بالاخره شاید نوسان قیمت شارپی را تجربه کند، اما زمان نوسان شدید این نوع از ارزهای دیجیتال مانند دیگر رمزارزها مشخص نیست!

انواع استیبل کوین

همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد، استیبل ‌کوین‌ها انواع مختلفی دارند.

در واقع انواع استیبل کوین‌ها برحسب نوع پشتیبانی و وثیقه فیزیکی که دارند از هم متمایز می‌شوند. بنابراین انواع استیبل کوین‌ها به این قرار هستند:

  • استیبل کوین با پشتوانه ارز فیات

ارزهای فیات «Fiat» به ارزهای ارائه شده و صادر شده توسط دولت‌ها گفته می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان دلار، یورو و… را نام برد.

استیبل کوین‌ها با پشتوانه ارز فیات از رایج‌ترین استیبل‌ کوین‌ها هستند. با توجه به مقبولیت و کاربرد گسترده‌ای که ارزهای فیات در سیستم اقتصادی دارند، داشتن پشتوانه این نوع از ارزها توانسته است پشتوانه مناسبی برای استیبل ‌کوین‌ها بسازد.

البته استیبل کوین با پشتوانه ارز فیات، متمرکز‌ترین نوع استیبل ‌کوین نیز محسوب می‌شود و معمولاً با ارزهای فیات مانند دلار رابطه ۱:۱ دارند. یعنی هر واحد از استیبل کوین برابر با یک دلار است. از جمله مشهورترین استیبل کوین با پشتوانه فیات می‌توان تتر «Tether» را نام برد. در وصف بیشتر قابلیت این نوع از ارزهای پایدار می‌توان گفت:

  • نحوه استفاده از این استیبل کوین‌ها دقیقاً مانند پول فیزیکی است.
  • این نوع استیبل کوین‌ها برای تأیید اعتبار، نیازمند ممیزی خارجی هستند.
  • به ازای هر یک واحد از استیبل‌ کوین با پشتوانه فیات، باید به همان اندازه ارز فیات نیز به‌عنوان پشتوانه در نظر گرفته شود.

شرکت‌هایی که استیبل کوین با پشتوانه فیات را ارائه می‌کنند، نهادهای مالی بزرگ در کشورهای مختلف هستند. بنابراین برای نقل‌وانتقال این نوع از ارزهای دیجیتال، باید به نهادها و شرکت‌ها ارائه کننده آن‌ها اعتماد داشت!

  • استیبل کوین با پشتوانه کالا

استیبل کوین با پشتوانه کالا، همان‌طور که نام آن هم مشخص است، دارای پشتوانه فیزیکی از نوع یک کالای با ارزش است.

این نوع کالا می‌تواند شامل فلزات گرانبها همچون طلا، الماس و… باشد که البته طلا کاربرد بیشتری دارد. در این نوع استیبل ‌کوین‌ها، هر توکن یا هر واحد از استیبل کوین، نشان‌دهنده مقدار مشخصی از طلا است.

برای مثال، هر واحد استیبل کوین برابر یک گرم طلا است. معمولاً دریافت این نوع استیبل ‌کوین‌ها به نسبت نمونه قبلی با پیچیدگی بیشتری همراه است.

به طوری‌که خود طلای فیزیکی نزد متولی آن یا یک شخص مطمئن ذخیره می‌شود. کاربر باید ابتدا برای خرید فیزیکی طلا اقدام کرده و سپس شرکت واسط در ازای گرفتن طلای فرد، به وی استیبل کوین می‌دهد.

وقتی استیبل ‌کوین‌های مربوطه توسط واسط مالی وارد چرخه دادوستد شدند، کاربر امکان انجام معامله با آن را خواهد داشت. در وصف دیگر ویژگی‌های این نوع استیبل‌ کوین می‌توان گفت:

  • مراحل حسابرسی این نوع استیبل ‌کوین‌ها با صرف وقت و هزینه همراه است.
  • این نوع توکن‌ها قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند.
  • قیمت کالای ملموس و واقعی پشتوانه این توکن‌ها تا حد زیادی پایدار است.

بیشتر افراد بخاطر پیچیدگی تراکنش‌ها در این نوع دارایی‌ها، از آن استقبال چندانی نمی‌کنند. بلکه بیشتر سرمایه‌گذاران به استفاده از آن تمایل دارند. در واقع محبوبیت این نوع استیبل‌ کوین‌ها به نسبت توکن‌های با پشتوانه فیات کمتر است!

