مرج اتریوم چیست؟ اهمیت بهروزرسانی مرج اتریوم به زبان ساده
مرج اتریوم یکی از مراحل بسیار مهم در بهروزرسانی این شبکه در چندسال اخیر است.
مراحل مختلف توسعه اتریوم، شامل ۵ مرحله، مرج اتریوم (The Merge)، سرج (The surge)، ورج (The verge)، پرج (The purge) و اسپلرج (The splurge) است. با سیگما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی مرحله اول، مرج (The Merge)، بپردازیم.
ایده اتریوم در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) ارائه و در سال ۲۰۱۵ اجرایی شد. ویتالیک بر این باور بود که تکنولوژی بلاکچین قابلیتهای بیشتری دارد تا اینکه صرفا یک سیستم پرداخت (اشاره به فعالیت بیتکوین) باشد.
اتریوم یک پلتفرم منبعباز (Open Source) در بلاکچین برای اجرای قراردادهای هوشمند (Smart Contract) است؛ که توسعه دهندگان میتوانند برنامههای خود را بر روی این پلتفرم پیادهسازی و اجرا کنند. در حال حاضر مکانیزم اجماع اتریوم، اثبات کار (PoW – Proof of Work) است.
مرحله مرج (The Merge) توسعه اتریوم چیست؟
مهمترین اتفاقی که در این مرحله قرار است رخ دهد، تغییر مکانیزم اجماع اتریوم از اثبات کار (POW – proof of work) به اثبات سهام (POS – proof of stake) است.
این مرحله شامل ادغام بلاکچین فعلی اتریوم (لایه اجرا) با Beacon Chain (لایه اجماع) خواهد بود. به عبارت دیگر، مکانیسم اجماع اتریوم را از اثبات کار(POW – proof of work) به اثبات سهام (POS – proof of stake) منتقل میکند.
با مرج اتریوم چه اتفاقی قرار است رخ دهد؟
به طور خلاصه، طبق گفته تیم توسعهدهنده اتریوم، بعد از اجرایی شدن این مرحله:
- به دلیل تبدیل مکانیزم اجماع به اثبات سهام (PoS – Proof of Stake) مصرف برق شبکه اتریوم تا ۹۹ درصد کاهش پیدا میکند.
- کاهش عرضه ETH به دلیل کاهش پاداشهای داده شده به کاربران که منجر به کاهش تورم میشود.
به گفته ویتالیک بوترین و بر اساس اخبار و اطلاعیههای منتشر شده، این مرحله تا اواخر سپتامبر ۲۰۲۲ نهایی و اجرا میشود.
تفاوتهای الگوریتمهای اجماع اثبات کار (PoW – Proof of Work) و اثبات سهام (POS – Proof of Stake) چیست؟
اتریوم در حال حاضر از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده میکند که در مرحله مرج، این مکانیزم، به اثبات سهام تغییر میکند.
الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW)
در این الگوریتم نودهای ماینر وظیفه تایید تراکنش، ایجاد بلاکهای جدید و برقراری امنیت شبکه را برعهده دارند. با حل معادلاتی و یافتن سریعتر پاسخ، بلاک جدید را میسازند و پاداش بلاک و کارمزد تراکنشها را دریافت میکنند.
الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS)
در این الگوریتم بهجای استفاده از ماینرها، نودها بر اساس تعداد و زمان استیک رمزارز مورد نظر انتخاب میشوند و وظیفه تایید تراکنش، ایجاد بلاکهای جدید و برقراری امنیت شبکه را برعهده دارند. در اینجا بر خلاف الگوریتم قبلی، پاداش بلاکی در کار نیست و کارمزد تراکنشها شامل حالشان میشود.
مزایا و معایب دو الگوریتم اثبات کار و اثبات سهام
در اثبات کار به دلیل نیاز به دستگاه ماینر، باید برای تهیه این تجهیزات هزینه کرد؛ همچنین مصرف برق ماینرها بسیار زیاد است و میتواند برای محیط زیست و زمین هم خطرناک باشد.
در مکانیزم اثبات کار در هر ثانیه ۱۳ تراکنش تایید میشوند که انتظار برای تایید بلوک تولید شده برای یک تراکنش ممکن است ساعتها طول بکشد که عملکرد کندی به نظر میرسد.
اما در مکانیزم اثبات سهام بهدلیل عدم نیاز به خرید ماینرهای فیزیکی، بهرهوری انرژی بالاست و نیاز به هزینه زیاد برای خرید تجهیزات ماینینگ و فراهم کردن مکان مجزا برای استقرار این تجهیزات نیست.
همچنین، در مکانیزم اثبات سهام به دلیل نبود پاداش بلاکها، عرضه اتر کاهش مییابد که میتواند از تورم جلوگیری کند.