  • استیبل کوین با پشتوانه ارز دیجیتال

این نوع از استیبل ‌کوین‌ها همان‌طور که از نام آن‌ها نیز مشخص است، توسط سایر ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌شوند. البته ارزهای دیجیتال با سرمایه عظیم مانند بیتکوین و اتریوم به عنوان پشتوانه آن‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

با توجه به اینکه یک ارز دیجیتال به تنهایی نمی‌تواند پشتوانه قابل اعتمادی باشد، از ترکیب چند ارز دیجیتال به‌عنوان پشتوانه استفاده می‌شود. از جمله ویژگی‌های این نوع از استیبل ‌کوین‌ها نیز می‌توان به چنین مواردی اشاره کرد:

  • این استیبل‌ کوین‌ها غیرمتمرکز هستند.
  • این توکن‌ها برای کنترل تراکنش‌ها به حسابرسی بیرونی نیاز ندارند.
  • این توکن‌ها به دلیل این که پشتوانه آن‌ها ارزهای دیجیتال است، به نسبت سایر استیبل ‌کوین‌ها بی‌ثبات‌تر هستند.
  • این استیبل ‌کوین‌ها توسط مجموعه‌ای از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌شوند. چراکه در این شرایط ریسک نوسان قیمت کریپتوکارنسی‌ها توزیع شده و احتمال ضررهای هنگفت را کاهش می‌دهد.
  • اگر ارزهای دیجیتال پشتوانه این استیبل ‌کوین‌ها تا حد مشخصی سقوط کند، این استیبل‌ کوین‌ها خود به خود منحل خواهند شد!
  • از جمله ارزهای دیجیتال با پشتوانه رمزارز می‌توان استیبل ‌کوین دای «DAI» را نام برد که توسط ارزهای دیجیتالی چون اتر «ETH»، بت «BAT»، لینک «LINK» و… پشتیبانی می‌شود.

ذخیره و استفاده از این نوع استیبل‌ کوین‌ها به دلیل ماهیت غیرمتمرکزی که دارند، بدون واسطه صورت می‌گیرد. همچنین این توکن‌ها سیستم تراکنش و نقلوانتقال ساده‌ای برای کاربران دارند.

  • استیبل کوین بدون پشتوانه

شاید برایتان جالب باشد بدانید که استیبل‌ کوین‌ها از نوع بدون پشتوانه هم ارائه شده‌اند که به آن‌ها استیبل کوین الگوریتمی نیز گفته می‌شود.

در واقع عملکرد این نوع از توکن‌ها به بانک مرکزی شباهت دارد. افزایش یا کاهش عرضه این توکن‌ها با مکانیزم توافقی صورت می‌گیرد که شبیه به فرآیند چاپ اسکناس در بانک مرکزی است.

وقتی تقاضای کلی افزایش پیدا می‌کند، توکن‌های جدید نیز ارائه می‌شوند تا قیمت به سطح پایدار برگردد. به عبارت دیگر، ثبات قیمت این دسته از استیبل‌ کوین‌ها توسط کدهای موجود در قراردادهای هوشمند آن‌ها برقرار می‌شود. از جمله ویژگی‌های این نوع از استیبل‌ کوین‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • استیبل کوین‌های بدون پشتوانه غیر متمرکز هستند.
  • این نوع ارزهای دیجیتال نیازی به وثیقه ندارند.
  • سیستم استیبل‌ کوین‌های بدون پشتوانه بر منطق پیچیده استوار است و کلاً پیچیده است!
  • در این توکن‌ها چون قیمت برحسب عرضه و تقاضای بازار تنظیم می‌شود، ثبات قیمت بیشتری وجود دارد.

کار با استیبل کوین بدون پشتوانه نیز به سادگی امکان‌پذیر است. به طوری‌که کاربر بدون گذاشتن وثیقه می‌تواند پس از درخواست، استیبل کوین‌های خود را دریافت نماید.

می‌بینید که استیبل کوین‌ها دارای انواع مختلفی هستند که هریک کاربردهای خاص خود را دارند. در واقع معامله‌گران، تأمین کنندگان نقدینگی، سرمایه‌گذاران و توسعه‌دهندگان حوزه کریپتو برحسب نیاز خود می‌توانند بهترین نوع استیبل ‌کوین‌ها را برای فعالیت خود برگزینند.

ریسک و خطرات نگهداری استیبل ‌کوین‌ها

در گزارش تحقیقاتی کنگره آمریکا در سال ۲۰۲۱ آمده است که صنعت استیبل کوین‌ها به‌اندازه کافی قانون‌گذاری نشده است. در این گزارش آمده است که استیبل کوین‌هایی که توسط دارایی‌های امن و نقدینگی مناسب پشتیبانی نمی‌شوند و همچنین استانداردهای نظارتی لازم را ندارند، به‌صورت بالقوه سبب بی‌ثباتی بازارهای مالی می‌شوند.

آسیب‌های وارد شده از جانب این نوع از دارایی‌ها به دلیل عدم اطلاع‌رسانی شفاف در رابطه با ریسک سرمایه‌گذاری و نیز دارایی‌های پشتوانه آن‌ها، می‌تواند تشدید شود. ممکن است در نگاه اول استیبل کوین‌ها در مقایسه با ارزهای دیجیتال دیگر کم‌خطر به نظر برسد.

اما استیبل کوین‌ها برخی از ریسک‌های معمولی کریپتو و حداقل یکی از ریسک‌های خاص خود را دارند که این ریسک‌ها به قرار زیر هستند:

  • ریسک امنیتی

استیبل کوین‌ها مانند سایر ارزهای دیجیتال باید در جایی نگهداری شوند، چه کیف‌پول دیجیتالی شما باشد و چه در صرافی؛ اما این نگهداری خطراتی را به همراه دارد زیرا یک پلتفرم معاملاتی ممکن است به اندازه کافی امن نباشد یا در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر باشد.

بنابراین استیبل‌ کوین‌ها نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال با خطر هک و حملات مجازی روبه‌رو هستند و از این نظر امن‌تر از سایر ارزهای دیجیتال نیستند!

  • ریسک غیرمتمرکز بودن

در حالی که به نظر می‌رسد استیبل‌ کوین‌ها نیز تا حدودی غیرمتمرکز هستند، اما در حقیقت شما با چندین طرف در یک تراکنش سروکار دارید، از جمله بانکی که ذخایر استیبل کوین را در اختیار دارد و سازمانی که استیبل کوین را صادر می‌کند.

این طرف‌ها باید فعالیت‌های صحیحی را از نظر امنیت، توزیع و… انجام دهند تا استیبل کوین ارزش خود را حفظ کرده و مورد تأیید جامعه قرار بگیرد. بنابراین متمرکز بودن استیبل کوین‌ها سبب می‌شود تا این ارزها به اندازه‌ی سایر ارزهای دیجیتال که ساختار کاملاً غیرمتمرکز دارند، مورد اعتماد نباشند!

  • ریسک ذخیره

یک عنصر کلیدی اکوسیستم استیبل کوین، ذخایر پشتوانه یک استیبل کوین است. این ذخایر آخرین پشتیبان برای ارزش یک استیبل کوین هستند. بدون آن‌ها، صادرکننده ارز نمی‌تواند ارزش یک استیبل کوین را با اطمینان کامل تضمین کند.

بنابراین وابستگی استیبل کوین‌ها به ارزش ذخایر و وثیقه‌هایی که دارند، می‌تواند یک ریسک برای استفاده از این ارزها در برابر ارزهای دیجیتال دیگری باشد که به هیچ پشتوانه یا منبع دیگری متصل نیستند!

  • ریسک عدم اطمینان

اگر یک استیبل کوین به اندازه کافی توسط دارایی‌های سخت، به ویژه پول نقد پشتیبانی نشود، ممکن است دچار رکود شده و از ثبات قیمت خارج شود. این همان اتفاقی است که در ماه می 2022 برای استیبل کوین الگوریتمی ترا یو‌اس‌دی «TerraUSD» رخ داد؛ چراکه با پول نقد پشتیبانی نشد، بلکه توسط ارزهای دیجیتال دیگر پشتیبانی شده بود. قیمت این استیبل کوین در بازار وارد روند نزولی شارپ شد؛ چراکه معامله‌گران اعتماد خود به توانایی آن را در بازار از دست دادند!

می‌بینید که حتی استفاده از استیبل ‌کوین‌ها که ارزهای دیجیتال پایدار هستند نیز با ریسک‌های فراوانی برای کاربران همراه است. در واقع بازار ارزهای دیجیتال و در کل حوزه کریپتو یک اکوسیستم بسیار پویا با نوسانات، ریسک‌ها و فرصت‌های بیشماری است که فعالیت در آن را به یک ماجراجویی پرهیجان و البته خطرناک تبدیل می‌کند!