افزایش قابلیتهای شبکه با اجرای مرج اتریوم
در مکانیزم اثبات سهام مشارکت کاربران به دلیل استیک ارز مورد نظر بیشتر خواهد بود، نودها سریعتر به اجماع خواهند رسید و مقیاسپذیری افزایش پیدا خواهد کرد، مصرف برق کمتری هم خواهیم داشت. همچنین، به دلیل این امر که نودها رمزارز زیادی را استیک کردهاند پس صادقانه در شبکه فعالیت خواهند کرد تا مشکلی برای رمزارزهای استیک شده خودشان بهوجود نیاید. پس امنیت خوبی برای شبکه پایدار خواهد بود. از طرفی اگر حجم بازار کم باشد خطر حمله ۵۱ درصدی داریم.
مکانیزم اثبات کار، امنیت بالا و در برابر حمله ۵۱ درصدی مقاوم است، در برابر سانسور مقاومت میکند ولی مصرف برق بالا و هزینه زیاد خرید تجهیزات ماینینگ و سرعت پایین تایید تراکنشها را داریم و ذاتا تمرکزگرا است.
چرا اتریوم به فکر تغییر الگوریتم اجماع خود افتاد و آن را مرج (The Merge) نامید؟
یک مشکل اساسی که اتریوم داشت این بود که بر اساس الگوریتم اجماع اثبات کار در حال فعالیت بود، به این معنی که ماینرها باید تراکنشها را تایید کنند. تقاضا برای شبکه اتریوم هر روز در حال افزایش است و تقریبا تعداد تراکنشها در روز حدود ۱ میلیون است.
این افزایش استفاده از شبکه منجر به طولانی شدن سرعت تراکنشها، افزایش گس فی شده و الگوریتم اثبات کار توانایی اتریوم برای مقیاسپذیری را محدود کرده است.
با این حال، شبکه نمیتوانست تقاضاها را مدیریت کند. از این رو، توسعهدهندگان اتریوم به فکر تغییر الگوریتم اجماع این شبکه شدند و تصمیم گرفتند که در پنج مرحله این تغییرات را ایجاد کنند و اکنون در نهایی شدن مرحله ادغام یا همان مرج هستیم.
دلیل نامگذاری این مرحله بهعنوان مرج این است که شامل ادغام بلاکچین فعلی اتریوم (لایه اجرا) با Beacon Chain (لایه اجماع) خواهد بود. که در مقالات بعدی به شرح و توضیح Beacon chain بیشتر خواهیم پرداخت.
نتیجهگیری
بر اساس آنچه که در این مقاله سیگما گفتیم، اتریوم بعد از انجام این مرحله که ادغام (The Merge) نام دارد، احتمالا افزایش مقیاسپذیری داشته باشد و از طرفی با افزایش مقیاس پذیری، گس فی شبکه به شدت کاهش یابد؛ ولی این تغییر الگوریتم اجماع از نظر فنی کار بسیار پرریسک و سختی است که با توجه به اخبار منشتر شده از تیم توسعهدهنده اتریوم، میتوان فهمید که این امر به خوبی در حال پیادهسازی است و در عین حال باید منتظر بود و دید که بعد از این تغییر چه اتفاقاتی برای اتریوم رخ خواهد داد؟
نظر شما چیست؟ ایا اتریوم میتواند موفق عمل کند؟
سوالات متداول
- مرحله مرج (The Merge) توسعه اتریوم چیست و چه اتفاقی قرار است رخ دهد؟
تغییر مکانیزم اجماع اتریوم از اثبات کار (POW – proof of work) به اثبات سهام (POS – proof of stake) است.
به دلیل تبدیل مکانیزم اجماع به اثبات سهام (PoS – Proof of Stake) مصرف برق شبکه اتریوم تا ۹۹ درصد کاهش پیدا میکند.
کاهش عرضه ETH به دلیل کاهش پاداشهای داده شده به کاربران که منجر به کاهش تورم میشود.
- چرا اتریوم به فکر تغییر الگوریتم اجماع خود افتاد و آن را مرج (The Merge) نامید؟
به دلیل استفاده از الگوریتم اجماع اثبات کار، با افزایش تراکنش ها و طولانی شدن سرعت تراکنشها در نتیجه باعث افزایش گس شده است که در نتیجه الگوریتم اثبات کار توانایی اتریوم را برای مقیاسپذیری محدود کرده است.
مرحله مرج به این دلیل به این اسم نامگذاری شد که شامل ادغام بلاکچین فعلی اتریوم (لایه اجرا) با Beacon Chain (لایه اجماع) خواهد بود.
دیدگاه ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.
انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکههای اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط مجاز نیست.