محبوب‌ترین استیبل کوین‌ها در نزد کاربران کدامند؟

همان‌طور که گفته شد، استیبل کوین‌های با پشتوانه ارز فیات به نسبت دیگر انواع استیبل کوین از محبوبیت بیشتر برخوردارند.

از این رو محبوب‌ترین استیبل کوین‌هایی که می‌توان آن‌ها را نام برد به این قرار هستند:

  • تتر «USDT»

استیبل کوین و انواع آن؛ چرا Stable Coin ها مهم هستند؟

تتر «Tether» که با نماد «USDT» در بازار کرپیتو عرضه شده، مشهورترین و محبوب‌ترین استیبل کوین در بین جامعه کرپیتو است.

این ارز دیجیتال که دارای پشتوانه فیات است، در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد و هم‌اینکه پس از بیتکوین و اتریوم، رتبه سوم بازار کریپتوکارنسی‌ها را به خود اختصاص داده است.

ارزش بازار یا مارکت کپ تتر به نسبت سایر رقبایی که دارد، بسیار بالاتر است. از این رو کاربرد بیشتری دارد.

  • یواس‌دی کوین «USDC»

استیبل کوین و انواع آن؛ چرا Stable Coin ها مهم هستند؟

ارز دیجیتال یواس‌دی کوین «USD Coin» که با نماد یو‌اس‌دی‌سی «USDC» در بازار کریپتو عرضه شده، همانند تتر از محبوبیت بالایی برخوردار است.

این استیبل کوین نیز پشتوانه نقدی دارد و پس از تتر در جایگاه چهارم بازار کریپتو از نظر ارزش بازار یا مارکت کپ قرار گرفته است.

  • دلار بایننس «BUSD»

استیبل کوین و انواع آن؛ چرا Stable Coin ها مهم هستند؟

دلار بایننس یا بایننس یو‌اس‌دی «Binance USD» که با نماد «BUSD» در بازار کریپتو ارائه شده، استیبل کوینی است که توسط صرافی مشهور بایننس «Binance» طراحی و عرضه شده است.

در واقع صرافی بایننس پس از ارائه ارز دیجیتال بومی خود تحت عنوان «BNB»، با ارائه استیبل کوین «BUSD» به دنیای ارزهای دیجیتال پایدار نیز ورود کرد.

این استیبل کوین پس از «BNB» که ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است، در رتبه ششم بازار ارزهای دیجیتال جای گرفته است!

  • دای «DAI»

استیبل کوین و انواع آن؛ چرا Stable Coin ها مهم هستند؟

در بین استیبل کوین‌های مشهور و محبوب جهان می‌توان دای «Dai» را نیز مشاهده کرد که برخلاف سه استیبل کوین قبلی که دارای پشتوانه نقدی بودند، از پشتوانه ارز دیجیتال برخوردار است. این استیبل‌ کوین توسط پلتفرم وام‌دهی ارز دیجیتال میکردائو «MakerDAO» در سال ۲۰۱۷ ارائه شده است.

این استیبل کوین در زمان بازار خرسی توانست پگ «Peg» خود را حفظ کرده و دچار ریزش نشود. در حالی‌که بسیاری از استیبل‌ کوین‌های دیگر تحت تأثیر بازار خرسی دچار دی‌پگ «de Peg» شده بودند و ریزش قیمت وابسته خود را از دست داده بودند!

  • تتر گلد «XAUT»

استیبل کوین و انواع آن؛ چرا Stable Coin ها مهم هستند؟

تتر گلد «Tether Gold» همان‌طور که از نام هم پیداست، یک استیبل کوین با پشتوانه کالا از نوع طلا است که می‌توان آن را در بین محبوب‌ترین استیبل‌ کوین‌ها قرار داد.

این استیبل کوین نیز توسط شرکت تتر ارائه شده است. هر واحد از ارز دیجیتال تتر گلد با یک اونس طلای فیزیکی برابری می‌کند.

  • ترو یو‌اس‌دی «TUSD»

استیبل کوین و انواع آن؛ چرا Stable Coin ها مهم هستند؟

ترو یو‌اس‌دی «True USD» که با نماد «TUSD» در بازار کریپتو عرضه شده، یکی دیگر از استیبل‌ کوین‌های محبوب با پشتوانه نقدی دلار آمریکا است. این استیبل کوین در سال 2018 توسط شرکت «TrustToken» عرضه شد.

این شرمت ترو یو‌اس‌دی را به‌عنوان اولین استیبل‌ کوین تنظیم شده که به‌صورت کامل توسط دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود، توصیف می‌کند!

از موارد فوق می‌توان به عنوان مشهورترین و کاربردی‌ترین استیبل کوین‌ها نام برد که بیشتر افراد از آن‌ها برای امورات خود در حوزه کرپیتو بهره می‌گیرند.

طبیعتاً استیبل ‌کوین‌ها دارای نمونه‌های دیگری نیز هستند که می‌خواهند از نظر ارزش بازار و کاربرد، خود را به استیبل‌ کوین‌های معرفی شده نزدیک کنند!

بهترین استیبل کوین برای کاربران ایرانی

طبیعتاً کشورهایی همچون ایران که درگیر تحریم هستند، از نظر اقتصادی در مضیقه قرار دارند و نمی‌توانند از هر نوع ارزی برای مبادلات بین‌المللی خود استفاده کنند. از این رو استفاده از ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز می‌تواند گزینه مناسبی برای گذر از تحریم‌ها برای این کشورها باشد.

اما با توجه به نوسان بالایی که ارزهای دیجیتال دارند، استفاده از استیبل کوین‌ها در بسیاری از امورات می‌تواند کاربرد بیشتر و بهتری داشته باشد.

خوشبختانه تمام استیبل کوین‌ها همچون سایر ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتو توسط کاربران ایرانی در دسترس قرار دارند.

اما باز هم بهتر است کاربران ایرانی از استیبل کوین‌های غیرمتمرکز برای امورات خود بهره بگیرند تا امنیت بیشتری داشته باشند. بنابراین دو استیبل کوین زیر می‌تواند برای کاربران ایرانی بهتر باشد:

  • استیبل کوین تتر از نظر نقدینگی
  • استیبل کوین دای از نظر غیرمتمرکز بودن

دو مورد فوق بسته به نوع فعالیت کاربران ایرانی می‌توانند بهترین و ایده‌آل‌ترین نوع استیبل کوین‌ها باشند. بهرحال کاربران حرفه‌ای در حوزه کریپتو بهتر می‌توانند استیبل ‌کوین‌های مناسب‌تر برای هر موقعیت معاملاتی را انتخاب نمایند!

جمع‌بندی

کاربرد استیبل کوین‌ها به نسبت دیگر ارزهای دیجیتال بسیار خاص است. به طوری‌که در زمان نزولی بودن بازار کریپتوکارنسی‌ها، این ارزها می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای حفظ ارزش دارایی‌های افراد باشند. همچنین تراکنش‌های ارزان‌تر و سریع‌تر نیز از جمله کاربردهای اصلی آن‌ها در کنار ثبات قیمت‌ها است.

نظر شما در مورد استیبل‌ کوین‌ها چیست؟ به نظر شما در چه موارد دیگری می‌توان از آن‌ها استفاده کرد؛ نظرات خود را با سایر کاربران سیگما به اشتراک بگذارید تا به نتایج بهتری در این باره برسیم.

سؤالات متداول

  • استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین «Stablecoin» یا ارز دیجیتال باثبات یا پایدار، نوعی از ارز دیجیتال است که قیمت نسبتاً ثابتی دارد و برای جلوگیری از نوسانات شدید بازار رمزارزها ارائه شده‌اند.

  • قیمت استیبل کوین چقدر است؟

معمولاً قیمت استیبل کوین‌ها با قیمت یک دلار آمریکا برابری می‌کند. در واقع هدف حفظ نزدیکی به همین قیمت است.

  • چند نوع استیبل کوین وجود دارد؟

به‌صورت کلی استیبل کوین‌ها بر چهار نوع استیبل کوین‌های با پشتوانه ارز فیات، با پشتوانه ارز دیجیتال، با پشتوانه کالا و همچنین استیبل کوین‌های بدون پشتوانه هستند.

  • معروف‌ترین استیبل کوین‌ها کدامند؟

از جمله مشهورترین استیبل کوین‌ها می‌توان تتر «USDT»، یو‌اس‌دی کوین «USDC»، دلار بایننس «BUSD»، دای «DAI»، تتر گلد «XAUT»، ترو یو‌اس‌دی «TUSD» و… را نام برد.

  • در چه زمانی‌هایی تقاضا برای خرید استیبل کوین‌ها افزایش پیدا می‌کند؟

در زمان‌هایی که بازار وارد روند خرسی یا نزولی می‌شود، سرمایه‌گذاران برای حفظ ارزش سرمایه‌های خود به سراغ خرید استیبل‌ کوین‌ها می‌روند.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط مجاز نیست.